2022.11.28.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Vajon mire lehet elegendő 8 nap (ebből is kettő hétvégére esik) egy pályázat benyújtása esetén Újbudán ?

5 min read

Az újbudai Sport11 fitneszrészlege ambiciózus bérlőt keres!

szólt a felhívás 2021.november 30-án a Sport11 weboldalán…  Íme a hirdetés szövege:

Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont (XI. kerület, Kánai út 2.) fitneszrészlege a sportlétesítmény első emeletéről közelíthető meg, részei: beléptető pult, recepció iroda, női/férfi öltöző szaunával, 4 db squashpálya, egy konditerem irodával, masszázsszoba, kis és nagy tornaszoba, mellékhelyiségek.

Az összterület nagysága: 1189 m².

A bérlemény berendezés nélkül kerül kiadásra, azokról a pályázónak kell gondoskodnia, oly módon, hogy a berendezéseknek a bérleti szerződés időtartamának megkezdésekor rendelkezésre kell állniuk. A bérleti szerződés időtartama: 2022. január 1. – 2023. december 31., mely időtartam meghosszabbítható.

A bérlőnek vállalnia kell, hogy a jegyárakból az újbudai sportszervezetek részére, a Sport11 melletti Tóváros Lakópark lakosainak és a kerületi 60+ program résztvevőinek minimum 15%-os kedvezményt biztosít.

Az ajánlatot 2021. december 8-ig lehet benyújtani.

A további részletekért érdeklődni a csatolt dokumentumban megadott elérhetőségeken lehet. A bérlemény előzetes időpontegyeztetést követően megtekinthető.

Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft”

Miért érdekes ez a hír vagy egész pontosan miért is küldte be erre vonatkozó észrevételét egy ottani lakos ?

Nos nehéz nem észrevenni, hogy 8 nap áll a rendelkezésre egy pályázat benyújtására, és aki tisztában van azzal, hogy milyen feladatok vannak egy pályázat elkészítése során, amihez még a helyszínt is illik bejárni illetve környezetét piaci szempontból elemezni, az pontosan tudja, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen, ha csak nem tudunk valamit a pályázatról annak kiírása előtt.

Talán nem véletlen, hogy az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft picivel később 2022  február 8-án a Bikás parki kávézó bérbeadási pályázatára már sokkal nagyobb határidőt, április 8-át jelöli meg a pályázatok beadásához.  Íme annak a szövege:

“Bérbe adná az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a kezelésében lévő Bikás parki kávézót, ennek érdekében nyilvános és tárgyalásos pályázatot hirdettünk meg.

A bérlemény főbb adatai:

  Épület: 148.05 m²

  Fedett és nyitott terasz: 103,93 m²

  Az összterület nagysága: 251.98 m².

   Az ingatlan a meglévő berendezéssel együtt kerül kiadásra, a hiányzó szükséges berendezésekről a pályázónak kell gondoskodnia.

  

A bérleti szerződés kezdete: 2022. április 01.

  

A bérleti szerződés minimális időtartama 3 év, amely további 2 évvel meghosszabbítható.

  Az árajánlat mellé az üzleti terv csatolását is várjuk, megjelölve benne a hely arculatának terveit, a vendégek részére tervezett kínálatot, tervezett nyitva tartási időszakot. Az ajánlatban meg kell adni az ajánlattevő cég nevét, képviselője nevét és elérhetőségét, a bérlemény hasznosítására vonatkozó üzleti tervet, illetve az ajánlott bérleti díjat (Ft/hó).

  Az ajánlatot 2022. február 25-én 13:00 óráig lehet benyújtani személyesen a 1116 Budapest, Hauszmann Alajos u. 5. szám alatt, vagy e-mailben lent megadott elérhetőségen, az alábbi feltételeket figyelembe véve: a pályázati eljárásban a 3 legelőnyösebb ajánlatot adó pályázóval kíván cégünk tárgyalni.

   A további részletek a csatolt dokumentumban, érdeklődni az ott megadott elérhetőségeken lehet. A bérlemény előzetes időpontegyeztetést követően megtekinthető.

  Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft”

Ugyanaz a bérbeadó, hasonló az elgondolás, de óriási a különbség a felkészülési azaz a pályázatok beadásának határidejében, vajon miért ?

Mint látható a fitnesz részleg 10x akkora alapterületű, berendezés nélkül, míg a kávézó részben berendezett, tehát a fitnesz esetében a pályázónak miután tételezzük fel november 30-án elolvasta a pályázatot, még fitnesz gépekre is ajánlatokat kellett kérnie, különben hogyan készítene reálisan pályázatot a bérlésre. (És mi van, ha nem az első nap olvasta el a pályázatot, aminek azért van realitása? ) Ehhez képest a kávézóra közel 60 nap, míg a fitneszteremre 8 nap áll a rendelkezésre, hogy beadhassuk a pályázatot. Innentől óhatatlanul felmerül a kérdés vajon hány pályázat érkezett be a fitnesz teremre, és miért csökkentette a pályázat kiírója annak a lehetőségét, hogy minél több pályázatból válogathasson, egyáltalán milyen okok voltak a háttérben, hogy ennyire rövidre szabták a fenti határidőt… Nem mellesleg van pár fitnesz terem Újbudán, így hiteles információkat bárki beszerezheti, hogy azok tulajdonosai, vezetői szerint mire elegendő 8 nap…

A fitnesz teremre kiírt pályázatnak természetesen volt nyertese, a Lake City Gym Kft, amely cég 2021 augusztusában alakult és jó megérzéssel már akkor azt a nevet adta a vállalkozásnak, aminek a tevékenységéhez szükséges bérleményt majd csak november végén hirdetik meg pályázati úton, azaz magyarosan a Tóváros Gm Kft nevet adják a cégnek, majd 3-4 hónappal később teljesen véletlenül a Tóváros fitnesz termére adnak be pályázatot 8 napos határidővel és meg is nyerik….  Az is csak szerencsétlen véletlen, hogy az új cég székhelye 1118 Kánai út  2., ami megegyezik a Sport11 sport-, szabadidő-, rendezvényközpont címével, ahol  majd a fitnesz termet bérbe lehet venni és ugyanez a székhelye a Lake City Gym egyik tulajdonosának, a 2018-ban alakult Escola Central Europe Nonprofit ZRT-nek is. Hát erre mondják mifelénk hogy a csillagzat szerencsés együttállása…

Nem gondolom, hogy összeesküvés elmélet gyártás, ami ebből mint következtetés levonható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest