2022.08.12.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A medián szerint Gyurcsány Ferenc után a felesége, Dobrev Klára sem túl népszerű, legalábbis miniszterelnöki posztra

2 min read

Medián: Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Karácsony Gergely szerint nem náci az, aki zsidó képviselőket listázna –  Neokohn

A szavazókorú magyar lakosság több mint fele hallott róla, hogy az előválasztáson dől el, ki lesz 2022-ben Orbán Viktor miniszterelnök ellenfele – ez derül ki a Medián közvélemény-kutató által a HVG360-on közzétett  februári statisztikából. Az 1000 fős országos reprezentatív felmérés rávilágít arra is, hogy az előválasztást az ellenzékiek nagy többsége, főleg a DK és a Momentum hívei támogatják. A kormányváltást óhajtók közül minden második azt állítja, ha lesz előválasztás, biztosan szavazni fog.

A Medián öt potenciális miniszterelnök-jelölt esélyeit mérte fel. A megnevezett, egyelőre feltételezett jelöltek népszerűségi versenyében Karácsony Gergely (39 százalék) vezet. Őt Jakab Péter (32 százalék) és Dobrev Klára (25 százalék) követi. Márki-Zay Péter 22 százalékon, Fekete-Győr András pedig 10 százalékon áll.

A felmérésben kíváncsiak voltak arra is, hogy melyiküknek mekkora az elutasítottsága. A legkevésbé elutasított politikus Márki-Zay Péter (8 százalék). Itt is dobogós Jakab Péter (16 százalék), akit Fekete-Győr András követ (17 százalék). A főpolgármesterrel kapcsolatban a válaszadók 15 százaléka mondja, hogy nem adná rá a voksát. Jelenleg, akire a válaszadók biztosan nem szavaznának, az Dobrev Klára, 39 százalék elutasítja. 

Dobrev Klára: Az EU-nak kötelessége megvédeni polgárait a diktatórikus  hatalomgyakorlástól | 24.hu

Hát ez most egy feldobott labda a DK irányában, hogy vajon mit lépnek hamarosan miniszterelnök jelölt esetében. Képesek elszenk lemondani erről a posztról oylanok javára, akik mögött jóval kevésbé támogatott pártok állnak ? És ha igen, akkor hogyan fogják tudni érvényesíteni a jelenlegi erőfölényüket kisebb szavazói réteggel rendelkező pártokkal szemben, vagy esetleg ennek hiáűnyában saját szavazóikkal kerülnek szembe.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest