2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A politikusok egymást szórakoztatják a mi adóforintjainkból, közben pedig a Parlament tekintélyét féltik… És ez sajnos nem vicc :-(

9 min read

Az egyik oldalon egymást hívják ki politikusaink gyermeteg óvodás módon sajátos szkander partira a “ki a nagyobb Jani” megmérettetésre (mondjuk szellemei vetélkedőre érdekes módon egyik sem hívja ki a másokat, bár ezen nagyon ne csodálkozom), a másik oldalon közben a Parlement tekintélyét óvják, és potom 8-10 milliós büntetéseket szabnak ki pl. a ficsúr szó használatáért, vagy mert egyik képviselőtárs nem adta be a ruhatárba a magával hozott 5 kg krumplit. Nos ez a második reakció sem lépi túl az óvodások szintjét, a parlament tekintélye, hát…na de erről majd később.

Az egyszerű választópolgár azt gondolná, hogy azért választottunk meg embereket (bár pontosabb jelző lenne inkább a pártkatona szó), hogy nem kevés pénzért minél jobban vezessék (nem megvezessék) az országot, amitől aztán nekünk választópolgároknak pedig egyszerűbb, könnyebb, netán picit gazdagabb lesz az életünk. Ráadásul mostanság még bizakodóbbak vagyunk, hiszen előválasztás, majd az igazi választás előszobájába érkeztünk, és ilyenkor legalább a látszatát szokták tartani politikusaink annak, mintha értünk dolgoznának. De nem, nincs erre ideje a többségnek, hiszen mi is lehetne fontosabb, mint megmutatni Ki a Jani a gáton, ezért a Momentum őrsből Fekete-Győr András kihívta futóversenyre fideszes őrsből Budai Gyulát, csak hát baki csúszott a dologba, mert Gyuszika úgy értette lovas díjugratást mondott Bandika. A betyárját, hát ilyen apróságon múlik, hogy nemzeti óvodánk nagyjai megmutathassák ki itt a fittebb. A ki itt az okosabb vetélkedő még várat magára. A két óvodás természetesen üzenget egymásnak, majd durcásan ki-ki saját táborának elmagyarázza, hogy valójában Ők nyerték meg a versenyt. 

 

A parlement nevű óvodában természetesen még rengeteg lurkó futkározik, akikben láthatóan ott van a bajnok, bár olykor nagyon mélyen alszik, el is szundikálnak az óvodai menzán kikerekedett hasú pajtások időnként a saját kis székükben. Rezsi Szilárdot is kihívta momentán (vagy momentum) Bandi, de Szilárd még töri a fejét, hogy milyen versenyszámban induljon, hiszen hogyan is nézne ki, ha a rezsi csökkentés bajnoka valamilyen emelés típusú számban nevezne, mint pl. a söremelés akarom mondani erőemelés.

Kari Geri már olajozza kerékpárját, nála nem volt kérdés, hogy kerékpárban várja kihívóját. A győzelem érdekében az összes nagyforgalmú úttestre kiöntött pár vödör festéket, ahol a kerékpárosok halált megvető bátorsággal szlalomozhatnak buszok és a autók között. Kérdés még, hogy a kihívás milyen nyelven érkezik, hiszen ahogy egy vadiúj fogalmat bevezetve jelezte, neki jelenleg hiperpasszív a nyelvtudása. Geri, hát ha én ismerhettelek volna, amikor még az iskola padban ültem és megsúgod nekem ezt a varázsmondatot, akkor orosz órán én is így fogalmazhattam volna meg, hogy egy árva szót nem beszélek oroszul.

Szóval van itt tolongás az óvodában a “lesz még Olimpia Magyarországon” célkitűzés jegyében. Az egyetlen kispajtás, akinek nincs ideje fizikai erőpróbára az Kövér Lacika, mivel neked a rendet, fegyelmet kell óvnia az “Óvodában”, mert hát hogyan is nézne már ki egy óvoda tekintély nélkül.  Nos Lacika komolyan veszi a feladatát, és ha valaki az Ő homokozó pajtását ficsúrnak meri szólítani, akkor gondolkodás nélkül ki oszt olyan büntetéseket, hogy azt követően a ficsúrozó csak az össznépi adakozást követően tudja befizetni a következő hónapra a menzát. Arról már nem is beszélve, ha valami mókás kedvű gyerkőc itthonról lop el krumplit a kamrából, hogy azt letehesse az Óvodás csapat kapitányának Viktorkának az asztalára. Pedig milyen hihetetlenül finom paprikáskrumpli készülhetett volna ebből, csak hogy érzékeltessék a srácok, hogy bizony Ők is bérből és fizetésből élnek, akár csak mi halandó és egyszerű választópolgárok.

És ha már Viktor, na Ő nem csak sportól (a foci a mindene, hiszen pont olyan kerekded már mint a labda), de gondolkozik is, így pontosan látja, hogy nem a Télapótól kell felni, hanem a gonosz Soros nevű óvóbácsitól, aki anno neki is Pénz névre hallagató cukorkát dugott a zsebébe, hogy aztán elképesztően gyenge színvonalú kapitalista iskolába legyen kénytelen járni. Ez volt a Fundan egyetem, ja nem, de mindegy is, ez részletkérdés. Aztán arra is jött Viktórka, hogy azért vagyunk mi egyre nagyobb bajban, mert hiába a kerítés az Óvoda udvarán, Soros bácsi folyton idegen gyerekeket akar átjuttatni rajta, hogy aztán azok felfalják az uzsonnánkat.

Szóval Lacika büntet, rendet rak, mert az óvoda tekintélye mindenek felett. Persze azon mi itt kint, a parlament névre keresztelt bohóc sátor másik oldalán nem igazán értjük mire is gondol Lacika, milyen tekintélyről is beszélhet… Mit is látunk mi ebből ? 

Józsika eresz csatornán mászik le egy másik óvoda első emeletéről, ahol előtte a kiscserkészek egymás nadrágjában keresték a nemi identitás szabadságát, miközben anyák napján a hagyományos család fontosságáról szavalt verset.

Zsoltika már sokkal komolyabban veszi a férfi és nő kapcsolati rendszerét, ezért a Tüskevár c. népi eposz elolvasását követően rögtön bérel is egy ladikót, ahová több hölgyet is elvisz magával, hogy megnézhessék a naplementét, utána meg…Na de ne menjünk bele minden piszlicsáré részlet kérdésbe. Gabika még nem olyan bátor, mint Zsolti, Ő még belepirulna, ha csak a copfját is meg kellene húzogatni egy kislánynak, ezért inkább titkon összeállít egy fotóalbumot a cseperedő óvodás gyerekekről, amiből aztán össze is jön egy vaskos 19.000 darabos gyűjtemény, hogy azokat “élvezettel” lapozgathassa. Annyira belemerül, hogy olykor még a nyála is csordul, de hát mi ebben a baj, hiszen csak nézegeti, persze ki tudja, hogy sokadik album pörgetés után lenne-e olyan bátor, mint Zsolti, ha beszabadulhatna a málnásba. 

Aztán ott van a Zsoltika, na nem a Borkai, hanem a Gréczy, aki szintén a fotózás szerelmese, csak Ő nem gyűjti a képeket, hanem készíti, azt is többnyire önmagáról, hol kissé ledér öltözetben, pontosabban a ruhát a szekrényben hagyva, hol kisé összekoszolt kisgatyában. Egyik-másik képen még újszerű játékot is megmutat, amihez önmagán kívül semmi más nem kell, majd ezeket a művészi beállításokat véletlenül a National Geographic fotó pályázat helyett a szívét melengető lányoknak küldi el. Hát mi van ebben, más is volt már szerelmes, és hát a kémia is dolgozik az emberi testben, főleg mióta kihalóban van a kémia tanár az iskolákból.  

Aztán vannak az óvodán kivül, de az óvodai klánok külsős tagjainál is az óvoda tekintélyét növelő barátok, mint például Zsoltika , na nem a Gréczy, nem is a Borkai, ez meg a Legény. (ezekkel a Zsoltikákkal úgy tűnik mindig történik valami) Nos legény valóban legény volt a talpán, mert egy ukrán testvérvárosi óvodát akart épp meglátogatni, amikor azok a cudar határőrök, annyi cigarettát találtak a kocsijában, amiből egy teljes közértet fel lehetett volna tölteni. Persze ezt Ő sem értette, hogy a fenébe került a kocsiba ez a rengeteg cigi ? Már élt a gyanúperrel, hogy a szomszéd narancskereskedő akarta így megtréfálni.

Volt itt pironkodás, de szerencsére a Legényt és Gréczyt is csapattársként jegyző demokratikus klán vezére Fletó, miután elbeszélgetett velük rögtön szaladt bejelenteni, hogy csapattársai megbotlottak, de természetesen megbánták az elhamarkodott cselekedetüket.  Na kérem itt a feladat, két parlamenti alvás között minden egyes kisörs kivonul az udvarra útkarbantartási feladatra, mert hát hogy néz az ki, hogy fáradhatatlanul értünk dolgozó kisóvodásaink úton-útfélen megbotlanak, rossz nyelvek szerint olykor még uzsonnás dobozok is előkerülnek a botlások előtt, amibe valaki a parizeres szendvicsek helyett galád módon húszezreseket pakolt bele.

Pár napja meg mit hallok, hát Szilveszterke nem akart rászolgálni a nevére, mivel egyszerűen csak Bus Szilveszternek hívják, ezért búslakodás helyett valamilyen érdekes nagycsoportos teadélutánokra járt, amit orgiának vagy mi a fenének hívnak. Tudja fene mit jelent, hiszen olyan óvodákban, ahol Lacika felügyeli az óvoda tekintélyét, ott biztos nem ismerik az ilyen megfejthetetlen fogalmakat, de bizti, ami bizti, azért most kitették még az óvodán kívüli klán találkozókról is.

Hát kérem itt tartunk, így most már értjük vagy még sem, hogy a parlement nevű óvodának a tekintélyét meg kell védeni, és oda csak óvodabiztonsági átvilágításon átesett makulátlan múltú és erkölcsű gyerkőcök kerülhetnek be. Hát igen azért láthatóan olykor hiba csúszik a rendszerbe, de hát csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, márpedig a parlamenti óvoda tagjai reggeltől estig munkálkodnak értünk, szerencsétlen választópolgárokért. 

Köszönjük ezúton is az önfeláldozó  unkájukat a pajkos kis óvodásainknak, de azért ne sértődjetek meg, ha picit másként rendeznénk át az Óvodai csoportok összeállítását és lesz, akiknek közületek 2022-ben el kell majd hagyni szeretett Parlement nevű óvodáját. Sejtik ezt már az “Óviban” is, ezért pár klán (örs) az Óvoda baloldalán összefogott, hogy az udvart jelenleg bitorló, az “Óvoda” jobb oldalát elfoglaló klántól átvegyék az irányítást. Ehhez persze a Mi segítségünk is kell, akik cirka 4 évente elmegyünk egy érdekes színházi előadásra, ahol mi mondhatjuk meg kik játszhatnak a színpadon, de utána a darabhoz már nem sok közünk van, pedig az állítólag rólunk szól.

Marad a kérdés, hogy akkor most elmegyünk és eldöntjük az elénk tett igen csak silány választékból a következő 4 évben ki járhat a Parlement nevű óvodába, vagy azt mondjuk kell a fenének ez az óvoda, van jobb dolgunk is, mint a fent leírtak alapján bohócokra szavazni. Vagy nem várt fordulattal, nem a tálcán lévő silányokból választunk, hanem keresünk valakit, akit még nem fertőzött meg az “Óvoda tekintélye”, és a színházi előadás előtt összefogva más halandókkal felteszünk a tálcára olyan nevet is, akinek hajlandók vagyunk megszavazni az Óvodai belépőjét.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest