2024.04.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Háborús vészhelyzettől az időpontkérésig az újbudai szakrendelőben

5 min read

A kormány a háború vészhelyzet végtelen kiterjesztésén fáradozik 🙂 , miközben mi átlagpolgárok nem értjük miről beszélnek, de akkor Újbudán ezzel  logikával élve a Szent Kristóf szakrendelőnél meg gondolom hadi ellátás folyik…

A Kormány és Újbuda Önkormányzata azon veszekszik egy ideje, hogy ki legyen az üzemeltető a Szent Kristóf szakrendelőnek, de csak szólók, hogy a betegeket nem ez érdekli, hanem az ellátás színvonala, főleg ha szép lassan már se színvonalról, se ellátásról nem beszélhetünk.

Szakrendelésekre időpontot kapni sosem volt könnyű, és sosem  lehetett közeli időpontokra számítani, de sikeresen eljutottunk oda 2023-ra, hogy egyre több szakellátásra egyáltalán nem lehet időpontot kapni, így a “mikorra” már szinte lényegtelen.

Az utóbbi napokban már turisztikai látványossággá vált reggelenként a rendelő bejárata előtti emberlánc, ami ma reggel például túl nyúlt a tüdőgondozó bejáratán is. Mivel jómagam is időpont vadászatra érkeztem, ezért próbáltam megsaccolni a haladási sebességet, és ebből nekem az jött ki, hogy aki beáll a sor végére az órán belül oda sem ér a pulthoz. DE az igazi tragédia, hogy fogalma nincs az embernek, hogy amikor majd odaér lesz-e időpont az adott szakrendelésre, vagy egy óra után derül ki, hogy kellemes testmozgásnak tekintheti a sorban állást eredmény nélkül. Mivel ismétlés a tudás anyja, ezért eredeménytelensége okán ezt az időpontért történő sorban állást szerencséje függvényében még lehet sokszor elvégezheti.

Vannak olyan szakrendelések is (saját példámból mondhatom), ahol már le sem kerül az időpont kiosztás a földszintre, mert már az adott szakorvosnál ki van osztva előre a szerencsésebb, vagy türelmesebb (ráérősebb) betegek számára. Diabatológiára már 2022 eleje óta nem tudok bejutni normál módon, lent nincs időpont, már ők kérik, hogy ne is jöjjek, menjek egyenesen az orvoshoz, hátha Ő talál megoldást. Ha innen nézzük milyen szerencsés ember vagyok, mert így nem álltam be ma raggal a sorba, hogy 1-1,5 óra múlva meg tudjam nincs időpont, helyette simán felmehettem a másodikra és 10 percen meg tudhattam, hogy fent sincs időpont. Nagyon rendes volt az asszisztens, és a tanácsa alapján jövő hét csütörtökön pontban egykor kell helyett foglalnom a rendelő előtt, és amikor kilép valaki lecsapni rá és időpontot kérni. Nem biztos, hogy lesz, mert nem tudni aznap megnyitja-e a doktornő a június havi időpontokat foglalásra, és lehet ha megnyitja már annyian fognak erre várni a helyszínen, hogy mire kinyitom a számat, hogy szeretnék kérni időpontot , már csak annyi válasz jön, hogy betelt. DE lehet meg sem nyitja és akkor a következő héten újra próbálkozhatok 🙂

És hamarosan nyílik egy diabetológia centrum Újbudán, de talán jogos a kérdés, ki fog ott rendelni, mert ha ott bőven lesz orvos, akkor itt és most mitől nincs ?

Az előző kontrolt úgy sikerült megoldani, hogy ott toporogtam az ajtóban és kértem a doktornő segítségét, végül betuszkolt két beteg közt időpont nélkül 3-4 perces gyors vizsgálatra. Hát ott tartunk, hogy egy ilyen váratlan gyorsvizit lehetősége életem legszebb napjai közé sorolható.

Diabetológián kötelező az éves szemészeti vizsgálat, nos oda sem sikerült még időpontot szerezni ebben az évben, ergo ha így folytatjuk egy éves vizsgálatot már meg is spórolunk.

DE miért is van ez így ? Mert nincs orvos, a diabetológián összesen hárman vannak, abból kettő hetente egyszer egy fél napot, a harmadik talán 2x vagy 3x, akkor ki ehet számolni egy héten hány olyan fél nap van, amikor senki nem rendel. (hétfőn például senki nem rendel, ahogy pénteken sem)

A szemészeten uralkodó orvos hiányról valamelyik testületi ülésen nyilatkozott a szakrendelő igazgatója, így már meglepődnöm se kell, hogy lehetetlen időpontot kapni. Az egyik munkatárs mondta nekem anno, hogy szemészetre nem tudni melyik nap nyílik meg az időpont foglalás lehetősége a következő hónapra, de amikor megnyílik 15 percen belül be is telik. Gyakorlatilag sátortábort kellene vernem a pult előtt pár hétig, hogy időponthoz jussak 🙂

Hát ide jutottunk adó, tb és miegymás fizető állampolgárokként Újbudán. Lehet, hogy ez nem Újbudai sajátosság, de őszintén kit érdekel Újbudaiként, hogy mondjuk Óbudán ki mennyit áll sorban, majd kullog haza eredmény nélkül….

Az már csak a hab tortán, hogy amikor majd megint valaki felveti a problémát a testületi ülésen, akkor pártok képviselői majd egy órán keresztül fognak egymásra mutogatni, példákat hozni arra, hogy a másik uralkodása alatt sem volt jobb a helyzet és ebben visszamennek minimum a Honfoglalásig 🙂 Valahol baromi vicces amit művelnek az üléseken, de valójában elkeserítő, hogy amig képviselők elbohóckodnak egymással, addig mi naponta megyünk és sorba állunk, hogy talán majd ma, talán ma jut sorszám, aztán többnyire nem. Sebaj a sorban állás közben elmerenghetünk azon, hogy kinek a kezelésében lenne jobb a rendelőintézet… Valójában szinte mindegy, mert megoldás egyikük sem hoz, csak marketing szöveget…

Íme egy két perces video beszámoló a ma reggeli helyzetről:

 

1 thought on “Háborús vészhelyzettől az időpontkérésig az újbudai szakrendelőben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest