2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

2000 fontot ajánl a brit kormány azoknak az EU-s állampolgároknak, akik elhagynák Angliát…

2 min read

Pénzt ajánl a brit kormány azoknak az EU-állampolgároknak, akik készek lennének elhagyni az országot.

Die Welt: A brit oroszlán mint egy mezei nyúl » FüHü

A Nagy-Britanniában élő EU-s állampolgároknak is letelepedési támogatást és ingyenes hazautazási lehetőséget kínál a brit kormány, írja a The Guardian. Akik hajlandóak lennének elhagyni az országot, akár 2000 fontot – tehát körülbelül 800 ezer forintot – is kaphatnak a program keretében.

 

Ez azért is meglepő, mert a brit kormány korábban azt hangoztatta, hogy szeretnék eléri, hogy a brexit után minél több uniós állampolgár kérjen telepedési engedélyt.

A brexit miatt június végéig kell beadniuk letelepedési kérelmüket az uniós állampolgároknak, ekkor jár le a türelmi idő. Eddig 4,9 millióan jelezték, hogy maradnának Nagy-Britanniában. Elsősorban az építőipart, a mezőgazdaságot és az ápolási szektort érintené érzékenyen, ha tömegével távoznának EU-s állampolgárok.

Ez azért is érdekes, mert számos olyan munkakör van, amit pl. kelet-európai bevándorlók nélkül várhatóan senki nem töltene be. De tavaly nyáron a termények betakarításával is óriási gondban voltak, európából tömegével próbáltakl idény munkásokat áthozni a betakarítás idejére, nem teljes sikerrel. Nem ez az első érthetetlen és meggondolatlan rendelkezés a brit kormány részéről, úgy látszik egy elhibázott brexit döntést újabbak fogják követni, és ha elszakad Skócia és Észak-Írország, akkor a Brit birodalom végleg elveszti évszázadokon át tartó meghatározó szerepét.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest