2022.08.12.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Jön az újabb lakópark Kelenföldön és nem kicsi, úgy látszik ennek sosem lesz vége, amíg még van egy zsebkendőnyi terület…

2 min read

Képtalálatok a következőre: AtenorEgy több mint 82 ezer négyzetméteres telek megvásárlására írt alá szerződést az eddig főként irodaházfejlesztéseiről ismert Atenor. A XI. kerületben található területre nyolc ütemben, összesen 1326 lakást tervez felépíteni, 92 ezer négyzetméter alapterülettel – derül ki a cégcsoport közleményéből.

Egy 82 861 négyzetméter alapterületű telek megvásárlására írt alá szerződést az Atenor. A területen Lake City (Tóváros) név alatt összesen 92 183 négyzetméternyi lakóterület építését tervezi, melynek során nyolc ütemben 1326 lakást alakítana ki. 

 

Az első ütem lakásaira már megvan az érvényes építési engedély (ergo ez a hajó már elúszott), a projekt további részére a jövőben kell majd megszerezni (ezek tekitnetéebn még lejetne változtatno vagy legalább jelentős előnyöket kiharcolni). A XI. kerületben, Újbudán megvalósuló projekt a cég magyar viszonylatban első, nemzetközi viszonylatban pedig a második lakófejlesztése lesz. Irodafejlesztések közül az Atenor nevéhez köthető Budapesten a Váci Greens, az Aréna Business Campus, a Roseville és a BakerStreet irodaházfejlesztés is.

Ehhez vajon mennyi bölcsöde, óvoda, egészségügyi ellátó férőhely bővítés fog tartozni, a mélygarázsba hány autó parkolása lesz megoldva, és az újabb több száz autó hogyan fog beintegrálódni Újbuda jelenleg is túlzsúfolt forgalmába. Mivel múlt év óta az építési engedélyek kiadása már nem önkoörmányzati jogkör, csak véleményezési jog maradt, így csak egyéb módszerekkel lehet az ingatlanfejlesztőből a közösségünk érdekében plusz szolgáltatásokat kiimádkozni, megtagadni az építési engedély kiadását gyakorlatilag nem tudja az önkormányzat, mert már nem tartozik a hatáskörébe.

Ha valaki még lát bárhol szabad földterületet jelezze, még alig 160.000 ember él a kerületben, hát végül is sok jó ember kis helyen is elfér, levegőt venni meg már egyéb okokból is lassan nem érdemes, autóval közlekedni, ne adj isten leparkolni meg már jelenleg is lehetetlen vállalkozás. Ne hagyjunk parlagon egy zsebkendőnyi földdarabot sem. 🙁

Az Atenor legutolsó fejlesztése a Baker Street irodaház és környezete, ami 5.711 m2-es telken fog megvalósítani a Hengermalom út 18. szám alatt „A+” kategóriás, közel 18.000 m2-es zöld irodaprojektet.

Képtalálatok a következőre: Atenor

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest