2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Nyílt levél Újbuda Önkormányzatához a Kelenföldi Városközpont Megmentéséért Mozgalomtól, amiben rendőrségi feljelentésre is javaslatot tesznek…

5 min read

A Kelenföldi Városközpont Megmentéséért Mozgalom eljuttatta nyílt levelét Újbuda függtelen hírportáljához, a Lokálpatriótához is és kérték ennek nyilvánosságra hozatalát, aminek természetesen eleget is teszek, ahogy minden más esetben is….

“Tisztelt polgármester úr, tisztelt testület, képviselők és képviselőjelöltek!

Kelenföld Városközpont Megmentése Mozgalom nyílt levélben szólítja fel a XI. kerület képviselőtestületét, hogy a sajtóban nyilvánosságra került hangfelvételek és a november 29-én sajtóban megjelent és feltárt további információk, valamint a demokrácia alapelveinek megfelelően, a mozgalom által összegyűjtött 7000 érintett tiltakozó aláírásának okán a következő határozatokat hozza meg:
1. Azonnali hatállyal vonja vissza a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 1/1 tulajdonát képező Budapest XI. kerület Etele út 53. szám alatt található, 3475/53 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 2008 m2 területű fejlesztési ingatlan Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság által meghirdetett nyilvános, kétfordulós pályázatát.
2. Kérje fel a polgármestert, hogy járjon el a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy az vonja vissza a Budapest Főváros Önkormányzata 1/1 tulajdonát képező Budapest XI. kerület Tétényi út 63. szám alatt található, 3475/57 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 9304 m2 területű fejlesztési ingatlan és a rajta lévő, összesen nettó 12 005 m2 alapterületű épületeivel együtt, összefoglaló néven Tétényi úti Üzletközpont értékesítésére kiírt pályázatot.
3. Kérje fel a polgármestert, kezdje el a lakosság és az érintettek bevonásával a Kelenföldi Városközpont fejlesztési koncepciójának kidolgozását.
A határozatok mellett felkérjük dr. László Imre polgármestert, a XI. kerület önkormányzat frakcióvezetőit, a XI. kerületet képviselő országgyűlési képviselőket és a XI. kerületet képviselni szándékozó országgyűlési képviselőjelölteket, csatlakozásukkal támogassák rendőrségi feljelentésünket az alábbiak értelmében.
• Mi, civilek felkérjük a minket képviselő és képviselni szándékozó helyi politikusokat, hogy velünk együtt tegyenek rendőrségi feljelentést a XI. kerületi önkormányzat érintettségének kivizsgálására a Rimaszombati úti és a Kelenföld Városközpont ingatlanok eladásának, illetve az eladások előkészítésének ügyében.
• A feljelentést ismeretlen tettes ellen tesszük, befolyással üzérkedés, bűnrészesség és bűnpártolás gyanúja miatt.
• A feljelentés alapját a sajtóban nyilvánosságra került hangfelvételek és a november 29-én megjelent a sajtóban feltárt további információk alkotják.
A feljelentést a Kelenföld Városközpont Megmentése Mozgalom mindenképpen megteszi. Ugyanakkor szeretnénk, ha a feljelentést a helyi politikusokkal közösen tennénk meg, demonstrálva, hogy a csatlakozottak közül senki sem érintett az ügyben.
Mivel az ügy lezárása a választásig kétséges, nem csak dr. László Imre polgármester és a kerületi önkormányzat frakcióvezetőinek csatlakozását kérjük, de a kerületünk leköszönő országgyűlési képviselői és a 2022-es választáson induló jelöltek csatlakozását is.
Név szerint tehát a következő politikusoktól várjuk visszajelzésüket 2021. december 9. határidővel:
• Bába Szilvia frakcióvezető (Zöld Pólus)
• Barabás Richárd alpolgármester (Párbeszéd)
• Erhardt Attila XI. önkormányzat frakcióvezető (Momentum)
• Görög András XI. önkormányzat frakcióvezető (MSZP)
• Hintsch György alpolgármester (MSZP)
• dr. László Imre polgármester (DK)
• Molnár Gyula országgyűlési képviselő (DK)
• Németh Zsolt országgyűlési képviselő és képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)
• Orosz Anna alpolgármester országgyűlési képviselőjelölt (Momentum)
• Simicskó István országgyűlési képviselő és képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)
• Tóth Endre országgyűlési képviselőjelölt (Momentum)
• Varga Gergő XI. önkormányzat frakcióvezető (DK)
Ezen levelet a felsorolt címzettekhez hivatalos formában is eljuttatjuk a következő 3 munkanapon.
Tisztelettel:
Kelenföld Városközpont Megmentése Mozgalom
2021. december 2.
ujbudaigondolkodok@gmail.com
Bp.1119 Tétényi u 63.”

Szerkesztői lábjegyzet:

Azt gondolom a felorolt politikusokon kívül meg kell adni a lerítak tekintetében és általában a Kelenföldi Vártosközpont ügyében is a válaszadás, megszólalás jogát a terület helyi önkörmányzati képviselőjének, Budai Miklósnak (MSZP) is. És természetesen Karácsony Gergelyt is érdemes lenne bevonni ebbe a folyamatba, ha már a terület 80%-a fővárosi tulajdon.

A Lokálpatrióta bármely politikusnak, képviselőnek, különös tekintettel a nyílt levélben megszólítottaknak megadja a lehetőséget, hogy megjelentesse válaszát, észrevételeit, kérdésit, cáfolatait, azt telejes terjedelmében, vágatlanul adom közre. Nem csak írásban, de video nyilatkozatban is örömmel fogadodm a visszajelzéseket, továbbá szivesen vállalom a független média szerkesztőjeként nyílt vita, konzultáció lebonyolítását is személyes vagy online verzióban.

Itt a lehetőség, hogy demokráciában, sajtó és vélemény szabadság hitében élő politikusok, képviselők éljenek ezzel a lehetőséggel, mert Újbuda lakosai megérdemlik, hogy minden szempontból tiszta vizet öntsenek a pohárba az ügyben résztvevők és/vagy érdekeltek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest