2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

BŐVÜLNEK A PARKOLÁSI ZÓNÁK ÉS EMELKEDIK AZ ÚJBUDAIAK PARKOLÁSI ENGEDÉLYEINEK ÉVES DÍJA, ENGEDÉLY MAXIMUM 2 DB AUTÓ/HÁZTARTÁS

3 min read

DÖNTÖTT A TESTÜLET: BŐVÜL A PARKOLÁSI ZÓNÁK ÉS PARKOLÓAUTOMATÁK SZÁMA ÚJBUDÁN

A parkolási rendelet és a 437/2020. (XII. 17.) XI.ÖK Polgármesteri határozat módosítása

A képviselő-testület mai döntése alapján végre megkezdődhet a kerületben a díjfizető zóna bővítése az alábbi ütemezés szerint:
2022. július – Infopark kerületi tulajdonú útjai. Itt a lakossági várakozási engedélyek nem érvényesek. Valamint az Egry József utca – Bertalan Lajos utca eleje, a Műegyetem rakpart és a Stoczek József utca közötti szakaszon.
2022. augusztus – Szentimreváros: Tas vezér utca – Villányi út – Molnár C. Pál lejtő – Somlói út – Alsóhegy utca – Villányi út – Budaörsi út – Nagyszőlős utca – Ajnácskő utca – Hamzsabégi út -Bartók Béla út – Ulászló utca által határolt terület, kerületi fenntartású útjain.
A képviselő-testület döntése értelmében, akik június 1. és szeptember 30. között az online felületen keresztül váltják ki a lakossági engedélyüket, nem kell megfizetniük az eljárási díjat.
2022. december
Őrmező: Balatoni út – Boldizsár utca – Zelk Zoltán út – Péterhegyi út – Neszmélyi út
Kelenföld: Etele tér – Vahot utca – Tétényi út – Kocsis utca – Fehérvári út – Bikszádi utca – Hadak útja
A gépjárművezetők kényelmét szolgálja, hogy az új területekre telepített automaták rendszámbevitelre alkalmasak lesznek, ezért a megváltott parkolójegyet nem kell visszavinni az autóhoz, azt elegendő megőrizni.
További jelentős változás, hogy a nagyobb forgalmú automaták bankkártya elfogadására is alkalmasak, ezért kevesebbet kell az aprópénzzel bajlódni.
A képviselő-testület tegnap döntött arról, hogy idén októbertől Újbudán is bevezetésre kerülnek a várakozási övezeten belüli zónák. Ennek értelmében a 2023. évre kiadott engedélyek már csak az adott zónában lesznek érvényesek. Döntött továbbá a testület arról is, hogy a lakossági várakozási engedélyek száma háztartásonként maximum 2 db lehet.
Új engedély típusok kerülnek bevezetése, így azok a lakásbérlők, akik életvitelszerűen a kerületben laknak, de állandó lakcímmel nem rendelkeznek, várakozási engedélyt kaphassanak.
És íme a cirka 45 percig tartó napirendi pont teljes videofelvétele, azon belül Őrmezeiek figyelmébe ajánlanám Junghausz Rajmund és Bába SZilvia képviselők felszólalásait, akik a terület parkolási zóna bevezetési időpontjának előre hozatalát illetve annak határainak a módosítását (bővítését) kérték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest