2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Eredményes egyeztetések a Buda Gardens ügyben

2 min read

Múlt héten az Önkormányzat Tervtanácsa többkörös egyeztetést zárt le pozitív településképi véleménnyel, azaz a fejlesztés zöld lámpát kapott. A Szentimrevárosért Egyesület képviselői, Szaló Péter és Hegedűs Péter részt vettek a Tervtanács munkájában, véleményezték a terveket, és a végleges koncepciót ők is támogatták.

A képen a következők lehetnek: fa és túra/szabadtéri, , szöveg, amely így szól: „ÚJBUDA Xk adlle . LAKÓPARK MONSTRUM HELYETT LEVEGOS IRODAHÁZ Eredményes egyeztetések: kisebb épület, nagyobb park, korszerűsített játszőtér és sétány a Diószegi út mellett”

A helyi civilek hatékony közreműködésével az önkormányzat az elmúlt évben a következő eredményeket érte el:
 
• A fejlesztő elfogadta a civilek javaslatát, hogy “keretes” helyett “fésűs” szerkezetű épületet építsen, ami azért előnyös, mert így az irodaház zöldfelületei a játszótértől nem elzártan, hanem azzal vizuálisan összekötve jönnek majd létre.
• A fejlesztő vállalta, hogy egy közösségi térként szolgáló baba-mama-papa termet az önkormányzat rendelkezésére bocsát az épület földszintjén, a Diószegi út menti sétányt közhasználatra átadja, a közösség számára elérhető funkciókat (kávézó, étterem, stb.) helyez az utcafrontra, valamint hozzájárul a játszótér korszerűsítéséhez.
• 40 százalékkal csökkent a beépíthetőség (a szintterületi mutatót 3,0-ról 1,8-ra csökkentettük, vagyis 38 ezer négyzetméter helyett csupán 23 ezer négyzetméter építése lehetséges). 20-ról 35 százalékra növekedett a minimális zöldfelület nagysága, a Gesztenyés játszótér és az irodaház közötti távolság 13 méterről 23 méterre bővült, védve ezzel a fák gyökereit.
 
Az építkezés várhatóan 2021 második felében indulhat meg. Az önkormányzat célja, hogy az építkezés a lehető legkisebb mértékben zavarja a helyiek mindennapjait.
Az építési engedélyt már a kormányhivatal fogja kiadni, de az önkormányzat továbbra is figyelemmel fogja kísérni a beruházást.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest