2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Elismerő gesztusok és anyagi támogatás az önkormányzattól a POPÉK civil egyesület felé…. De jó lenne szinte csak ilyen ügyekről írni.

2 min read

Elismerő gesztusok az önkormányzattól a POPÉK felé

A per kedvező lezárulta óta sokat javult az önkormányzattal való kapcsolatunk. A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület most anyagi támogatást és díjat is kapott a testülettől.

Önkormányzati támogatás a sétány jogi védelmére

A POPÉK Egyesület többször is kért anyagi segítséget Újbuda önkormányzatától a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélye ellen indított per költségeire. Arra hivatkoztunk, hogy az önkormányzat abszolút érintett az ügyben, mivel a beruházás hatásterületén a legtöbb ingatlannal rendelkezik és maga a sétány is az övé. A gyümölcs beérett, és bár a per már – a civilek győzelmével – lezárult, végül mégis beszálltak anyagi támogatással.

avaszi virágzás a Hamzsabégi sétányon

Ügyvédünk és szakértőink nagyszerű szakmai teljesítményének  eredménye a pernyertesség. Viszont a perköltség hatalmas összegre duzzadt a várva várt ítélet meghozataláig (két év alatt), amit a POPÉK a legnagyobb erőfeszítés mellett is csak nagyon nehezen tudott volna összegyűjteni. Ennek kifizetéséhez a “Hamzsabégi-sétány jogi védelme” jogcímen, Újbuda önkormányzata 1.5 milló forint  polgármesteri támogatást nyújtott, ami sokat segített a számlák jelentős részémek kifizetésében. Hálásan köszönjük az önkormányzatnak és valamennyi támogatónknak az adományokat!

“Újbuda környezetének védelméért díj” a POPÉK-nak

A múlt heti testületi ülésen döntött az önkormányzat többek között a 2022. évi “Újbuda környezetének védelméért” elismerő cím odaítéléséről is. Egyesületünket korábban Novák Előd képviselő terjesztette fel erre a díjra, akinek köszönjük, hogy versenybe emelt minket.

A civil szervezetek kategóriában idén megosztva kapja a díjat a Sas-hegy Védő Egyesület, illetve a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület. Mindkét szervezet elszántan küzd az újbudai zöldterületek védelméért, ezért méltóak tartattak az elismerésre. Köszönet minden más civil szervezetnek is, akik a kerület élhetőségének megtartásáért dolgoznak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest