2022.08.09.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Ismét lesz online fogadóóra Újbuda polgármesterével február első hetében

2 min read

Februárban is feltehetik kérdéseiket, észrevételeiket dr. László Imrének, Újbuda polgármesterének a kerülettel kapcsolatos ügyekben. Már most írhatnak Messenger üzenetet, vagy pedig az élő videóközvetítés alatt kommentben is lehetőség van kérdezni. 

Az online fogadóóra időpontja február 3-a, reggel 9.00 óra

Érdemes kérdezni, mert ez egy jól működő interaktív kapcsolat alapja a lakosság és az Önkormányzat között.

A lokálpatrióta, ahogy eddig is tesz fel kérdéseket :

  1. A Védegylettel közösen kérdezem, hogy mi zajlik a Barackmag utcában. 2011 óta feszültségforrás a Barackmag utcában engedélyezett szálloda építési projekt. A civilek nem lettek érdemben meghallgatva, pedig csak annyit szerettek volna elérni, hogy a tervben szereplő három tömbből álló betonmonstrum helyett, egy környezetbarát, környezetbe illő projekt valósuljon meg. Tavaly fellélegeztünk, mert az ingatlan eladásra lett meghirdetve, viszont most azt látjuk, hogy a hirdetés lekerült a portálról és mozgolódás van a területen. Mérnek, kitűznek, mobil WC-t telepítenek. Mit tud erről az önkormányzat, mégis megépül a betonmonstrum szálloda ? Nem érhető el leírás a fényképhez.
  2. A Galvani híd kapcsán a Momentum véleménye már nagy részt ismert, de mi az álláspontja az Önkormányzatnak,  támogatják-e vagy sem a Galvani-híd megépítését a jelenleg kijelölt területen, ha igen elfogadják-e, hogy földalatti elvezetés helyett az önkormányzat által is 60%-os forgalom emelkedést rázúdítja a híd az Andor utca – Egér út szakaszra ?
  3. Gazdagréten (de máshol is tapasztalható) az autósok rendszeresen leparkolnak a járda azon szakaszán, ahol a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők részére a padka le van laposítva, hogy könnyedén lehessen le és felhajtani rá. Mivel ez gyakorlatilag az áthaladást biztosító, bár fel nem festett zebra vonalában van, így nem lehetne ide parkolni, de úgy tűnik ezt nem akarják megérteni néhányan. A kaptárkő utcánál pl. rendszeres, hogy a szervizúton áthaladva a buszmegálló elérésének lehetősége van ellehetetlenítve ilyen módon a mozgásukban korlátozottak részére. Megoldható-e, hogy a parkolás elől elzárt terület legyen felfestve az ilyen átkelőknél, és ha igen, akkor a kerületileg illetékes hatóságok intézkednek-e a szabályszegőkkel szemben.

Galvani-híd kapcsán egy friss interjú Karácsony Gergellyel, hogyan vélekedik erről a Főváros..

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest