2022.08.09.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Hová lett a Nagyszeben téri játszótérről a toi-toi wc és hogyan kerülhetne vissza ?

3 min read

Nem lesznek többé ToiToi-vécék a fesztiválokonGazdagrét egyik legkedveltebb játszótere a nagyszeben téri, ahol pár hete (2020 december hónapban) nagy felháborodást keltett az oda kihelyzett toi-toi wc elszállítása. Történt ez úgy, hogy közben  a játszótér mellett kiépített senior parkban kihelyezésre került egy modern, önfertőtlenítős illemhely, de mivel az áramelltátás még nem lett kivezetve oda, így hiába az új létesítmény, az üzemen kívül tábla vírit rajta.

Sokan azt gondolták, hogy az addig megszokott toi-toi wc azért lett elszállítva, mert egy sokkal modernebb települt mellé és két hasonló funkcióval bíró létesítmény valóban fölösleges lenne. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, még ha annak is látszott. Az új létesítményt a Főkert helyezte ki, és az üzemeltetéssel is Ő fog foglalkozni, a toi-toi wc-t (a nagyszeben téri mellett még másik 24 db is) az önkormányzat bérli és helyezteto ki. Az egyik kihelyezésének és a másik elszállításának már ezért sem lehettet egymáshoz köze.

A Lokálpatrióta egyeztetett mindkét szervezettel, akik ezt megerősítették. Amint azt egy nem rég megírt cikkben jeleztük az áramszolgáltatás kiépítése miatt március vége előtt nem várható az új illemhely elindítása, és nem zárható ki az sem, hogy ez akár átcsúszhat áprilisra. 

 

Az Önkormányzat illetékeseivel történt egyeztetés alapján az alábbi derült ki a toi-toi wc elszállításának okairól és a visszahelyezésének lehetőségéről:

“Hosszú évek óta, tavaly helyeztünk ki újra mobil illemhelyeket, 25 db kerületi helyszínre. November közepén terveztük a beszedésüket, de azért maradtak kint december 13-ig, mert ezzel próbáltunk segíteni az őszi nagytakarításban dolgozókat. A játszóterek használata szezonális, így téli kihasználtságuk minimális. A mobilvécéket tavasszal ismét kihelyezzük. Az üzemeltető cég ugyanakkor meg tudja oldani az illemhelyek téliesítését. Amennyiben erre tömeges igény van, akkor kérjük, ezt jelezzék helyi képviselőiknél, illetve hivatalunknál a hivatal@ujbuda.hu címen, és megvizsgáljuk, hogy az egyre szűkösebb költségvetésben sikerül-e erre forrást találni. “

Amennyiben bármilyan okból valaki nem szeretne közvetlenül a fenti email címre írni, azaz szeretné a kilétét inkognitóban tartani, akkor írjon a Lokálpatrióta címére, én pedig a kéréseket összesítem és azt átadom az önkormányzatnak konkrét nevek nélkül. Természetesen az adott terület önkormányzati képviselőjének, Bedő Dávidnak is lehet írni, vagy telefonon, facebook, messenger üzenetben jelezni az igényt a nyilvános wc visszahelyezésének ügyében.

Mivel a wc elszállítása miatt sokan felháborodtak és ennek hangot is adtak, többek közt a Lokálpatrióta cikkére reagálva, de különböző facebook csoportokban is, ezért itt a lehetőség, hogy tegyünk valamit annak érdekében, ne kelljen várni tavaszig a visszahelyezéssel. A járvány helyzetből adódó bezártság miatt, egyre több szülő él a lehetőséggel, hogy legalább a játszótérre levigye a gyermekét, és vele együtt legalább egy kis friss levegőt vehessen, így jómagam is jogosnak tartom az igényt egy ott üzemelő nyilvános wc-re.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest