2020.10.22.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

K.A.S. galéria

Nyakas Ilona galériatulajdonos a rendszerváltás után, 1991-ben elsők között nyitott kortárs galériát Budapesten, K.A.S. – Kortárs Alkotók Stúdiója néven. Nyakas, lévén maga is képzőművész, (festőtanári diplomával rendelkezik) tisztában van a művészi pálya nehézségeivel, önálló kiállítási lehetőségek által kívánja támogatni a legtehetségesebb pályakezdő művészeket. A galériát műfaji nyitottság jellemzi, minden művészeti törekvést támogat, legyen az akár performansz, vagy egyéb kapcsolódó művészeti rendezvény, illetve nemzetközi programokban is rendszeresen részt vesz.
 
A K. A. S. Galéria alapításától fogva az állami mecenatúra és az önmenedzselésben nem járatos művészek közötti űrt kívánta kitölteni. 2015 óta a galéria programjában egyre fontosabb szerepet kap a 35 év alatti fotóművészek bemutatása, vendégkurátorok bevonásával és a nemzetközi kapcsolatok felé való nyitással. A galéria célja, hogy a fiatal fotóművészek találkozóhelyévé, közösségi pontjává váljon, segítve pályájukat csoportos és egyéni kiállításokkal, külföldi partnerek meghívásával.
 
       Telefon: +36 30 906 17 64

Aktuális kiállítások:

K.A.S. GYŰJTEMÉNY - VÁLOGATÁS 30 ÉV MŰTÁRGYAIBÓL Október 15 (18.00 óra )

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A K.A.S. Galéria és a vele szoros kapcsolatban kialakult K.A.S. Gyűjtemény 30 éves.

A Galéria elsők között volt a magángalériák között a rendszerváltás után. A gyűjtemény anyaga egy korszak lenyomata a gyűjtő, mecénás – Nyakas Ilona – szemszögén keresztül. Az elmúlt 30 év egy olyan hangulatot tudott előállítani, ami az úgynevezett nagy kiállításokon egyáltalán nem, vagy csak ritkán volt látható.

A gyűjteményben szereplő művek ezt a sajátosan közép-kelet európai, folytonosan változó és kereső „jelenlétet” reprezentálják. A Galéria fiatal, felfedezett művészei pedig időközben ismert, elismert alkotói lettek a művészeti színtérnek.

Megnyitó: 2020. október 15. csütörtök 18:00

A kiállítást megnyitja: Máthé Andrea, esztéta

K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
(nyitvatartás előzetes bejelentkezéssel, tel.: +36 30 906 1764)
kasgaleria@gmail.com
facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria

BAW20 | K.A.S. Gyűjtemény - Válogatás 30 év műtárgyaiból: Beszélgetés-emlékezés Nyakas Ilonával - megnyitó:október 16 (18.00 óra)

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A K.A.S. Galéria és a vele szoros kapcsolatban kialakult K.A.S. Gyűjtemény 30 éves. A Galéria elsők között volt a magángalériák között a rendszerváltás után. A GYŰJTEMÉNY anyaga egy korszak lenyomata a gyűjtő, mecénás – Nyakas Ilona – szemszögén keresztül. Az elmúlt 30 év egy olyan hangulatot tudott előállítani, ami az úgynevezett nagy kiállításokon egyáltalán nem, vagy csak ritkán volt látható. A gyűjteményben szereplő művek ezt a sajátosan közép-kelet európai, folytonosan változó és kereső „jelenlétet” reprezentálják. A Galéria fiatal, felfedezett művészei pedig időközben ismert, elismert alkotói lettek a művészeti színtérnek. Az esti programon Nyakas Ilona mesél a gyűjtemény történetéről.

Max. létszám: 20 fő
Regisztráció: szeptember 16-tól
Az esemény Budapest Art Week karszalaggal látogatható.
https://www.bpartweek.hu/hu/programok/k-a-s-gyujtemeny-valogatas-30-ev-mutargyaibol-beszelgetes-emlekezes-nyakas-ilonaval-908/

BAW20 | Pompás ragyogás - Galériatúra megnyitó: október 19 (16.00 - 18.00 óra)

A képen a következők lehetnek: éjszaka és túra/szabadtéri

Sétánk a Bartók1 Galériából indul, ahol a Sensaria csoport tárlatát látogatjuk meg, melyen az apokalipszis apropóján készült alkotásokat tekintünk meg a galéria vezetőjével, László Dániellel. Következő állomásunkon a K.A.S. Galériába érkezünk, ahol 30 év gyűjteményből láthatunk lenyűgöző válogatást. „Függő vagyok. Művészetfüggő. Nem akartam magamnak műveket venni. Nem vagyok felhalmozó típus. Az első vétel szinte szándékom ellenére valósult meg. Történt ugyanis, hogy 1986-ban O.P.G. éjjel 2-kor becsöngetett, és közölte, hogy megfestette élete legjobb képét. Becipeltük ketten a méretes képet, majd a munkán kívül a taxit is kifizettem.” – így mesél Nyakas Ilona a galéria vezetője arról, hogy kezdődött a gyűjtemény és a galéria története. Utunk a Faur Zsófi Galériában ér véget, ahol Dobos Tamás “W” című kiállítása a vizuális érzékelés rétegeivel, a különböző távolságokból észlelhető képi jelentés átalakulásával foglalkozik.

Útvonal: Bartók1 Galéria / K.A.S. Galéria / Faur Zsófi Galéria
Találkozó: 15:45-től a Bartók1 Galéria bejárata előtt

Max. létszám: 20 fő
Regisztráció: https://www.bpartweek.hu/hu/programok/pompas-ragyogas-891/

Az esemény Budapest Art Week karszalaggal látogatható.
https://www.bpartweek.hu/

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest