2021.12.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Csernus László Nyilatkozata (vágatlan formában) az elhíresült Saroktelek ingatlan eladási botrány ügyben…

3 min read

Csernus László Nyilatkozata a Bocskai István általános iskola zöldterületének kiárusítása és a Saroktelek néven elhíresült újbudai ingatlan eladási terv ügyben , amiben azóta az Önkormányzat meghátrált….

 
Megnyugvással vettük tudomásul hogy, a Polgármester érvénytelennek nyilvánította a két telek eladásának pályázatát, így megőrizve a Bocskai István általános iskola egyetlen zöld udvarát és a Saroktelekként emlegetett Ulászló utcai ingatlant. Félelemből cselekedni nem bölcs dolog, de a baloldali előválasztás ezt hozta ki ebből a koalícióból. Ez a szándék ugyan csak egy FaceBook bejegyzésben jelent meg és a döntés hivatalosan nem született meg eddig, (bár azóta született polgármesteri döntés, ez még kimaradt), de remélem, hogy nem gondolják meg magukat ebben az ügyben.
 
A Fidesz-KDNP frakció már a költségvetésnél is tiltakozott az ingatlanok eladása ellen, azonban a tiltakozásunkat lesöpörte a balliberális többség, mind a 17-en. Hiába hívtuk fel a figyelmet, hogy ezeket a telkeket nem szabad eladni, süket fülekre talált az önkormányzati vezetésnél. 2019-ben még „Zöld Újbuda” szlogennel kampányoltak azonban mára ezt elfelejtették. És nem csak ezt a két ingatlant stratégiai hiba értékesíteni, hanem a Gellérthegyen az Elekes-villát, az Albertfalvi Piacot, a Kelenföldi Városközpontban lévő ingatlant, az Andor 60 területét, vagy a források védőterületeit. Ha a baloldal van hatalmon, akkor mindig csak Újbuda vagyonának a felélése a programjuk. Az előző Fideszes vezetés, dr. Hoffmann Tamás polgármestersége alatt nem adott el ilyen ingatlanokat, nem herdálta el a közvagyont, hanem gyarapította.
Eszünk ágában sem volt az Ulászló utcai telket eladni, bárhogy állítja hamisan László Imre polgármester. A telekrész egy részének megszerzéséért, azért, hogy az ÁNTSZ kiköltözzön az épületből, az Önkormányzat 50 millió forintot fizetett. Miután az ingatlan a birtokunkba került, meg kellett kezdeni a tervezést, az MNV-vel kötött szerződés alapján. Itt álljunk meg egy szóra. A szerződés megkötésekor az állam, a nemzeti vagyonról szóló törvény alapján, 2015-ben 15 éves elidegenítési tilalmat jegyzett be az egész telekre. Miután ezt egy törvény írja elő, ezt nem lehet előbb levenni, így eleve törvénysértő volt a pályázat kiírása.
 
Ugyancsak az MNV-vel kötött szerződés rögzíti, hogy itt egy egészségügyi alapellátásnak kell megvalósulni. Valóban hiba volt a részünkről, hogy az itt lakókat nem vontuk be a tervezésbe – de ugyanez az értékesítésnél már bűn -, azonban a terv megvalósítását nem kezdte meg az Önkormányzat. Egy ciklusban több terv, tanulmány is készülhet akár egy ingatlan hasznosítására, míg végül a végső verzió kialakul. Senkit nem kötelez ez a terv, hiába próbálnak hivatkozni rá, csak a kibúvót keresik saját maguk csapdájából. És, hogy mi változott? Részünkről semmi. Mi soha nem akartuk eladni ezt a telket. A pénzéhes balliberális koalíciónál annál inkább. Először összeszedték az összes ingatlant, mondhatnám azt is, hogy mindent pénzzé akartak tenni, ami mozdítható volt. Aztán néhányan rádöbbentek, hogy akadályokba ütköztek, elkezdtek kifarolni belőle, egymáson is átgázolva. Ideje lenne levetkőznie a polgármesternek és a kerületet vezető pártoknak az állandó ellenkezést, hadakozást, végre felelősséget vállalni és nem siránkozni. Újbudának nem botrányokra van szüksége, hanem rendre és nyugalomra.
 
 
Csernus László
Újbudai Fidesz-KDNP
frakcióvezetője
 
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest