2022.06.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Kiemelt beruházás lett a BME új épülete, energetikai előírások alól is mentesítették…

2 min read

Kiemelt beruházás lett a BME új épülete, energetikai előírások alól is mentesítették

írta meg a Telex.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet kiemelt beruházássá tette a BME Innovációs és Fejlesztési Központját. Ahogyan az ilyen esetekben szokás, a Petőfi híd budai hídfőjénél készülő beruházásnál nem kell figyelembe venni a helyi településrendezési tervet és az országos építésügyi szabályokat sem.

 

A kormány egyedi szabályként határozta meg a rendeletben, hogy az új egyetemi épület 40 méter magas lehet, de az utcai párkánymagasság és a homlokzatmagasság nem korlátozott. A beépítés módját sem korlátozzák, „megengedett a szabadon álló és a zártsorú beépítési mód”. A beépítettség megengedett legnagyobb értéke 60 százalék, a zöldfelületnek pedig el kell érni a 20 százalékot. Az ingatlan teljes területe építési hely, a legkisebb kialakítható telek 500 m².

Mindez még annyival egészül ki, hogy a BME épületénél csökkentették a megújuló energia minimálisan alkalmazandó részarányát, a rendelet szerint nem kell meghaladnia a 10 kWh/m²-évet.

Az Innovációs és Fejlesztési Központ a V2 nevű oktatási épület és a Goldmann Menza helyén épül, létrehozásáról tavaly döntött a kormány. A bontási munkálatok idén szeptemberben kezdődtek.

 

Szerkesztői lábjegyzet: 40 méter az ha jól számolom cirka 12 emelet 🙂

Hát mondjon már valaki olyan építkezést, ami nem kimelt, stratégiai fontosságú 🙂  ez már a bohózat ketegória…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest