2024.04.20.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A politikai alku áldozata lett az átláthatóság…Hiteltelenségtől a hitelességig Dr Czeglédy Csabán keresztül Újbudán.

2 min read

2022 első testületi ülésen leszavazta a képviselők többsége, hogy az Önkormányzat szerződést bontson Dr. Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával…

2019-ben még teljes volt a felháborodás a Momentum részéről is Czeglédy Csaba ügyében :

„Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával. Ez a koalíciós városvezetés közös morális követelményeibe nem fér bele. A helyzet pont olyan, mintha Orbán Viktor ügyvédjét, Bajkai Istvánt bízná meg átvilágítással a kormány – a DK ebben az esetben nyilvánvalóan fel lenne háborodva.”

„A Momentum képviselői egyik kerületben sem tudtak előre Czeglédy kiválasztásáról, a döntést polgármesteri hatáskörben, egyeztetés nélkül hozták a kerület vezetői. Sőt, még ma sem áll rendelkezésünkre egyértelmű információ a megbízás státuszával kapcsolatban.” nyilatkozott anno a Momentum frakciója.

Úgy tűnik 2 év alatt nagyot változott a világ, vagy szimplán csak pártok alkujának részeként 180 fokos fordulat történt, hiszen ma itt lett volna a lehetőség, hogy végre kiszálljon Újbuda Önkormányzata ebből a végtelenül kínos és kellemetlen ügyből, és megszüntessék az Újbuda és Dr. Czeglédy Csaba ügyvédi iroda közti szerződést, de az erre vonatkozó beterjesztés leszavazásra került.

De vajon kik szavazták le, és hogyan vélekedett 2021-ben a Momentum frakciója ?

Hát ezért utálom én és a civilek többsége is a politikát, mert a politikai alkuknak gyakorlatilag bármi, bármilyen ügy az áldozata lehet. “Egyéb”érdekek mindent felül írhatnak és jöhet a pálfordulat akár.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest