2020.11.29.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Törtek-zúztak Újbudán a BME Schönherz Kollégiumban

3 min read

A műszaki egyetem héhány kollégista hallgatója úgy döntött a Schönherz Kollégium néhány helységét “átépíti”, és kalapáccsal esett neki szobák falának, törték össze a bútorok egy részét.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért ?  

Nos ilyen kedvük volt…Gondoltak egy nagyot, vagy épp így kívántak élni a polgári engedetlenség kifejezés módjával.

Többek állítása szerint a hallgatók azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják. És akkor erre értelmes válasz, hogy török-zúzok ?

Egyetemisták, leendő értelmiség, abból is azok, akik arra lesznek hivatottak, hogy építsenek, szépítsenek.  És ezek az emberek esztelenül rombolnak, nem számít, hogy nem a saját tulajdonukat, nem számít, hogy azokat a bútorokat anno valakik megvették valakik pénzéből, azért hogy ilyen típusú idiótáknak legyen mire ülni, legyen mibe beletenni a ruháit. Vajon mikor jön már el az ideje annak, hogy nem csak a jogaikat tanítjuk meg a diákoknak, hanem a kötelezettségeiket is.

A video felvétel a telex hírportál oldalán megjelent cikkben nézhető meg. 

Mit lehet erre mondnai ? Példás büntetést érdemelnek, az a legkevesebb, hogy menesztik őket az egyetemről.

Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig feljelentést tesz. A rendőrség pedig a Teles oldalán megjelent videofelvétel alapján eljárást indított. 

Még szerencse, hogy a delikvensek voltak annyira hülyék, hogy nem csak értelmetlenül vandálkodtak, de még viseóra is vették, ami pedig ahogy az lenni szokott napvilágra került. A fagyi tehát visszanyalt, és remélhetőleg majd bíróságon fogják visszanézni ezek a jópofa fiatalok azt a premier filmet, amiben Ők voltak a főszereplők.

Persze ettől még itt marad a kérdés eljárástól és ítélettől függetlenül, meddig tart a vélemény kifejezésének, vagy a polgári engedetlenség kifejezésének a határa ? Mi kell ahhoz, hogy valaki képes legyen felfogni a tettének a súlyát ? Hány évig kell iskolába járni valakinek ahhoz, hogy ne keverje össze az értelmetlen rongálást a vélemény kinyilvánítással ?  Mit lehet, szabad egyáltalán rábízni ilyen típusú emberekre a jövőben ? És végül de nem utolsó sorban mit gondoljunk azokról, akik ezt a pusztítást halál nyugodtan végig nézték, meg sem próbálták megakadályozni a társaikat a rombolásban. 

Megnézve a videót kérdések sora fogalmazodik meg bennünk, de ennél is nagyobb a döbbenet, az értetlenség, ez az a kategória, amire nehét okokat vagy akár csak szavakat találni. 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest