2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

December 10-én, pénteken reggel 8-kor rendkívüli közgyűlés lesz az Önkormányzat épületében kizárólag a Kelenföldi Városközpont ügyében…

6 min read

VAJON HOLNAP NAGY NAP LESZ ?

Ha minden képviselő az itt élők érdekeit veszi figyelembe, és az eddig körbeírva, célozgatva elmondott üzeneteiket értelmezem, akkor IGEN….a Kelenföldi Városközpont kálváriája holnap véget ér, és a pályázat visszavonva, érvénytelenítve és/vagy megfelelő pályázat hiányában ereménytelenné nyilvánítva lesz.

Ha nem kezd bele senki a szokásos politikai színjátékba, ami arral szól, hogy ha már le kell valamiről mondani, akkor azt legalább ne úgy ismerjük el, hogy a másik oldal szólított fel rá, szóval ha sikerül a politikai adok-kapok rendszerén túllépni minden felelőssen gondolkodó önkormányzati képviselőnek, akkor holnap visszavonják a pályázatot vagy ha az kisebb arcvesztést jelent, akkor azt mondja a Polgármester úr, hogy gyorsított eljárásban áttekintették a beadott néhány pályázatot és ez alapján azt a döntést hozták, hogy nincs köztük a kerület, a kerületben élők érdekeit figyelembe vevő, elfogadható pályázat, ezért eredménytelennek mondják ki azt. Remélem senki sem annyira naiv a képviselőtestületben, hogy azt hiszi lesz olyan pályázat, amiben a jelenlegi kétszintes Városközpont helyett a befektető egy kétszintes Városközpontot akar építeni.

A lakosság, a Civilek szempontjából édes mindegy, hogy hogyan ciffrázzák, írják körbe, milyen indokkal kerül végre pont erre a finoman szólva is botrányos ügyre, csak végre mondják már ki, hogy az épület értékesítése és ezzel járó lebontása lekerült a napirendről, majd a Civil Szervezeteket, az ott élőket, és a helyszínen az üzletek bérlőit bevonva kezdődjön el egy egyeztetési folyamat, akár lakossági meghallgatás a hogyan továbbról, ami az épület felújítása, funkcióinak esetleges bővítése irányában halad, akár annak lehetőségét is felvetve, hogy milyen formában kerülhet át ez  az ingatlan a Fővárostól Újbuda tulajdonába. (lássuk be hosszú távon ez ez egyetlen megnyugtató lehetőség arra, hogy Civilek hosszútávon is ráhatással bírjanak az épület sorsára)

A Közmeghallgatáson sajnos úgy fogalmazott a Polgármester úr, hogy bár lesz 10-én ebben a témában rendkívüli közgyűlés, de a beérkezett pályázatok áttekintését követően 16-án várható végleges döntés. Ez azt jelenti, hogy még meg sem hallgatta a beterjesztést, és az általunk várt Civil felszólalásokat, hanem előre eldöntésre került, hogy holnap elutasítják a beadványt. Ha ez történik, akkor visszaigazolást nyer, hogy a politikia alkuk, az adok-kapok képes felülirni a józan észt és az itt élők érdekeit. Persze lehet azt mondnai, hoyg a 10.000 aláíró nem biztos, hogy már a többséget jelenti, de azt gondolom elég idő rendelkezésre állt azoknak, akik így gondolkoznak, hogy aláírás gyűjtást szervezzenek a épület eladása és lebontása mellett. Ennek hiányában nem lehet azzal érvelni, hogy nem biztos, hogy a többség akaratát tükrözi a petíció.

Közeledünk a 10.000-ik aláíráshoz a petícióban, ahol az aláírok azt követelik, hogy az értékesítés és lebontás helyett felújítás történjen. Ha ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy azonnali hatállyal leállítsák, visszavonják,  vagy alkalmas pályázat hiányában érvénytelenítsék a pályázatot, akkor itt nagyon nagy baj van a lakosság képviselete tekintetében.

Információim szerint 18-an vásárolták meg a pályázati kiírás dokumentációját és 7-8 pályázat lett végül beadva., ami reményeim szerint november 29-én felbontásra került, tahát volt lehetőség beletekinteni ebbe a 7-8 pályázatba és így lehetőség is adott, hogy akár erre hivatkozva lezárják ezt az ügyet holnap. Ha 4 nap nem elegendő, hogy beletekintsenek a kijelölt személyek egy ilyen nagy port kavart ügyben a pályázatokba, akkor alkalmasabb személyeket kell kiválasztani erre a feladatra.

De a legfontosabb, hogy eldőlt-e már a fejekben – azokéban természetesen, akik eddig foggal-körömmel védték a pályázati kiírást és harcoltak az épület lebontása mellett – hogy el kell állni ettől a pályázattól, vagy még mindig azt gondolják, hogy az értékesítés a legjobb megoldás. A különböző csatornákon terjengő információk szrint már mindneki kiszállna ebből az ügyből, ergo már csak a színházi előadást látjuk, és ha így van, akkor mi Nézők nem kérjük, hogy újabb egy héttel toldják meg a darab hosszát, amolyan látszat vagy presztízs okból. Ha nem akarjuk eladni az ingatlant, akkor miért olyan fontos, hogy a borítékban ki mekkora összeget ajánlott ? Ha viszont ennyire fontos, hogy mennyi lehet az ajánlatok alapján az ingatlan piaci értéke alaphangon, akkor ezzel elismerik, hogy továbbra is elakarják adni az épületet, teháét ideiglenes visszavonás esetén sem lehetünk biztonságban. A lakosságot pedig tekintsük már felnőtteknek és ne hozakodjunk elő olyan elvadult elképzelésekkel, hogy tulajdonképpen ez csak egy teszt volt, nem volt szándékában eladni a Városközpontot senkinek. ha pedig ragaszkodunk egy iylen bohózatba illő történethez, hoyg csak teszteltünk és nem Covidra, akkor holnap le lehet zárni a tesztidőszakot.

Tisztelt Újbudai Képviselők !

Van bőven mivel foglalkozni a testületi üléseken, ezért a Civilek felkérik Önöket, hogy több időt és energiát ne pazaroljanak ennek a halott pályázatnak a kiértékelésébe, vagy úgy általában erre az ügyre, hanem nemes egyszerűséggel meghallgatva és megértve az ott élők, és az helyszínen bérlők kérését nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot a holnapi nap. Emelkedjen felül kivételesen mindenki a politikai sakktáblán egymással szemben elérhető győzelem vagy enyhébb kudarc mérlegelésén, mert jelenleg az itt élő emberek tűnnek vezéráldozatnak a táblán, és ezt a képet jó lenne azonnal eloszlatni.

Végezetül kérem, hogy támogassák döntésükkel, hogy a holnapi ülésen megjelenő 4 különböző civil képviselet 5-5 percben elmondhassa Önöknek, a döntésük megkönnyítése érdekében az álláspontját..

Köszönettel

Suszter András

Lokálpatrióta

1 thought on “December 10-én, pénteken reggel 8-kor rendkívüli közgyűlés lesz az Önkormányzat épületében kizárólag a Kelenföldi Városközpont ügyében…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest