2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Újbuda Önkormányzata reagált a legfrissebb infók alapján a Budapestet és egyben Újbudát is érintő fontos projektek leállítására

2 min read

Bábozott a kormány az újbudaiakkal, bábozik Budapesttel

Újbuda vezetésének az elmúlt években a kerület területén zajló beruházások kapcsán folyamatosan azokat a tervezési károkat kellett kezelnie, melyeket az Orbán-kormány okozott. Ha folyamatosan bevontak volna bennünket az előkészítésbe, ez mind elkerülhető lett volna.

Sajnos azonban az orbáni „tervezőirodák” képviselőinek nem volt magától értetődő, hogy konzultáljanak az újbudaiakkal, így megtettük azt mi és érdekeiket amennyire lehetett, becsatornázta Újbuda vezetése.

A folyamatosan kiábrándító tapasztalatok mellett így számos korrekciót is elértünk a tervekben, bár nem mondhatjuk, hogy a falakat könnyű áttörni. Elég csak a dél-budai centrumkórház, azaz a „szuperkórház” ügyére gondolni, ami körül az elmúlt években csak szaporodtak a kérdőjelek.

Ezeket most a kormány rá jellemző módon feloldja, mégpedig a már ismert Budapestet és Újbudát érintő újabb pénzügyi büntetőexpedíciós logikával. Ez utóbbit aktuálisan most Lázár János vezényli, aki most az általa vezetett Építési és Beruházási Minisztérium vezetőjeként – sajtóhírek szerint – azzal állt elő, hogy szinte az összes Budapestre tervezett állami projektet leállítaná.

Ez a kormány hozzájárulása közös jövőnkhöz. Továbbá a forintgyengítés, növekedő államadósság, az uniós pénzek felfüggesztéséhez vezető korrupció és a rezsicsapda. Ezek együttesen okozzák az orbáni inflációt, ezért olyan gyenge a forint és ezért fizetünk olyan sokkal többet a boltokban, és ezért állítanak ma le minden beruházást.

Az elmúlt években Újbuda Önkormányzata rengeteget szenvedett az ilyen és hasonló bizonytalanságoktól. Legyen szó a Hamzsabégi sétányt érintő vágánybővítésről, a Kopaszi-gát környékén tapasztalható beruházásokról, vagy a tervezett új Duna-híd forgalmat generáló projektjéről, a kormány eddig is alig vagy nagy nehezen volt hajlandó figyelembe venni a helyiek érdekeit.

És most saját kormányzati hibájuk miatt Újbudát és Budapestet büntetik. Gondolhattuk volna, de mégsem hittem, hogy annyi egyeztetés és konfliktusgenerálás után, ez mind csak bábozás lesz.

Van-e olyan pillanata Orbán csapatának, amikor képes az igazmondásra, ha Budapestről van szó, képes-e tartani az adott szavát?

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere és Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest