2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Ma már nyugodtan alszom, Újbuda képviselőtestülete megszavazta az alpolgármesterek fizetésének megemelését a törvényben rögzített maximumon…

2 min read

Nehéz időket élünk, sokan (ebben a kerületben is) máról holnapra élnek, pedig többnyire ezek az emberek is dolgoznak, gyereket (gyerekeket) nevelnek. Sebaj viszont legalább a kerületi alpolgármesterek fizetésemelésének örülhetnek….

Tény, hogy ki tudja miért, de törvényben rögzítteték anno, hogy az alpolgármesterek fizetését a polgármesterek fizetéséhez kötik, és annak 70-90%-ban állapítja meg, tehát nem tud kibújni alóla az adott önkormányzati képviselő testület. De ettől még tény, hogy legalább a kerületben nehéz körülmények között élőkkel történő szolidaritásként a törvényben rögzített emelés sávjának az alsó sávját szavazzák meg…. Nos nem így történt, ahogy várható volt az utolsó fillérig kihasználva a legmagasabb érték lett megszavazva. Persze nem törvénytelenségről beszélünk, hanem erkölcsi tartásról. Szomorú…

Ezt követően arról is ment a vita, hogy az alpolgármesterek és a polgármester költségeinek térítésre a tiszteletdíjon felüli kifizetése számla ellenében történjen, mivel jelenleg, pontosabban már jóideje semmilyen igazolás nem kell, azaz általányként kapják a költségtérítést. Természetesen másról sem szólt a vita ezek után, mint hogy miért most szól ezért valaki, ha nem szólt mondjuk 3 évvel ezelőtt. Hát én ezt hívom gyerekesnek, amikor sikeresen megint a megoldás helyett, egy rossz és érthetetlen rendszer megváltoztatása helyett az egymásra mutogatás megy, miközben nincs olyan cég, ahol egy gombostűt is vehetne bárki úgy elszámolásra, hogy nem hoz róla számlát.

A magam részéről remélem, hogy az érintettek önmérsékletet tanusítanak, és az emelés mértékét vagy legalább a költségtérítési általányt felajánlják egy kerületi közcélú alapítvány részére….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest