2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Ismét egy új üzlet, ismét valami nagyon finom Gazdagréten :-)

3 min read

Gazdagréten a Frankhegy u. 2 sz. alatt megnyitott pár napja a Granny cukrászda, fagylaltozó és pékség…

A lokálpatrióta is felkereste az üzletet és belekostolgattam, amibe csak lehetett, no és persze egy interjút és készítettem a nagyon mosolygós, nagyon kedves tulajdonos hölggyel 🙂 

Az üzlet jelenleg leginkább fagylaltozó, abban a legerősebb a kínálata, de hát nyár van, így ez annyira nem meglepetés.  Jómagam is nayg fagylalt kedvelő vagyok, így a riport után kostolgatásba kezdtem és kipróbáltam a mák fagyit (az bizony nagy kedvenc nálam) egy gyümölcsös csodát, és persze a pisztáciát és szintén nagy kedvencemet a citrom fagyit is.  A fagylalt mustrám alapján azt gondolom komoly versenytársra talált a tőlük egy utcával lentebb található Tortavár és lentebb Spíler cukrászda is, sőt a fagylaltokban torony magasan vezető  Diamante fagyizó is. A citrom fagyi mentes vizes-jeges daraboktól, ez bizony az igazi, hűs, szomjoltó citrom fagyi. Nem levegős, vizes, mint az albán fagylaltok, nem aromaterápia van itt, hanem igazi alapanyagok. A Mák fagylalt mennyei, pedig mint kedvenc fagylaltom ezt az ország minden szegletében kipróbálom, bármerre is járjak. A pisztácia vitte azonban a primet, leírhatatlanul finom. A gyümölcs fagylaltba  pedig nagyon lágy baracklekvár is került. 

Összességében kifejezetten elégedett vagyok a kínálattal, az ízekkel, a minőséggel, és mindez 320 Ft-os gombóc árral, ami lássuk be ma már árban az alsó kategória, az egyik legolcsóbb helyi fagylalt viszont kiváló minőségben. 

A süteményekből már ránézésre sem sporolták ki az anyagot, és a legtöbb már a szemet is jól lakatja, kényezteti, mondhatni felkészíti az ember izlelő bimbóit a nagy találkozásra. 

A pékáruban a pogácsa nyerte el nálam a kíváló díjat, és ne feledkezzek meg a Perte márkájú kávéról sem, aminél a cappuccino változatban nagyon selymes, lágy, kifejezetten finom hab lett adagolva.

Ehhez jön a tulajdonos Myrtill kedvessége és szívmelengető mosolya, így nálam ötösre vizsgázott a bolt.

Természetesen folyamatosan fejleszteni szeretnék a kínálatot a vásárlók igényei alapján, így jönnek a cukor, glutén és egyéb mentes termékek is, no meg amit ötleteinkkel, kéréseinkkel megteremtünk.

Gazdagréten nagyon sok kíváló űzlet, szolgáltató van, ezért is olyan nagyon jó itt lakni. Légy üdvözölve Granny cuki, sok sikert nektek, nekünk pedig sok-sok elcsábulást a fagylaltok és a sütemények világában !

És végül íme a rövid riport:

Sajnos a hűtők alapzúgása zavarta a felvételt, és bár utólagos zajszűrést elvégeztem a felvételen, de azért az én technikai lehetőségeimmel eltűntetni nem tudtam. Az alapzajért elnézést, de azért minden érthető még nekem nagyotthallónak is 🙂 Mondták már, hogy vehetnék egy mikroportot, de azért azt tudni kell, hogy nem minden kamera támogatja a külső mikrofon bemenetet (az enyém példul nem), így a mikroport mellé új kamerát is kellene venni, az meg már nem párezer forint 🙂 A Lokálpatriótát egymagam csinálom, saját forrásból, saját szabadidőmben, nincs támogatásom vagy reklám bevételem, így azzal kell dolgoznom, amilyen lehetőségek a rendelkezésemre állnak. Sorry…

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest