2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Veszélyben a Tranzit kávézó, Újbuda egyik kultikus helyszíne, az elmét próbáló játékok fellegvára, a másokat segítő karitatív tevékenység egyik példaképe

3 min read

A legfrissebb Újbuda újságban 2 oldalon keresztülolvashatjuk kerületünk vállalkozásainak élet-halál harcát a megnövekedett rezsiköltségek és a csökkenő fogyasztás miatt.

Nagy kár, hogy ebből épp az egyik legféltettebb kincsünk, kultikus kávézónk, a Tranzit maradt ki, pedig a bezárás küszöbére kerültek, ha nem kapnak segítséget.

Ha másként nem, hát a Lokálpatrióta igyekszik elérni minél több embert, vállalkozást, akár kerületünk Önkormányzatát is elérni és a segítségüket kérni, egyben megjelentetni a kávézó felhívását, segély kiáltását:

 

“Kedves vendégeink!

A Tranzit kávézó 18 éve színhelye vidámságnak, melegségnek, előadásoknak, kiállításoknak, adománygyűjtéseknek, koncerteknek és különböző eseményeknek. Igyekeztünk részt venni mindenféle szocális szerepvállalásban, hogy kiálljunk a számunkra fontos értékek mellett. Barátságok, szerelmek szövődtek itt, házasságok köttettek, családok és mély kapcsoltok alakultak a szemünk láttára.

Ez a hely most veszélybe került. A mindenkit sújtó gazdasági válság és a megnövekedett rezsiköltségek rank is hatással voltak. A jelenlegi állás szerint szeptember 30-ig tudjuk nyitva tartani a kávézót, de bízunk benne, hogy a segítségetekkel átvészelhetjük ezt a nehéz időszakot.

Számítunk rátok! Szponzorokat is keresünk!

Ha te is szeretsz ide járni és fontosnak tartod, hogy folytathassuk tevékenységünket, akkor az alábbi bankszámlaszámon tudsz minket támogatni:

11707110-21465552

OTP Bank”

A felhívást kerületünk egyik kiemelt civil szervezete, a POPÉK is megosztotta és kérte tagjai, a sétányvédők segítségét:

“Kedves Sétányvédők!

Újabb figyelemfelhívó, segélykérő levelet írunk Önöknek.

A gazdasági helyzet miatt veszélybe került egy számunkra nagyon fontos hely, a Tranzit kávézó is. Alább olvashatják a Facebookon megjelent közleményüket.

A Tranzittól egyesületünk a kezdetektől fogva rengeteg támogatást kapott, minden értelemben véve. ❤ Itt tartjuk a közgyűléseket, vezetőségi megbeszéléseket, ünnepségeket – és persze ide ülünk be kávézni és ebédelni. Az egész környék számára óriási veszteség lenne a Tranzit bezárása.

 

Ezért kérjük Önöket, ha tehetik, segítsenek:

A Tranzit és a POPÉK tagsága nevében is köszönjük! ❤”

 

Mi Újbudaiak,  Lokálpatrióták nem hagyhatjuk elveszni az elmét próbára tévő játékok fellegvárát, nem hagyhatjuk, hogy be kelljen zárni egy olyan kultikus helyszínnek, ahol Újbudaiak ezreinek, tízezreinek van valamilyen kötődése ehhez a helyhez baráti összejövetelek, születésnapok, esküvők, közös játékok, vagy  a “béke és nyugalom” színhelyként igénybe vett kávéink, ebédjeink által…

Ne feledjük a Tranzit hány és hány karitatív akciónak adott helyett, vett részt gyűjtésekben, ne feledjük hány és hány embernek segítettek önzetlenül… Itt az idő, hogy most mi segítsünk, akár egy picit rendszeresebb kávézással, ebédeléssel vagy bármilyen más, a POPÉK által is megfogalmazott módon. ha fontosak az emlékeink, a boldog percek, pillanatok, amit ott, náluk élhettünk át, vagy ha nem szeretnék egy újabb kultikus helyszín bezárásával  szegényebbek lenni a lelkünkben, akkor meg kell mozdulnunk a lehetőségeink határain belül  természetesen, össze kell fognunk, most rajtunk a sor….

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest