2020.10.28.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Személyi Edzők

A Rovat a gazdagréti T-klub fitness és tánc stúdió szakmai támogatásával készül.

1112. Dió u. 2         
Tel: +36 1 226 0756
    

Újbuda és Budaörs legjobb személyi edzői

A személyi edzők világa
 
Sokan vagyunk, akik edzőterembe járunk és különböző lehetőségeket kipróbálva igyekszünk fogyni, vagy épp csak a kondiciónkat erősíteni, van aki testömeget növelne, és persze sokan a testartásukat szeretnék javítani, vagy ezernyi betegség, fájdalom okán ebben remélik a kiutat. Természetesen az egészséges életmód fontos részeként is beépítjük a mozgás, edzés valamely típusát az életünkbe.
Van aki a súlyzós gyakolatokra esküszik, van aki ezen belül is a kettlebellre, és akad aki önmaga súlyával tréningezik, azaz funkcionális edzésben hisz, de a spinning vagy a gerinc torna is népszerű elem. Sokan sokfélék vagyunk és sokfélét csinálunk, van azonban egy dolog amiben a legtöbben biznytalalanok vagyunk, amit egyfajta misztikum vesz körbe, amire egyesek esküsznek, mások szükségtelen pénzkidobásnak tartanak, amolyan hokusz-pokusznak, és vannak akik azt mondják ki tudhatná jobban mire és hogyan van szüksége a testünknek, mint önmagunk. Igen ez pedig nem más, mint a személyi edző kérdése és annak személye.
 
Nos megpróbálom lerántani a leplet, eloszlatni a misztikumot, igyekszem valós képet adni a SZEMÉLYI EDZŐK világáról, törekedve arra is, hogy akikkel riportot készítek, ott megmutassam az edzőn túl ez embert. Kérdezhetnénk fontos-e ez ? Meglátásom szerint a személyi edzőhöz járás, annak kiválasztása bizalmi kérdés, hiszen olyan dolgokat mutatnunk meg, és beszélünk róla, amiről egyébként nem szívesen nyitunk társalgást még közvetlen környezetünkben sem. A többlet súly vagy épp az izomzat petyhüdtsége, a rossz tartás, az izomzatra és a csontjainkra kiható betegségeink és még hosszan lehetne sorolni, ezekről beszélni, ezekre segítséget kérni, ez komoly kihívás lehet egy hétköznapi embernek és egyben komoly dilemma, hogy kihez forduljon, vajon ki lehet az ideális választás a számára. Egy nőt egy női személyi edzőnek kell-e oktatni, vagy épp fordítva, egy férfi képes nagyobb eredményekre pusztán a felépítése miatt, és egy férfinál vajon tényleg igaz-e, hogy ha egy női edzője van, annál kevésbé mer lazítani, mondhatni büszkeségből ?
Fentiekből adódóan bizony ez nem kicsit bizalmi kérdés, és ezért fontos, hogy a személyi edző szakmai tudása, fizikai felépítése mellett, milyen szinten képes az ügyfeleivel kommunikálni, milyen az empátikus készsége, képes-e meglátni a delikvens alkalmi vagy épp állandó problémáit, ami bizony befolyásolja az edzés teljesítményét, és ha látja képes-e, hajlandó-e segíteni ebben is.
 
Magam is nagyon sokáig jártam edzőterembe, sportoltam és vettem igénybe személyi edző segítségét is, de volt, amikor magamra hagyatkoztam. Fiatalabb éveimben inkább szkeptikus, mostranra inkább a témára érzékeny és a személyi edző személye tekintetében mondhatni kritikus, elemző hozzáállást tanusítok, azaz hiszek benne, de nagyon meggondolom kinek adjam a bizalmamat. Igen ez is egy szakma és nem is akármilyen, aki ebben profi, annak bizony nem kevés tudással kellett magát felvértezni, ideértve a biológia, sőt bizonyos szintig az orvosi ismereteket is, és amire az előbb már céloztam, a vezetői, a tréneri, mentori, és a ma nagyon divatos coach képességekkel is rendelkezni kell.
 
De lássuk a medvét, csapjunk bele, és nézzük meg, hogy közvetlen környezetünkben kik foglalkoznak személyi edzéssel, milyen módszerekkel dolgoznak, és ismerjétek meg a személyiségüket, az edzőn túli embert, akinek Ti bizalmat szavaztok, és aki élve és nem visszaélve a bizalmatokkal képes lesz segíteni a céljaitok elérésében. Aki együtt küzd majd veletek minden egyes edzésen, aki minden apró sikereteknek örülni tud, és aki minden kudarcotokban ott lesz mellettetek és a kezét nyújta, hogy nagy levegőt vehess és tovább csináld. A jó személyi edző, az bizony a Te hited, akaratod, kitartásod, önbizalmad alapköve, ami biztos támasz a harchoz, a küzdelemhez, amit magad választottál. De ne feledkezzünk meg Rólad sem, ezért ezúton is fogadd őszinte gratulációmat, amiért megtetted az első lépést, hogy változtass a megszokotton, az életeden, hogy képes vagy hinni önmagadban és tenni az egészégedért. Az én szememben mindenki, aki elindul az úton és belép egy edzőterembe, vagy csak a szabadban rendszeresen futni kezd, személyi edző segtségével, vagy most még nélküle, az bizony jogosan beállhat a Hétköznapok Hőse virtuális büszkeségeink fal elé. Rengetegen nézzük a Marvel hősöket, de valójában elegendő csak kinyitni a szemünk, sőt valójában a szívünk, elegendő nyitottnak lenni a világra, a környezetünkre, csak értekelni kell tudni, amit az élettől nap mint nap mondhatni észrevétlenül kapunk és akkor meglátjuk majd a másik emberben a Hétköznap Hősét például az edzőteremben 🙂
 
Az edzőtermi túráim során, a riportok előtt nézelődöm a helyszíneken, kivülről figyelem a személyi edzők munkáját, olykor magam is veszek egy-egy órát, hogy testközelből is lássam, érezzem azt a pluszt, ami miatt érdemes hozzájuk fordulni, és persze beszélgetek másokkal, hogy ők miért döntöttek a személyi edző mellett és miért pont azt választották, akinél most elhivatottan edzenek. Azért keresek majd szkeptikusokat is, hogy az érem minden oldala látható legyen.
Az első túrám a T-klub fitness és tánc stúdióba vitt, részben a komplexitása, részben a személyi edzők száma miatt.
Akkor hát induljon az edzőtermi banzáj 🙂
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest