2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Vlog(videók)

Elindult a Lokálpatrióta helyi független hírportál

Egy rövid 3 perces riport a Lokálptrióta helyi függeten hírportál tulajdonos-alapító-szerkesztőjével, Suszter Andrással okokról, előzményekről, célokról, távlatokról.

Június közepén három civil közösség előbb Madárhegyen egy flashmobon, majd a Hamzsabégi sétányon rendezett pikniken hívta fel a figyelmet a kerület túlzott beépítésére és a fák tervezett kivágására figyelmeztetve.

Razzia a Virágpiacon (Madárhegy - Budaörsi út)

Téli eleji teendők a kutyáink házatáján egy kutyakozmetikus tanácsai alapján...

Gazdagréti ügyek....Mi történt október 29-én a fogadóórán ?

Online fogadóóra Bakai-Nagy Zitával

Motorosok rózsaszínben

A Magyar Rákellenes Liga immár 4. alkalommal szervezi meg a „Motorral a Mellrák ellen” programját. 1985 óta október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek apropóján szeretné a Liga felhívni a figyelmet a betegségre és a megelőzés fontosságára. A mellrák színe a rózsaszín. így a motorosok rózsaszín pólóban a Tranzit Art Café elől indulva szelték át a várost

Kutyával a vörös szőnyegen

Az Allee mellett a  Körösi sétányon találkoztak a legcukibb. legstílusosabb és legsportosabb kutyus-gazdi párosok, hogy végigvonulhassanak a vörös szőnyegen.A rendezvényen támogathatták a Fogadj Örökbe Alapítványt.

Mese Mese Meskete

Szeptember 30-a Benedek Elek meseíró, a magyar gyermekirodalom egyik megteremtője. Ez a nap, 2005 óta a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére a Magyar Népmese Napja. Ebből az alkalomból tekinthetik meg azt a tudósítást amelyet egykoron az Albertfalvi Közösségi Ház gondozásában megrendezett „Mesevetélkedő”- ről szól. Az összeállításban a népmesék fennmaradásáról és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozódásáról is beszél az azóta elhunyt neves pszichológus, Ranschburg Jenő

70 esztendő alatt készült játékok kiállítása

A Nemes Takách család játékműhelyében készült játékokból nyílt kiállítás a Kiss Áron Magyar Játéktársaság Orlay utcai kiállítótermében. A kiállításon az elmúlt 70 esztendő alatt készült egyedi játékok tekinthetők meg.   

A családi játékműhely 1950 és 2020  című kiállítás részeként láthatók a kiállításon Nemes Takách Lajos templomi üvegablak tervei és  azok a rajzok is, amelyeket Nemes Takách László Ferenczy Noémi díjas restaurátor művész készített egy-egy hosszúra nyúlt értekezlet alatt.

A kiállítást megtekinteni csütörtöki napokon 14 és 18 óra között, de vasárnap kivételével a hét bármely napján előzetesen megbeszélt időpontban az Orlay u. 2 szám alatt.

SUP Óbudától Újbudáig

A SUP (Stand Up Paddle) magyarul leginkább állószörf vagy állva evezés. Ennek a sportágnak a szerelmesei augusztus második hetében a Duna budapesti szakaszán csurogtak le Óbudától Újbudáig.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest