2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

AZ Újbudai ingatlan fejlesztés elérte a városhatárt is. Prémium minőségű okosotthonok Őrmezőn…

6 min read

Exkluzív szolgáltatások és hipermodern lakások Újbuda új lakóparkjában Őrmezőn !

Prémium minőségű okosotthonok szaunával, medencével és edzőteremmel Őrmezőnm az új lakóparkban, mindez viszonyag kedvező áron is, más hasonló minőségű ingatlanokhoz képest.

Újbuda egyik legkellemesebb részén, Őrmezőn járunk, ez a környék pedig sok szempontból ideális választás az új építésű okosotthont keresők számára. A környék kertvárosias hangulatát a hegyvidéki környezet és a sok zöld terület mellett a hangulatos, nyugodt utcák biztosítják. A békés lakókörnyezet ellenére azonban kifejezetten jó közlekedési adottságokkal rendelkezik Buda ezen része. Innen csak két megállónyira van Kelenföld vasútállomás és a 4-es metró végállomása, emellett az M1-es és M7-es autópálya is közel esik a lakóparkhoz, tehát nyáron gyorsabban érhetünk le a Balatonra.

A Metrodom Őrmező lakópark 1,6 hektáros ősfás telken épül, a mélygarázsok lehajtóit a telekhatárra tervezték, így a belső parkban kizárólag gyalogosan lehet közlekedni. A biztonságos lakókörnyezet mellett a közeli óvodák és iskolák miatt is jó választás családosok számára, ráadásul a lakások CSOK igénybevételével is megvásárolhatók.

A Metrodom Őrmező lakópark kínálatában a másfél szobásoktól kezdve egészen az 5 szobás otthonokig változatos méretű lakások közül választhatnak az érdeklődők. Az igényesen berendezett mintalakásban saját szemével győződhet meg róla, hogy a felhasznált és beépítésre kerülő anyagok egytől egyig a legmagasabb minőséget képviselik. (Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a lakópark facebook oldalán nem kevés negatív kritikai is olvasható a már ott élőktől – szerk.)

A Metrodom Őrmező prémium szolgáltatásival jóval többet nyújt, mint egy átlagos lakópark. Az épületek által közrefogott három  szintre tagolódó park ékköve egyértelműen a napozóterasszal körülölelt szabadtéri medence, melynek fűtése a hulladékhő felhasználásával történik. A lakóparkban továbbá egy 8 gépes edzőteremmel és szaunával felszerelt közösségi tér is helyet kap, tehát egy valódi wellnessközpont áll rendelkezésre otthona közvetlen közelében. A kisgyermekeket a parkban felszerelt, modern játszótér várja.

A Metrodom által kifejlesztett fűtési-hűtési rendszer, a Dual Eco minden lakás alapfelszereltségéhez tartozik, amely garantálja a BB -, azaz közel nulla energiafelhasználású energetikai besorolást. A lakópark minden lakása a Metrodom saját fejlesztésű okosotthon rendszerével van felszerelve, mellyel a hőmérséklet bárhonnan szabályozható, egy mobiltelefon vagy tablet segítségével, a nyílászárók állapotának ellenőrzése és irányítása is könnyedén lehetséges, sőt a rendszerre ráköthető a tűzjelző, a füstérzékelő, valamint a kamera is.

A lakásokhoz tároló és autóbeálló is vásárolható, sőt elektromos autótöltőponttal felszerelt hely megvásárlására is van lehetőség.

Az árakra pékdaként a jelenleg még szabad, megvásárolható lakásokból:

47 nm + 10 nm erkély  52,7 millió FT

65nm + 15 nm erkély 65,5 Milió Ft

74 nm + 18 nm erkély 74 millió Ft

92 nm + 20 nm erkély 87, 5 millió FT

 

Műszaki Tartalom:

A Metrodom Őrmező az első lakóparkunk a XI. kerületben, mely műszaki megoldásait és szolgáltatásait tekintve nem csak társasházaink között foglal el kiemelt helyet, de a versenytársak közül is kiemelkedik. A lakók itt két, egyaránt fontos és keresett dolgot találnak meg egy helyen, a kiváló elhelyezkedést és közlekedést, illetve a csöndes, zöldövezeti lakókörnyezetet.  A 16.000 m2-es telken, hét különálló, négyemeletes épületben (A – G) kerül kialakításra a 189 lakás. Az épületek alatt két nagyobb közös teremgarázs található, az A-B épület alatti teremgarázs behajtója a Mikes Kelemen utcán, a C-G épületek alatti teremgarázs behajtója pedig az Őrmezei úton van. A telken belül a felszínen semmilyen gépjármű forgalom nincs. Minden épületben az épület méretéhez és lakásszámához igazodó és méretű, német gyártmányú Kone lift található, melyek közül a legkisebb is 8 személyes.

Az épületek hagyományos technológiával, hagyományos alapanyagokból épülnek meg, a homlokzati és lakáson belüli falak égetett kerámia téglából, a hangszigetelést biztosító válaszfalak mészhomok téglából készülnek. Ezt egészíti ki a modern hőszigetelés, és a műanyag profilos ablakok, melyek beépített redőnytokkal, illetve elektromos redőnyelőkészítéssel rendelkeznek. A lakásokon belül a kiváló minőség biztosítéka a német Villeroy&Boch szaniterek és Hangsrohe csaptelepek, a fürdőszobákba kerülő akryl kádak és zuhanytálcák. Nem csak okos, de látványos megoldás a Metrodom saját, érintésérzékeny villanykapcsolója is, mely igény szerint kiegészíthető a redőny mozgatását biztosító kapcsolókkal is. Az okoskapcsolók a nyílászárók nyitottságérzékelőivel, és a fűtés és hűtés irányításával együtt alkotják a fali vezérlőpanellel, vagy mobiltelefonról/számítógépről állítható okosotthon-rendszert, melybe a Metrodom Őrmező esetén a videókaputelefont is integráltuk. 

 

A Metrodom Őrmező lakóparkban mutatkozik be a különlegesen hatékony, Dual Eco fűtési rendszerünk továbbfejlesztett változata, a Dual Eco Plus, mely a hőszigetelő rendszer elemeivel együtt garantálja a BB – közel nulla energiafelhasználású energetikai besorolást. A rendszer itt már nem csak a fűtésről, hanem a lakások hűtéséről is gondoskodik, természetesen biztosítva szobánkénti egyedi szabályozást, illetve lakásonként az egyedi hőmennyiségmérést. A fűtés a lehető legkomfortosabb módon történik, a lakószobákban és a fürdőszobában a mennyezet fűtésével, így a törölközőszárítós radiátortól eltekintve a fűtőtestek sem lesznek útban. A nyári melegben a kellemes hőmérsékletet a mennyezet hűtésével érjük el, amely kíméletesen a levegő fújása nélkül éri el a levegő lehűlését. A Dual Eco Plus rendszer felépítéséről, működéséről az érdeklődők ezen az oldalon olvashatnak részletesebben.

A Metrodom Őrmező leglátványosabb része kétségkívül a védett belső kert, amelyet minden oldalról kerítés zár körbe. A lakópark biztonságát a kerítésen túl a kiépített, minden bejáratot figyelő kamerarendszer, és a 24 órás őrség szavatolja.

 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest