2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Újabb nyílt levél a POPÉK Civil Egyesülettől a Hamzsabégi sétányért, ezúttal GY. Németh Erzsébethez…

4 min read

NYÍLT LEVÉL GY. NÉMETH ERZSÉBETHEZ

Amíg Orosz Anna nemrég a sétányon tartott utcafórumon kezdeményezett párbeszédet a helyiekkel, majd programjában is megemlítette a sétány és a tervezett vágánybővítés ügyét, addig a kerület másik előválasztási jelöltje, Gy. Németh Erzsébet eddig semmiféle gesztust nem tett a POPÉK és az itt élők felé.
Az egyetlen elérhető megnyilvánulása a témában Suszter András augusztus eleji Lokálpatrióta riportjában hallható, válaszai azonban nem sok konkrétumot és határozott véleményt tartalmaznak: http://www.lokalpatriota.net/…/exkluziv-riport-gy…/
 
Így annak érdekében, hogy a beruházást illetően átlátható, határozott és számonkérhető véleményt és vállalásokat lássunk az ő részéről is, és ezeket megoszthassuk az érintett lakossággal, azonos tartalmú kérdéseket tettünk fel neki alább közölt nyílt levelünkben, mint Orosz Annának. Az ő válaszait is kíváncsian várjuk, és amint megérkeznek, közzétesszük őket.
 
“Tisztelt Gy. Németh Erzsébet!
 
A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület a Hamzsabégi sétány környékén élő lakosság nevében fordul Önhöz mint Újbuda ellenzéki képviselőjelölt-jelöltjéhez. Ezt a levelet, ahogy az Ön válaszát is, változatlan formában közzétesszük blogunkon és Facebook-oldalunkon is.
Egyesületünk közössége 2019 őszén kezdett formálódni, amikor a helyiek felfedezték a Déli Körvasút nevű (azóta kiderült: egy Mészáros-cég 337 milliárd forintos kiviteli ajánlata alapján megvalósítandó) vasútfejlesztési beruházás keretei között tervezett vágánybővítés első jeleit: a kivágásra ítélt fákon a piros pöttyöket. A POPÉK a Hamzsabégi-Dombóvári-Sárbogárdi út környékének lakóit és a Hamzsabégi sétányt használó és szerető emberek összefogását támogatja, hogy közösségként tudjunk részt venni a Kelenföld-Ferencváros szakaszon tervezett vágánybővítést érintő vitákban és elérjük, hogy valódi társadalmi egyeztetés jöjjön létre.
A XI. kerületi önkormányzat DK-s politikusaiban eddig sajnos csalódnunk kellett. Ahelyett, hogy a civilek mellé álltak volna, megállapodtak a beruházóval, amivel tulajdonképpen jóváhagyták a projekt megvalósítását.
Annak érdekében, hogy a beruházást illetően átlátható, határozott és számonkérhető véleményt és vállalásokat lássunk az Ön részéről, és ezeket megoszthassuk az érintett lakossággal, felteszünk néhány kérdést, amelyekre az előválasztás kezdete előtt, tehát lehetőleg szept. 17-éig (péntek) egyértelmű igen vagy nem válaszokat várunk.
 
Kérdéseink:
1.
Nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy magával a beruházással, tehát az agglomerációs vasúti közlekedés fejlesztésével egyetért-e. Azt szeretnénk tudni, hogy a Hamzsabégi sétány mentére jelenleg tervezett 3. és 4. vágány megépítését támogatja-e, vagy a POPÉK véleményével egyetértve ragaszkodna-e a tervek felülvizsgálatához annak érdekében, hogy kiderüljön, lehetséges-e a Budafoki-Bartók közötti szakaszon a 2 vágány megtartása, és ezáltal a sétány megőrzése mint meglévő, teljes értékű zöldfolyosó?
(Ha a beruházás a vágánybővítéssel valósul meg a teljes szakaszon, akkor a sétány háborítatlan jellegének megőrzése lehetetlen, hiszen több száz dús lombú fát kivágnak, és közel 6000 négyzetméter ligetes terület helyére burkolat kerül.)
2.
Ha 2022-ben megválasztják Újbuda egyéni országgyűlési képviselőjének, akkor benyújt-e a parlamentnek arra vonatkozó javaslatot, hogy leállítsák a tervezett vágánybővítési beruházást, legalább a tervek független szakértői felülvizsgálatának idejére?
3.
Országgyűlési képviselőként igen vagy nem gombot nyomna arra a kérdésre, hogy leállítsák a vágánybővítési beruházást a jelenleg tervezett formában?
4.
Vállalja-e, hogy amennyiben az előválasztáson Újbuda ellenzéki képviselőjelöltjének választják, a választási kampányába belefoglalja a Hamzsabégi sétány ügyét, és segíti a POPÉK és a helyiek céljainak hiteles kommunikációját saját felületein és a sajtón keresztül (pl. a vágánybővítéssel kapcsolatos ellentmondások: személy- vagy teherforgalom fejlesztése)?
 
Kíváncsian várjuk válaszait.
Üdvözlettel:
Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület”
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest