2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Orosz befektetőnek adná el az albertfalvi termelői piacot Újbuda önkormányzata – Novák Előd szerint

2 min read

Orosz befektetőnek adná el az albertfalvi termelői piacot Újbuda baloldali önkormányzata – jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke a Hír Tv kamerái előtt.

Novák Előd szerint iroda- vagy társasház építése helyett a közösségi térként is szolgáló és a városvezetés által szándékosan elhanyagolt piac fejlesztésére lenne szükség. Az interneten aláírásgyűjtés indult az ingatlan megmentéséért. (rákattintva bárki beléphet és kitöltheti a petíciót)

Az albertfalvi piac telke is abban az ominózus csomagban szerepelt, ahol a “Saroktelket” kínálta eladásra az önkormányzat. 

Mandiner azt írja, az önkormányzat jelenleg még csak tárgyal a pályázókkal. Értesüléseik szerint “a pályáztatással csak keresletfelmérés zajlott, és megismételte a polgármester és a helyi baloldali képviselők érveit, miszerint az épület korszerűtlen, a felújítása költséges, amit csak befektető bevonásával lehet megoldani, és akkor tájékoztatják a bérlőket, ha megfelelő ajánlatot kapnak a befektetőtől”.

 

Szerkesztői lábjegyzet

Ahogy az fentebb is olvasható ez az ingatlan is, másik 19-el együtt (ha nem csal az emlékezetem) lett meghirdetve eladásra, és ezeknél a pályázatoknál a pályázati dokumentáció kiváltási díja (ára) 30.000-100.000 Ft közötti összegben lettek megállapítva, amely vissza nem térítendő díj.

Kérdés, ha tudja a pályázó, hogy Ő csak egy keresletfelmérésen vesz részt, akkor megvette volna a pályázati anyagot ? Tulajdonképpen akkor a pályázati anyagok kiváltásának díját vehetjük egyfajta támogatásnak az Önkormányzat részére, hiszen ha keresletfelmérés zajlik, akkor gondolom egyértelmű, hogy a pályázat eredménytelen lesz. 

A másik egyértelmű kérdés fenti gondolatok alapján, hogy a 20 meghirdetett ingatlanból hánynál beszélhetünk keresletfelmérésről és hánynál valós értékesítési szándékról, valamint a második körbe a meghirdetett ingatlanok közül melyek tartoznak. Részben mert ezeknél akkor valóban érdemes pályázni, részben mert akkor ezeknél valós félelmei lehetnek a környéken élő civileknek az eladások tekintetében.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest