2020.10.28.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Mu Színház

Napokon belül ez a rovat is elindul…

Kérjük tekintsék meg Digitális Műsorfüzetünket

1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Kedves Közönségünk!

Folyamatosan nyomon követjük a COVID-19 helyzet alakulását és dolgozunk azon, hogy miként tudjuk a legoptimálisabban megvédeni a nézők, a fellépő művészek és a MU stábjának egészségét. Ennek érdekében a MU Színház is csatlakozik a koronavírus-járvány terjedésének csökkentését célzó széleskörű színházi összefogáshoz, amelynek keretei között a színház az alábbi intézkedéseket vezeti be a fertőzésveszély megszűnéséig:

 1. A színház területén számos helyenkézfertőtlenítési lehetőségetbiztosít, és kérjük a Kedves Nézőinket, hogy használják is azokat.
 2. A színház fokozza atakarítás gyakoriságát, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek fertőtlenítésére és a nézőtér átszellőztetésére.
 3. A színházban kizárólagtünetmentes dolgozók, művészekvégezhetik a munkát: munkába lépés előtt minden kollégánk testhőmérsékletét megmérjük. 
 4. Kollégáink a nézőtéren és a közösségi terekbenmaszkot viselvevégzik munkájukat.
 5. Anézőtéren kötelező, a közösségi területeken ajánlott nézőink számára amaszkviselés. Fenntartjuk a jogot, hogy a maszkot figyelmeztetés ellenére sem viselő látogatók számára megtagadjuk az előadáson való részvételt. Maszk vásárolható lesz munkatársainknál a helyszínen.
 6. A biztonság fokozása érdekében nézőtereinken anézői létszámot limitáljuk.
 7. A nézőtér levegőjét minden nap erre a célra megfelelő eszközökkel, lámpákkalfertőtlenítjük
 8. Az előadásokattünetmentes nézőklátogathatják. Ennek érdekében a színházba való belépés előtt minden nézőnk testhőmérsékletét megmérjük érintésmentes automata hőmérővel. Ha az Ön testhőmérséklete, az általunk mért eszközzel eléri a 37,6°C-ot, nem engedhetjük be a színházba.
 9. A színház a betegség tüneteit, vagy ahhoz hasonló tüneteket mutató látogatók részére megtagadja az előadáson való részvételt,biztosítva a jegyvisszaváltáslehetőségét.
 10. A színház nézőterére bemenni és azt elhagyni a színház által meghatározott,fokozatos módonlehet.
 11. A MU Színház kéri a Kedves Nézőket, hogy elsősorban online felületeken vásárolják meg jegyeiket.Onlinejegyvásárlás esetén kérjük az e-ticket használatát (a visszaigazoló e-mailben található PDF-jegy letöltésével elég a beengedéskor – érintésmentesen, telefonról – bemutatni a jegy QR-kódját).
 12. Nézőinktől az adatvédelmi szabályok betartásávalelkérjük elérhetőségüket, hogy egy esetleges fertőzéskor lehetővé tegyük a kontaktkövetést. Az így begyűjtött személyes adatokat a színház az előadást követő 30 napig őrzi meg.
 13. Aruhatár átmenetileg nem üzemel, kerülve a pénztár és a ruhatár előtt a sor kialakulását. Kabátjukat, táskájukat nyugodtan vigyék be a nézőtérre.
 14. A színházterem és a stúdió nézőterétnegyedórávalaz előadás kezdése előtt nyitjuk meg. Kérjük, mihamarabb foglalják el helyeiket, teret adva így a később érkező nézőknek.
 15. A szünetek esetében annak időtartamát 20-25 percrenöveltük
 16. A jegyellenőrzéstérintésmentesen, vonalkódleolvasóval végezzük.

Fontosnak tartjuk az oktatás szabadságát, hiszünk az egyetemi autonómiában, és szolidaritásunkról biztosítjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem minden hallgatóját, tanárát és dolgozóját! #freeszfe

MU Színház

Atelier 21220 – MU Színház: Rave

21. nap, augusztusi délután, Berlin:
,,Behunyt szemmel fekszem, körülfog a levegő, zajok, illatok. Réveteg emberek. Helyezkednek, hozzám érnek, belém botlanak, elnézést kérnek vagy csak átlépnek rajtam, sietnek tovább. Hagyom, mást nem tehetek, a fények odaszorítanak a padlóhoz. Ennek egyszer vége lesz. 

FAQ Színház – SzFE koprodukció: Franz Kafka: A per

,, Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t, mert bár semmi rosszat nem tett, egy reggel letartóztatták.”

,,Hogy mik a hagyományos szomorúmanók, ezt itt nem kell magyaráznom, de Prágában sem kellene, Szabadkán se, Varsóban se, Kolozsvárt se, legföljebb emlékeztetni, hogy belül ott dobog a narancsszív.

k2 Színház: Hűség

Hogyan válhat egy átlagos kisfiúból felnőtt korára a Harmadik Birodalom egyik legnagyobb tömeggyilkosa? Hogyan képes deformálódni egy ember személyisége az őt ért társadalmi hatások által? Mit jelenet egy ember életében az erkölcs, a család, a hit vagy éppen a hűség fogalma? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ Robert Merle regényével és Rudolf Höss emlékirataival.

 

HODWORKS: Délibáb

A Délibáb gondolatébresztő a magunktól megfogalmazott valamint a kívülről ránk szabott kulturális és politikai valóságok küzdőterén. Ebben a fiktívnek tűnő, valójában nagyon is valós térben csikarnak ki végletes helyzeteket magukból és egymásból a nehézkedéssel küzdő előadók.

Janus Ales Luznar: Ictuscordis: Modulatio; Atelier 21220 – MU Színház: Fragile (munkacím)

Az ICTUSCORDIS: Modulatio egy audiovizuális performansz, melynek központi témája az emberi szív. Az előadás az emberi test fizikai és pszichológiai kapcsolódási pontjait tárja fel. Az alkotó-előadó ezek véletlenszerű és megcáfolhatatlan párhuzamait kutatja, amelyeken keresztül képesek vagyunk a kommunikálásra.

Janus Ales Luznar: Ictuscordis: Modulatio; Atelier 21220 – MU Színház: Fragile (munkacím)

Az ICTUSCORDIS: Modulatio egy audiovizuális performansz, melynek központi témája az emberi szív. Az előadás az emberi test fizikai és pszichológiai kapcsolódási pontjait tárja fel. Az alkotó-előadó ezek véletlenszerű és megcáfolhatatlan párhuzamait kutatja, amelyeken keresztül képesek vagyunk a kommunikálásra.

k2 Színház: Benkó/Fábián/Nadine™/Vinnai/Zságer-Varga: Az algoritmus

Brit tudósok kimutatták, hogy az emberiség problémáinak kilencvenhét százaléka szexuális frusztrációkból ered. Eme évezredes problémáknak most egycsapásra vége! Eljött a szexrobotok kora. Bionikus péniszek, öntapadó vaginák, flört-funkció – minden, mi szem-szájnak ingere.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest