2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Rövid riport V. Naszályi Mártával, a Budavári Önkormányzat valóban “zöld” és a civilekre nyitott polgármesterével…

2 min read

Tegnapi napra, Budavár Önkormányzata meghívott minket a Zöld Lakossági fórumukra, ahol a polgármester asszony V. Naszályi Márta riportot is adott a Lokálpatriótának.

A Zöld Program rendezvényen Újszászi Györgyi, a Védegylet főtitkára, Szécsi Ilka a KÖRTÉR alapító tagja is többek között bemutatta és ismertette a programokat melyek keretében vissza nem térítendő támogatás keretében lakásfelújításra, kert felújításra, zöldfalak létesítésére stb lehet pályázni 1.000.000,- Ft-ig.
Pályázati témakörök:

ZÖLD HOMLOKZAT PÁLYÁZAT,

KERTSZÉPÍTÉS PÁLYÁZAT,

ENERGIAHATÉKONYSÁGI PÁLYÁZAT.

Sajnos mi , Újbudaiak itt nem pályázhatunk, mert kerületspecifikus, de ha önkormányzatunk “beszáll” egy ilyen programba, akkor Újbuda lakossága előtt is megnyílik ez a lehetőség.
A polgármester asszony a riportban mesél a civil részvételiségi program és a civil referensi poszt sikeréről (civil referensből mára már kettő is dolgozik az Önkormányzatnál), a nemrég létrehozott Állampolgári Tanácsról, és az Önkormányzat lehetőségeiről és egyben kötelességeiről a kerület zöld intenzitása, zöld programjai tekintetében.
Civilként a beszélgetés alapján azt a következtetést tudom levonni, hogy végre egy valódi “Zöld Polgármester/politikus”, aki komolyan veszi a klima vészhelyzetet és cselekszik, aki fontosnak tartja a civilek részvételiségét az önkormányzat munkájában és tényleges poziciókat, szerepköröket ajánl fel a helyi civileknek, civil szervezeteknek. Példája abszolút követendő minden kerületben, településen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest