2020.10.28.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

B32 Színház

egyek:https://b32.jegy.hu/

Nyitva tartás

H-P: 10h-18h
SZ-V: zárva
(színházi és zenei események alatt a kezdés előtt egy órával nyitjuk ki a házat)
 

A hely elődje Bartók 32 Galéria néven a kilencvenes évektől a kortárs képzőművészet egyik kultikus, ikonikus helyeként működött. Számos fiatal, avantgárd művész kapott bemutatkozási lehetőséget itt, az akkor még elsősorban galériaként működő helyszínen.

2020.10.19 | 19:00 - 21:00

A Nézőművészeti Kft. új ifjúsági előadása

–          Nekem jöttél tehén!

–          Nem mentem neked.

–          De! Hozzám értél az izzadt hurkáiddal. Kérjél bocsánatot!

–          Bocsánat…

–          Nem hallom!

–          Bocsánat.

–          Ne így tehén! Térdelj le!

7 nap című kortárs angol regényadaptáció tűpontosan írja le az iskolai zaklatás folyamatát, váltogatva a támadó és az áldozat nézőpontját. 7 nap minden szépítés nélkül! A Nézőművészeti Kft., a Manna és a Pagony Kiadó közös ifjúsági előadása Scherer Péter rendezésében, Jankovics Anna és Kőszegi Mária főszereplésével.

Játsszák: Jankovics Anna, Kőszegi Mária

Dramaturg: Gyulay Eszter

Asszisztens: Hodászi Ádám

Pszichológus szakértő: Lénárd Kata

Drámapedagógus: Szivák – Tóth Viktor

Rendező: Scherer Péter

2020.10.26 | 19:00 - 21:00

A Látókép Ensemble előadása

A Látókép Ensemble színházi és filmes alkotóközösség legújabb produkciója, a csapat előző két színdarabjával – az Ernelláék Farkaséknál és a Kálmán-nap című előadásokkal – együtt akár egy színházi trilógia utolsó részének is tekinthető.

Szereplők: Tankó Erika, Tóth Orsi, Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs, Gelányi Imre, Szabó Domokos

ÍRTA ÉS RENDEZTE: HAJDU SZABOLCS

„Rendezőként, az elmúlt évek igazi felismerése az volt számomra, hogy az emberi magatartásnak és cselekvésnek nincs túl sok mintázata, nagy vonalakban mindenki ugyanolyan koreográfia szerint halad végig az életen. Az elejétől a végéig ugyanaz a néhány alapvető dolog határoz meg egy férfi-nő, vagy egy szakmai kapcsolatot. Viszont végtelen sok árnyalat van, és ezekben az összetéveszthető árnyalatokban van valahol a saját identitásunk. A tervezett új Látókép produkció is kiváló lehetőséget ad arra, hogy bebarangoljuk ezeket az árnyalatokat és időnként feloldódjunk bennük. Az alkotás végülis nem más, mint nyomozás, önazonosítás.” Hajdu Szabolcs

2020.10.28 | 19:00 - 21:00

Nézőművészeti Kft. előadása

Mindjárt 40 leszel. Mit tudsz felmutatni? Végre közelében vagy a kamaszkori álmaidnak, sok munkával itt egy nagykoncert a Barba Negrában, ami biztosan feltesz a rocktörténeti térképre. Közben meghal a tesód, nála több évet még soha nem éltél le együtt senkivel. És elnézve ezt a mostani csajodat, aki nem tudja mi az a loop, meg a cuvé, nem is lesz még egy ilyen valaki. Persze Sacika jókor ölel, és jókor ordít, ami talán több mint magányosan meghalni álmok és célok nélkül. De nehogy már meghatódjunk önmagunktól, inkább szóljon a rock’n roll és irány a patológia!

 

Játsszák: Katona László, Scherer Péter, Simkó Katalin

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest