2023.05.31.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Óriási öngól az újbudai önkormányzaton belül, az ellenzéki összefogás pártjai egy cseles javaslatot követően érvénytelenítették a Városközpontra kiírt pályázatot

4 min read

Junghausz Rajmund csőbe húzta az ellenzéki összefogás képviselőit egy ügyesen megfogalmazott beterjesztéssel, az ellenfél pedig simán besétált ebbe a csapdába.

A pénteki (tegnapi) rendkívüli testületi ülés második felében Junhgausz Rajmund egy váratlan húzással az alábbi javaslatra kért szavazást:

“Újbuda Önkormányzata úgy határozott, hogy egyetért a Kelenföldi Városközpont megjelölésű, fejlesztési ingatlan értékesítésével és továbbra is érvényesnek tekinti a Budapest Főváros vagyonkezelő központ zártkörűen működő részványtársaság által nyilvános, kétfordulós pályázatát…”

És a trükk bejött, mert gondolom Junghausz úr pontosan tudta, hogy a testületen belül többniyre zsigeri szavazás történik, azaz, ha az egyik oldal feltesz egy kérdést, javaslatot, akkor a másik oldal gondolkodás nélkül, mint ebből az esetből is látszik a beterjesztett javaslat tartalmi részének megértését, átgondolását mellőzve azonnal nemmel fog szavazni, vagy tartózkodik… A cseles beterjesztés tényét igazolja, hogy a Fidesz frakció elutasította a saját beadványát (még a beterjesztő Junhgausz Rajmund is), miközben az ellenzéki összefogás pártjai lépre futottak és tartózkodtak szavazásnál, ezzel pedig pont az ellenkezőjét tették annak, amit valójában szeretnének és érvénytelenitették a Kelenföldi Városközpontra kiírt értékesítási pályázatot, legalábbis annak Újbuda tulajdonában lévő részét. Viszont mint azt többször is kijelentették az Önkormányzat vezetésén belül, ha Újbuda érvényteleniti a saját területére kiírt pályázatot, az automatikusan érvényteleníti a Főváros tudlajdonában lévő pályázati kiírást is, mivel a Pályázatban benne, van, hogy csak a két területre együttesen lehet pályázatot tenni.

Ki kell emelni, hogy az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjei közül kizárólag Dr. László Imre polgármester úrat nem sikerült csapdába csalni, így Ő eddigi pályafutása során szerintem először együtt szavazott a Fidesz-KDNP frakcióval.

Fentiek alapján a testületi ülést követően már a licit eljárást sem lett volna szabad elindítani, hiszen a pályázok egy már érvénytelen pályázatra licitáltak. Ahogy tegnapi cikkemben is írtam az teljesen egyértelmű már, hogy ez a pályázat érvénytelen lesz és mindenki kihátrál mögüle, de ettől még ez most egy óriási öngól, és a Fidesz-Kdnp kerületi frakciója, ahogy mondani szokták elvitte a “Showt” a jövőhétre tervezett ünnepélyes bejelentés bejelentői elől (hiszen gyakorlatilag már nem lesz mit bejelenteni).

Mivel a testületi döntés visszavonhatatlan, így a tegnapi nap – bár nem ez volt a szándéka az Újbudai Önkormányzatban többségben lévő ellenzéki összefogás pártjainak – lezárta, érvénytelenítette a Kelenföldi Városközpontra kiírt pályázatot.

Civilként illetve a Lokálpatrióta független helyi hírportál tulajdonos-szerkesztőjeként azt mondhatom, hogy tegnap beigazolódott, amiről már nagyon sokszor tettem említést különböző témájú, hol bal, hol jobb oldali érdekeket szolgáló ügyekben, hogy a képviselő testületünkben zajló munka az elsődlegesen politikai játszma, politikai alkukról szól és nem az itt élők érdekeinek hatékony, és mindennél fontosabb képviseletéről. A képviselőink láthatóan gondolkodás nélküli szavazógépekké váltak, és nem a tartalomra figyelnek a szavazó gomb megnyomásakor, kizárólag  arra ki terjesztette be azt, amiről szavazni kellene. Ez az ügy is azt bizonyítja, hogy bizony nagyon nagy szükség van ebben az Önkormányzatban civil, pártoktól független képviselőkre is, akiket épp a függetlenségük miatt hidegen hagy a beterjesztő személye illetve pártja, és ez már némi garancia az érdemi mukavégzésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest