2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

K.A.S. galéria

Nyakas Ilona galériatulajdonos a rendszerváltás után, 1991-ben elsők között nyitott kortárs galériát Budapesten, K.A.S. – Kortárs Alkotók Stúdiója néven. Nyakas, lévén maga is képzőművész, (festőtanári diplomával rendelkezik) tisztában van a művészi pálya nehézségeivel, önálló kiállítási lehetőségek által kívánja támogatni a legtehetségesebb pályakezdő művészeket. A galériát műfaji nyitottság jellemzi, minden művészeti törekvést támogat, legyen az akár performansz, vagy egyéb kapcsolódó művészeti rendezvény, illetve nemzetközi programokban is rendszeresen részt vesz.
 
A K. A. S. Galéria alapításától fogva az állami mecenatúra és az önmenedzselésben nem járatos művészek közötti űrt kívánta kitölteni. 2015 óta a galéria programjában egyre fontosabb szerepet kap a 35 év alatti fotóművészek bemutatása, vendégkurátorok bevonásával és a nemzetközi kapcsolatok felé való nyitással. A galéria célja, hogy a fiatal fotóművészek találkozóhelyévé, közösségi pontjává váljon, segítve pályájukat csoportos és egyéni kiállításokkal, külföldi partnerek meghívásával.
 
       Telefon: +36 30 906 17 64

Aktuális kiállítások:

Nootikus Transzcendens | Koroknai Zsolt kiállítása

A képen a következők lehetnek: szöveg

A K.A.S. Galéria szeretettel meghívja
Koroknai Zsolt: Nootikus Transzcendens című kiállítására

Megnyitó: 2020. november 4., szerda 19:00

A kiállítást megnyitja: Fazakas Réka, a Műcsarnok kurátora

Megnyitó performansz: Koroknai Zsolt – Ladjánszki Márta – Varga ZsoltNootikus Transzcendens

_A kiállított installáció mint egy „road movie” felvezeti a nézőt míg a múlt a jelen kapujához ér és ebben az időtlen pillanat örökkévalóságában feltűnik egy fiók, mely ürességében tekintetét kitölti „mozdulatlan” tükröződése megérinti a Nootikus segítő erejét.

Ha feltételezzük és képzeteink, sőt mi több vágyaink kiteljesedve kapcsolatba lépnek a Nooszféra az „ember” ismereteinek egész földet beburkoló átjáró világával ~ ez a transzcendens tér, átlépő hozzásimul napjaink időben rezignált vázlatos epizódjaihoz.

Ez az installációm humán történet, allegorikus modellezett jövőkép.

Koroknai Zsolt DLA

 

K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
(megtekinthető november 11-ig, előzetes bejelentkezéssel, tel.: +36 30 906 1764)
kasgaleria@gmail.com
facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest