2024.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Logikai zűrzavar van láthatóan az ellenzéki összefogáson belül…

3 min read

Magyar Péter 3 kerületben is elindít polgármester jelöltet, amitől az ellenzéki összefogás politikusainak a fejében totális zűrzavar keletkezett.

A Demokratikus Koalíció politikusai fejvesztve posztolgatnak egymást másolva, mintha legalábbis az apokalipszis 4 lovasa jött volna el értük.

Nézzük pl. Molnár Csaba posztját:

Már három sikeres, öt éve a Fideszt legyőző ellenzéki polgármesterre indított rá ellenjelöltet Magyar Péter pártja.
Semmi indoka nem lehet annak, hogy valaki hivatalban lévő ellenzéki polgármesterek újraválasztását veszélyeztesse.
Ez kalandorság. Ez csak az ellenzék megosztását szolgálja. Ez csak a Fidesznek jó.
Többször is elovastam és egyszerűen döbbenetes ez belülről érkező félelem, miközben sikeresnek mondják a saját polgármestereik tevékenykedését.
Igyekszem végtelen egyszerű kérdéseket feltenni, hogy az is megértse, aki most láthatóan gatya mosás előtt áll.
  • Egy polgármester sikerességének elsődleges visszajelzése egy aktuális, az adott cilusát lezáró szavazás, választás. Jelenleg ez még nem történt meg, így ez a kijelentés a sikerességről, maximum arra jó, hogy reményt adjon a DK ezek szerint csüggedő saját táborának.
  • Ha valaki sikeresen végezte a munkáját, akkor ugyan mitől kell tartania egy választáson ? Miért is választana más polgármestert egy hálás lakosság, akit ezek szerint polgármestere tett sikeressé az elmúlt 5 év munkájával ?
  • Hogyan veszélyeztethetné egy sikeres polgármester újraválasztását egy olyan párt illetve annak vezére, akik pár héttel ezelőtt még a politika cirkuszának a porondján sem voltak.
  • Ha jogos a félelem, hogy magyar Péter veszélyzeteti a “sikeres” DK-s polgármesterek újraválasztását, akkor menyire lehet lojális a hűséges párt aktivista vagy mennyire lehet elégedett a “sikeres” polgármesterek munkájával, aki azonnal átszavaz a baloldalról.
  • Ha veszélyzeteti a baloldali polgármesterek újra indítását Magyar Péter, akkor ezek szerint a baloldal, azon belül DK is elismeri, hogy Magyar Péterhez baloldali szavazók állnak át elsődlegesen. De akkor ezen nem inkább elgondolkodni kellene, hogy saját szavazóik miért is fordulnak el tőlük ?
  • Milyen ellenzék az, akire egy semmiből érkező ember pillanattok alatt meg tud osztani ?

Édesanyám mondta anno, aki már az ütközet előtt beszarik, az hogyan fog odaérni a harctérre ?

Egy választást nem úgy kell megynerni, hogy mások lelkismeretére alapozva azt mantrázuk, ha bárki másra szavazál az ellenzéki összefogás pártjain kívül, azzal a Fideszt tartod életben, helyette úgy kellene, kellettvolna dolgozni a választók érdekében, hogy eszébe se jusson senkinek a latolgatás, hiszen aki valóban értünk dolgozik, ahelyett miért akarnánk mást választani.

Másfelől a Demokratikus Koalíció nevű párt legalább a nevében lévő demokrácia szót ne csúfolja már meg azzal, hogy azt próbálja az emberek fejébe vésni, hogy csak két választás létezik, ők vagy a fidesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest