2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Soldivision Filmklub

2 min read

Soldivision Filmklub 1085 Gyulai Pál u. 5

🎥Helyszín: Attention
🎥Vendég: Kovács Gellért
🎥Moderál: Molnár Kata Orsolya
🎥A vetítés ingyenes.

A második évadjában a Soldivision Filmklub idén klasszikusabb vizekre evez: a vetítéssorozat fókuszába ezúttal az Oscar-díjas Kertész Mihályt helyezzük, aki bár száznál is több filmet készített, munkássága mégsem eléggé ismert a hazai filmnézők körében. A Kertész Mihály és öröksége című vetítéssorozatunkban a rendező legfontosabb filmjei mellett a hatására készült legújabb alkotásokat is bemutatjuk. A filmklub hiánypótló és ismeretterjesztő jellege mellett nagy hangsúlyt fektet az alkotók és a nézők közötti művészeti és társadalmi diskurzus elősegítésre, éppen ezért a vetítéseket minden alkalommal beszélgetések követik, ahol egyaránt szó esik az Amerikába szakadt rendező életművéről és megszólalnak az ő hatására filmeket készítő hazai alkotók is.

🎦Kertész Mihály: Nem vagyunk angyalok
🎦amerikai vígjáték, 106 perc, 1955

🎦Leírás

Három szökevény egy barátságos kereskedő házában húzódik meg. A szívességet azzal viszonozzák, hogy számos bonyodalomból segítik ki a férfit és családját.

🎬Stáb

Rendező 🎬 Kertész Mihály
Szereplők 🎬 Humphrey Bogart, Aldo Ray, Peter Ustinov, Joan Bennett, Basil Rathbone
Író 🎬 Ranald MacDougall

A vetítést a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt a legnagyobb elővigyázatosság mellett tartjuk – kérjük, tartsd be a 1,5 méteres távolságot, és ha megnyugtat, bátran viselj maszkot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest