2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Szigorú feltételek mellett bontanak a volt ÉMI-telken, a leendő Buda Gardens helyén. Hétköznap napközben 7–18 óráig folyhat a munkavégzés

2 min read

Augusztus 19-én a volt ÉMI-telken, a leendő Buda Gardens helyén megkezdődtek a bontási munkálatok. A környékbeli lakosság nyugalma érdekében a kivitelező vállalta, hogy hétköznap napközben 7–18 óráig folyhat a munkavégzés, hétvégén tehát nem. A bontási területet páraágyúkkal pormentesítik, a törmeléket szállító teherautók kizárólag ponyvával letakarva mehetnek ki onnan, a gépkocsik kerekeit minden kihajtás előtt vízsugárral letisztítják.

A bontás szigorú szabályairól szóló megállapodás újabb nagy lépés Újbuda Önkormányzata és a beruházó közötti együttműködésben. Tavasszal az eredeti tervekhez képest az önkormányzat – a civil szervezetekkel karöltve – már komoly eredményeket ért el.
A szintterületi mutatót 3,0-ról 1,8-ra mérsékelték, azaz 40 százalékkal csökkent a beépíthetőség, 38 ezer négyzetméter helyett csupán 23 ezer négyzetméter építése lehetséges. A minimális zöldfelület aránya 20-ról 35 százalékra emelkedett. A Gesztenyés játszótér és az irodaház közötti távolság 13 méterről 23 méterre nőtt, ezzel védve a fák gyökereit.
A fejlesztő elfogadta a civilek javaslatát, hogy „keretes” helyett „fésűs” szerkezetű épületet építsen, emellett vállalta, hogy a földszinten egy közösségi térként szolgáló baba-mama-papa termet bocsát az önkormányzat rendelkezésére. Ezen túlmenően a Diószegi út menti sétányt a fejlesztő átadja közhasználatra, az utcafrontra a közösség számára elérhető funkciókat helyez (kávézó, étterem stb.), valamint hozzájárul a játszótér korszerűsítéséhez.

Szerkesztői lábjegyzet:

Egész hihetetlen, hogy így is lehet bontani, szinte futurisztikus. Azért ha valaki mégis más tapasztalna, az jelezze a szekesztőségnek és ha lehet fotóval, videóval igazolja állítását.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest