2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Újbuda Polgármester

Dr. László Imre
Polgármester
 
Itt olvashatják a polgármester úr közleményeit, információt, felhívásait, valamint a szerkesztőségünkbe a választókörzet lakosai által beküldött kérdésekre adott válaszait is. (A kérdések beküldésénél irja meg, hogy kiirhatjuk-e a nevét a kérdés mellé, vagy Anonymus jelöléssel jelenjen meg.
(kérdéseit a lokalpatriota@gazdagret.net címre  küldje el)
Tovább a közleményekhez…
 

Köszönöm az újbudaiak együttműködését és türelmét !

Tisztelt Újbudaiak!
Nem lehetek eléggé hálás Újbuda lakóinak. Míg kedden a járványügyi konkrétumokat tartalmazó kormányrendelet rekordkéséssel és helyzethez méltatlan kényelmi tempóban jelent meg, addig nekünk szerda délelőtt már gyors döntéseket kellett hoznunk maszkhordás tekintetében.
 
Most nem csak polgármesterként, hanem orvosként fordulok Önökhöz, amikor azt kérem, tartsák be a kellemetlen, de szükségszerű korlátozó intézkedéseket. Ezek a lépések mind az Önök és családtagjaik egészségének és életének védelmét biztosítják. Több mint 150 ezren laknak kerületünkben, ami nem teszi lehetővé, sem életszerűvé azt, hogy utcáról utcára kijelöljük azokat a területeket, ahol kötelező a maszkviselés.
Ezért döntöttem úgy, hogy valamennyi újbudai közterületen kötelezővé teszem a maszk viselését a 6 év felettiek számára. A parkok, zöldterületek, zöldterületen lévő játszóterek területén ajánlott, de nem kötelező. Szintén ajánlott liftekben, társasházi közös helyiségekben, valamint autóban amennyiben a járműben ülő személyek nem együtt élő családtagok.
Átgondoltan és késlekedés nélkül kellett meghozni a döntéseket, és általános tapasztalatunk, hogy az újbudaiak együtt gondolkodnak velünk ebben az ügyben is. Odafigyelésből ismét jelest vihetünk haza mindennap, de még messze nincs vége.
Most egyszerre szépek és szomorkásak az újbudai terek, de ahhoz, hogy később esténként önfeledten sétálhassunk kedvenc utcáinkon, most fegyelmezettnek kell lennünk. Köszönet ezért az Újbudaiaknak, és bármilyen probléma esetén, kérem, forduljanak az önkormányzat munkatársaihoz.
Koronavírussal kapcsolatos információkat, így egyebek mellett időseknek segítségkérést bevásárláshoz, gyógyszerek kiváltásához; hatósági házi karanténnal kapcsolatos támogatást; segítségnyújtást fogyatékkal élők számára +36-1-372-4566-es COVID Info vonalon kaphatnak.
Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!
Tisztelt Ügyfelek!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a polgármesteri fogadóórára történő bejelentkezés
határozatlan ideig szünetel.

A kialakult járványügyi helyzet miatt a személyes polgármesteri fogadóórák elmaradnak, azonban online fogadóórát tart Dr. László Imre polgármester.

A nyilvános on-line eseményre előküldhetik előzetesen kérdéseiket,
de megtehetik ezt a fogadóóra alatt is.

Időpont: minden hónap első szerdáján 9.00-10.00 óra között
Elérés: https://www.facebook.com/ujbuda/esemenyek
Levelezési cím: Újbuda Önkormányzata, Kaczeus Beáta, 1113 Budapest, Bocskai út 39-41.
E-mail: kaczeus.beata@ujbuda.hu.


Kérjük, hogy a hatékonyabb ügyintézés érdekében egyéni kérdéseikkel elsőként az ügyben felelős Igazgatóságot, illetve Osztályt keressék.

Elérhetőségeik a http://kozigazgatas.ujbuda.hu/telefonkonyv) megtalálhatók.
SAJTÓKAPCSOLAT:

Várkonyi Gyula
kommunikációs vezető
06 30 241-58-58
varkonyi.gyula@ujbuda.hu
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest