2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Zsóka átadja a Gazdagréti uszodát :-) Mi van ? ezt már követni sem tudom…25 éve ígérgetik, de nem építették, most meg mindenki át akarja adni ?

8 min read

A hétvégén került a szóróanyagokkal együtt a kezembe a DK ingyenes kiadványa Európai Magyarok címmel, amiben Gy.Németh Erzsébet mint az előválasztáson, majd reményei szerint a választáson induló, Újbuda leendő országgyűlési képviselőjeként nyilatkozik…

Őszintén szólva már az előző választásnál sem értettem mi a franc köze van Újbudához Zsókának és bevallom ez a rejtély mai napig megfejtetlen maradt, így még nagyobb érdeklődéssel olvastam a cikket, hátha most fény derül erre. Nos ez a cikk sem oszlatta el a homályt, viszont van benne pár mondat, ami kerületi lakosként olvasva azt gondolom kiemelésre méltó…

Idézem az elsőt:

“Jól ismerem Budapestet, Újbudát, a város és a kerület örömeit és problémáit”

Érdekes lehet behatóan ismerni Újbudát úgy, hogy maximum kortes beszédre ugrik ki ide valaki, persze lehet kerületünk polgármestere tart neki felvilágosító órákat, vagy ki tudja…Természetesen tovább olvasva nem derül ki, hogy mi az alapja annak, hogy olyan jól ismerné Újbudát. Én mondjuk 25 éve itt élek, de ennyire magabiztos még én sem mernék lenni ebben a kérdésben.

De olvassunk tovább: 

“Erős a kötődésem Budapest XI. kerületéhez”

Na ezen a mondaton Ő is nagyon meglepődhetett, mert egyből témát is vált, és még fél mondatot sem szán arra, hogy elárulja mi is az erős kötődés alapja. Ahogy a cikk elején is írtam nem lettem okosabb ettől a nyilatkozattól, és ahogy az előző választásnál, így a leendő választásnál, illetve előválasztásnál sem értem, hogy miért pont itt indul, mikor innen azért elég távol lakik. Az már csak hab a tortán, hogy szűkebb hazájában, a saját kerületében sem sikerült még nyernie, így nem egészen értem miért gondolja, hogy egy számára vadidegen kerületben majd menni fog. Egy biztos, az előválasztás megmutathatja majd, hogy a helyi kötődés vagy épp annak hiánya mennyire számít az itt élők, pontosabban az előválasztásra elbandukoló, vagy online szavazó itt élők tekintetében. De lehet a kötődés alapja, hogy biztos jó lehet a kávé az önkormányzatnál, ahová olykor beugrik, hogy jelenlétével támogassa a polgármestert.

És jön a legszebb mondat a cikkben, amiért én rangos újságírói díjra terjeszteném fel és momentán 3x is elolvastam, mert nem akartam hinni a szememnek:

“Terveim között szerepel, hogy átadjuk a rég várt gazdagréti uszodát, és folytatjuk a panelházak felújítását “

Értem én, hogy elindult az előválasztási és egyben választási kampány, de azért ébredjünk már fel, mit akar átadni Zsóka ? A gazdagréti uszodát ? Nem baj, hogy mire egyáltalán pozícióba kerülhetne már rég át lesz adva ? 

Nos gazdagréti vagyok, és ez az uszoda a kerület varázsdoboza, mivel cirka 25, de lehet 30 éve ígérgette a kerület összes létező önkormányzati garnitúrája, választások előtt minden létező párt politikusa, de valahogy soha nem jutott el egészen tavalyig a történet az első kapavágásig. Anno egyszer még volt alapkő letétel, majd szintén politikusok vicceinek volt tárgya, hogy úgy benötte a gaz a területet, hogy már az alapkövet sem találta senki.

Na tavaly végre neki durálta magát Simicskó úr, és lejmolt némi pénzt a saját királyának udvaránál és mára végre eljutott a kivitelezés a befejező stádiumig. (ha emlékezetem nem csal mostanság, tavasz végére már az átadást ígérték, persze a pandémia ezt némileg felülírhatta. Na meg hogy nézne ki egy olyan uszoda átadás, ahová nem lehet bemenni egy kormény rendelet miatt. Viszont ennek mostanra vége, legalábbis azoknak, akiknek már van oltási vagy védettségi igazolványa. Manapság már nehéz eldönteni, hogy ez most oltási vagy védettségi vagy mindkettő 🙂 ) Arra tehát nem sok esély van, hogy az uszoda megnyitó megvárja, amíg Zsóka képviselőségéről döntenek a kerület polgárai. Vagy Zsóka már tud valamit ? Esetleg a megnyitóig bekövetkezik a tizenkettedik hullám, na nem a medencében, hanem a járványban, így mire átadnák, addigra újabb rendeletek szabályozzák majd, hogy csak a karbantartó mehet be, az is csak PCR teszttel (legalább néggyel, ebből az utolsó a belépést követő napi friss teszt kell legyen :-), no és persze oltási/védettségi, nyugdíjas és hobbikertész igazolvánnyal). Ok, de akkor még mindig kell a látnoki gömb, vagy Harry Potter varázspálcája is, mert hogy ehhez először meg kellene nyerni a választást, és nem mellesleg apró nüanszként előtte még az előválasztást is olyanokkal szemben, akiknek teljesen véletlenül valóban van kötődése Újbudához.

Szóval valaki szólhatna Zsókának, hogy ahogy Gazdagréthez sincs sok köze, úgy az uszodához sem.

Pár napja a Momentumnál már láthattuk az előválasztási kampány elindulását, amikor úgy ugrottak ki az Önkormányzat Saroktelek néven elhíresült ingatlan értékesítési paktumából, mint a román testvéreink a második világháborúból, annak befejezése előtt percekkel. És a Fidesz részéről is olvasható már gondolom a kampány részeként, hogy Újbuda önkormányzata feléli a kerület vagyonát, na nem mintha az előző nem ezt tette volna. Azt már megszoktuk, hogy az uniszex típusú kampánymondat, amivel minden párt egyetért és kampányol, csak épp nem csinál semmit, az az “Újbuda megtelt ! ”

És azt is tudjuk már, hogy ahogy országosan, úgy kerületünkben is kizárólag Zöld pártok léteznek, akik klima katasztrófától tartva vészhelyzetet hirdetnek, majd a tevékenység kimerül a mindent átkaroló kerékpárutak építésében, szó szerint úton, parkolókon és járdákon keresztül. Ez viszont tényleg igazi környezetvédelmi stratégia, mert még a kerékpárosok is csak elvétve közlekednek rajta, így még ők sem szennyezik a levegőt szapora légzésükkel, főleg maszkban. Mondjuk érthető, hiszen ki szeretné kiengedni kerékpárjával a gyerekeit az autók, teherautók, buszok közé, ha csak nem túlélő táborba készül a gyerek. Marad tehát a járda, és hangos csatakiáltásokkal lehet örülni, amikor fantasy filmekbe illő módon hol itt, hol ott felfut a kerékpárút még a járdára is, így innentől meg a gyalogosok élvezhetik a túlélő tábor felkészítés örömeit. Persze a kormány sem maradhat le a zöldülésben és az Ööko programokban, így a nagy nehezen összetákolt, egyszer használatos műanyag termékeknek is adnak némi egérutat, mert hát még sem járja, hogy mindenféle műanyagevő halak miatt földbe álljon a magyar műanyagipar (gondolom csak ilyet gyártottak hazánkban 🙂 )

Lényeg a lényeg láthatóan dübörög a választási kampány műsor nevű színházi vígjáték érdekesebbnél érdekesebb üzenetekkel és ezek cáfolataival, mi meg csak ülünk a zsölyén és nézünk ki a fejünkből, már-már kezdjük elveszteni a fonalat, hogy pontosan mikor sírjunk és mikor nevessünk 🙂 Végül is olyan mindegy, ettől még úgy is azt fogjuk megenni, amit elénk tálalnak…

Hát akkor jöjjön, aminek jönni kell, Zsóka átadja a gazdagréti uszodát átadása után majd egy ével, miután megverte az újbudai kötődésű ellenzéki összefogás jelölteket, majd utána azok váll a vállhoz támogatása mellett szarrá verte Simicskót is, így végül az itt élők megmutathatják majd neki, pontosan hogy is néz ki Újbuda. Megoszthatjuk vele örömeinket, bánatunkat, elvégre erős kötődése van a kerülethez, így a következő 4 évben pontosan úgy számíthatunk rá, mint elödeire, azaz….fejezze be mindenki saját maga a mondatot, feltéve, hogy az olvasónak is erős kötődése van Újbudához.

A cikk megírását és megjenését követően bukkantam rá Zsóka facebook oldalán Dobrev Klára bejegyzésére, ami túltesz még azon is, hogy ki fogja átadni az uszodát. Íme:

“Tudtátok, hogy Zsóka programjában olyan kitűnő pontok vannak, mint a panelházak felújítása, a gazdagréti uszoda megépítése és hogy nagy erőkkel küzd azért, hogy a Gellérthegy védett természeti terület és közpark legyen?
Hajrá Zsóka az őszi ellenzéki előválasztáson Újbudán!:)”
 
Na kérem, tehát nem csak átadja a gazdagréti uszodát Zsóka – ha túl jut az előválasztás, majd a választás izgalmain – egy évvel később, mint ahogy azt a valóságban átadják, de most már azt is tudjuk, hogy még meg is fogja építeni azt, amit már nélküle is megépítettek. Ilyenkor kezdem elhinni, hogy létezik az alternítav valóság és most már ketten is tudtukon kívül onnan pottyantak ide.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest