2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Online mozi, stream, egyéb online szolgáltatások, letöltések legálisan is a járvány idején és azt követően is…

26 min read

Kulturális élmények online járvány idején azaz hol és milyen módon nézhetünk filmeket az ünnepek alatt nagyon kedvezményes Áron vagy akár ingyenesen is, Ennek jártam utána a Gazdagréti Közösségi Házban ebben a témában készült élő videós bejelentkezés kapcsán.

ArtMozik - TávMozik... Válts jegyet online előadásokra, hogy a vírus után is lézettenek ArtMozik !!!

Mindenekelőtt segítsünk abban, hogy kedvenc art mozink a járvány után is ki tudjon nyitni, így ha van lehetőségünk rá, akkor vásároljunk mozijegyet Online előadásokra.

A Lokálpatrióta Cool-tura rovatában jelenleg is állandó rovat a CirkóGejzír és az Artmozi.hu (Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Café, Corvin), de jelenleg csak Távmoziként tudnak üzemelni Online felületen és Orbán Viktor friss bejelentése alapján, amivel meghosszabbította a járványügyi előírásokat ez január 11-ig már biztosan így is marad.

A 990 Ft-os jegyár azt gondolom kedvező és ezzel segítjük a művész mozik életben maradását is. A jegyvásárlást követően a kitűzött időpontban beléphetünk az Online mozi várótermébe, előcsarnokába (ahogy azt élőben is tennénk, itt a várakozás ideje alatt beszélgethetünk az ott lévőkkel és a mozi 1-2 alkalmazottjával is chat jelleggel a filmről vagy bármiről, amihez a rendszer kioszt nekünk belépéskor egy filmvilághoz kötődő user nevet. A film kezdése előtt pár perccel kiíródik majd a képernyőnkön, hogy lépjünk be a moziterembe, és amint erre a gombra kattintunk és már át is léptünk a vetítés online helyszínére, ahol magától elindul a reklám, pici filmhíradó, majd maga a nagy film. Nincs semmi teendőnk, minden automatikus és csak nézni kell a monitoron, vagy összekötve gépünket a lakás legnagyobb méretű TV-ével, akár azon is.

Nagyjából ennyi, amit technikai értelemben tudni kell a Távmozihoz, olyanok is játszi könnyedséggel tudják kezelni, akik egyébként nem érzik magukat túlzottan járatosnak az informatikában. felmerülhet még a kérdés, mi van ha csengetnek, vagy ki kell szaladni a mellékhelységbe ? Nos ez nem olyan streaming, amit bármikor megállíthatunk, elindíthatunk oda-visszatekergethetünk, de mondjuk a moziban se áll le a gépész, ha valakinek el kell szaladnia a mellékhelységbe. De azért erre is van megoldás, mert a képenyőrögzítő programokkal simán felvehető a film, és akkor később is meg tudjuk nézni, nem kell feltétlen a vetítési időponthoz kötni a megvásárolt jegy mellett annak élvezetét. Azért a hivatalos szabályokat ha beszeretnénk tartani, akkor a megnézését követően töröljük a filmet a gépről, hiszen egyszeri vetítésre vásároltunk jegyet. Nekem az ilyen típusú programok közül a két kedvencem a Videoproc és az Audials. Ezek segítségével amíg a reklám és a híradó fut még pontosan beállíthatjuk azt is, hogy a képernyőnek mely részét rögzítse a program. Közben viszont nem szabad a távmozi oldaláról kilépni, hiszen mindig azt rögzíti, ami épp a képernyődön van. Mindkét program fizetős, de az évi pár ezer forint szerintem nagyon megéri és nem csak a Távmozi miatt, hiszen ezek a programok még rengeteg mindent tudnak, de erről majd egy külön cikkben.

Azt gondolom az Artmozik megmaradásán túl, saját kulturális igényünk kielégítése érdekében is jól tud jönni pl. Pedro Almodóvár új filmje az Angyal, vagy Gerard Depardieu-vel a főszerepben A Terápia című film. DE Omar SY új filmjét, Doktor Knock címen sem érdemes kihagyni. Andrej Zvjagincev, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője a legújabb filmjével pedig a zsűri díját nyerte el Cannes-ban. A Szeretet nélkül a képmutató és kilátástalan orosz hétköznapokba enged bepillantást, egy válófélben lévő család és hirtelen eltűnő fiuk drámáján keresztül, most ezt is nézheted az Artmozi Távmozi segítségével.

A CirkóGejzir mindig is a művész filmek, az értékteremtő filmek egyik legismertebb otthona volt, most az online vetítésekre féláron válthatsz jegyet.

Íme a lista, hoyg jelenleg mely filmekre vásárolhatsz jegyet online: https://cirkofilm.hu/film?list=vod

Itt olyan mennyiségben találsz igazán igényes alkotásokat, hogy nincs szívem ebből külön kiemelni bármelyiket is, hiszen akkor meg azokért fájna a szívem, akikről nem beszéltem.

Filmio a "magyar Netflix"

A magyar filmek szerelmeseinek jelent egy új lehetőséget a Filmio elindulása, amit magyar Netflixként is szokás mostanság emlegetni. www.filmio.hu

Novemberben elindult az ország első, csak magyar filmeket tartalmazó online filmtára, a FILMIO. A Nemzeti Filmintézet által kezdeményezett, egyelőre csak Magyarországon elérhető streamingszolgáltatás kínálatában mintegy 220 produkció, köztük 160 mozifilm szerepel. a Kínálatot folyamatosan bővítik.

A mintegy 220 most elérhetővé vált alkotásból több mint 160 nagyjátékfilm szerepel, köztük a közelmúlt sikerei, így a Valami Amerika-trilógia, a Poligamy, a Megdönteni Hajnal Tímeát, a Swing, a Kincsem, A Viszkis, a Liza, a rókatündér és az Oscar-díjas Saul fia.

Digitálisan felújított és restaurált változatban tekinthető meg százhúsz régi magyar filmklasszikus, mint a Hyppolit, a lakáj; a Mici néni két élete; A tizedes meg a többiek; A veréb is madár; A tanú; a Régi idők focija; A Pogány Madonna; a Megáll az idő; a Szamárköhögés; a Macskafogó; a Roncsfilm; a Sose halunk meg; a Csinibaba vagy a Moszkva tér.

A kínálatban szerepel az egyik első fennmaradt magyar mozifilm, Michael Curtiz (Kertész Mihály) 1914-ben forgatott alkotása, A tolonc. A filmio.hu-n animációk, dokumentumfilmek, tévéfilmek is szerepelnek, a választék hétről hétre nő.

Káel Csaba arról is nyilatkozott, hogy a filmintézet tárgyal a Színház- és Filmművészeti Egyetem teljes archívumának átvételéről.

A tervek szerint az új filmek a mozibemutatót követően a FILMIO-n lesznek először láthatók, sőt számos, kifejezetten moziforgalmazásra szánt mozgókép premierje a FILMIO-n lehet. Az induló havi előfizetési díj 890 forint, a regisztráció januártól 1190 forintra emelkedik, jövő tavasztól előfizetés nélkül egy-egy adott filmet is ki lehet kölcsönözni.

Streaming Szolgálatatók az Online térben, akár a TV előfizetések helyett...

Netflix

Netflixről azt gondolom sokat nem kel beszélni, hiszen ma már alig van olyan, aki ne hallott volna róla. A DVD-ket postán küldő online kölcsönzőként indult Netflix mára már mindenhol ott van. Széles a szolgáltatásban elérhető filmek választéka, jó arányban vannak a régi klasszikusok és az új filmek, a kínálat pedig havonta változik. Úgyhogy ne lepődj meg, ha bizonyos filmek hirtelen eltűnnek a szolgáltatásból. A kínálat régiónként is változik, ezért hatalmas előnyt jelent, ha VPN-t használsz a Netflixhez. Az amerikai Netflix 30%-kal több tartalommal rendelkezik, mint a holland Netflix. Az eredeti, Netflix által gyártott tartalmaktól eltekintve nem sok film érhető el 4K HDR formátumban. Egyelőre ez a fizikai Blu-ray lemezekre korlátozódik.

A Netflix a legismertebb streaming platform és egyik hatalmas előnye, hogy elkezdett Európa, így Magyarország felé is terjeszkedni. Ez azt jelenti, hogy a legújabb filmek és sorozatok magyar szinkronhanggal érkeznek, de magyar felirattal minimum.

Az alap csomag ára 2490 Ft/hó. Ez a csomag tartalmazza a legalacsonyabb videó felbontást és mindössze egyetlen készüléken nézheted a filmeket egyszerre. A standard csomag már lehetőséget ad arra, hogy egyszerre 2 eszközön nézz filmeket, HD felbontásban. Ennek az ára havi 3190 Ft. A Prémium csomaggal lehetőséged van UHD (4K) felbontásban megnézni a filmeket és sorozatokat, egyszerre akár 4 eszközön is. 

A támogatott eszközök listája meglepően széles. A Netflixet használhatod játékkonzolon, streaming boxon, okostévén, okostelefonon, tableten. Szinte minden eszközön megtalálható már a Netflix alkalmazása, a modernebb tévéken már a távirányítón is külön gomb van neki rendelve. 

Nincs pontos adat róla, de valószínűleg a Netflix büszkélkedhet a legátfogóbb, legnagyobb film és sorozat adatbázissal a világon, a streaming szolgáltatók között. Emellett saját gyártású filmeket és sorozatokat is készítenek, amelyek előállítására évente milliárdokat költenek. Ezeket a saját gyártású filmeket természetesen te is megkapod bármelyik előfizetéssel. 

Rengeteg film és sorozat, ami hatalmas sikereket arat, a Netflix saját gyártású filmje, tehát ezeket a filmeket még a moziban és a tévében sem, csak a Netflixen fogod megtalálni. Gondolok itt a Stranger Thingsre, az Orange Is The New Black-re, vagy a House of Cards-ra és a Witcherre. 

Az első hónap ingyenes. Regisztrálj Ezen a linken

HBO GO / Now

A HBO GO itthon is rendkívül közkedvelt platform. Azt hiszem nem kell bemutatni senkinek. Olyan sorozatok érkeztek a platformon, mint a Trónok Harca, a Westworld, A Szilícium Völgy, Csernobil, a Breaking Bad vagy a már világhírű magyar sorozat, az Aranyélet. 

Az előfizetés első 7 napja ingyenes, utána pedig 1890 Ft/hó. Ahogyan a többi szolgáltatónál, itt is rengeteg film, sorozat és mese található, ráadásul sok magyar nyelven is. Ehhez pedig jönnek a HBO saját gyártású filmjei és sorozatai, amiket szintén tartalmaz az előfizetés. 

A HBO GO regisztráció ezen a linken érhető el. 

Az HBO Now egy különálló előfizetéses szolgáltatás, ami csak az Egyesült Államokban elérhető. Így aztán a teljes körű előfizetéshez VPN-t kell használnod az HBO Now miatt.

At HBO GO-t ne mossuk egybe a HBO 1,2,3 és a Cinemax 1,2 előfzehető TV-s csomaggal, erről majd később írok.

Amazon Prime

Az Amazon serényen munkálkodik a Netflix sikerének elérésén, de néhány lépés lemaradásban van. A vállalat hatalmas mennyiségű pénzt fektet új tartalmakba, de inkább sorozatokra, mint filmekre koncentrál. Ennek a platformnak a filmválasztéka elüt a Netflixétől. Egyértelmű, hogy az exkluzivitásra koncentrálnak, és így kevés az átfedés a két szolgáltatás között. A streamelés mellett az Amazon vásárlást és bérlést is lehetővé tesz. Ez kicsit torzítja a kínálatot: úgy tűnik, hogy a valósnál több a filmek száma. A 4K HDR-es tartalmak áttekintése fantasztikus, és a Netflixnél nincs ilyen. Az Amazon Prime Video már elérhető a legtöbb európai országban, azonban a tartalom kicsit más, mint az amerikai változatban. A VPN-kiszolgáló szükséges, ha el akarod érni külföldről az összes amerikai tartalmat.

2150 Ft/hó havidíjas előfizetésért rengeteg filmet és 2 napos ingyenes szállítási lehetőséget kapsz Amazonos rendeléseid után. Iskolások részére évi 19.000 Ft, ami egy remek ajánlat, ha lebontjuk hónapokra (1583 Ft). 

A támogatott eszközök között szerepelnek az okostévék, játékkonzolok, okostelefonok, tabletek, de az Amazonnak saját streaming box-ja is van. 

Az Amazon akkoriban azzal kezdte, hogy könyveket árusítottak online, ma pedig már ők az internetes Walmart. Néhány éve a Prime Video segítségével letették névjegyüket a streaming piacon is. Olyan szerződéseket hoztak házhoz, mint az Epix, a Warner Bros és a HBO. A Netflix-szel ellentétben a 4k UHD és HDR tartalmak külön díj nélkül jönnek. A filmek, sorozatok és mesék angol nyelvűek. 

Amazon Prime regisztráció ezen a linken. Az első 7 nap ingyenes.

 

Disney+

A Disney+ ára 23.000 Ft évente, de fizetheted havonta is, akkor 2300 Ft/hó. Csomagként is megvásárolható a Hulu-val és az ESPN +-al együtt, havi 4200 Ft-ért.

A Disney+ azoknak a felhasználóknak szól, akik imádják például a Csillagok háborúját, a Marvel filmeket vagy a nosztalgikus Disney klasszikusokat és National Geographic tartalmakat. Az egyik legújabb streaming szolgáltatóként hatalmasra nőtt Disney+ egyre csak növekszik a Disney égisze alatt és szolgáltatja a legjobb tartalmakat mind gyerekeknek, mind felnőtteknek. Hatalmas sikert fut be éppen a most vetített Mandalorian című sorozat, amely a Csillagok Háborúja sorozatba átépített verziója. Ez a sorozat is csak a Disney+-on érhető el.

Előfizetéseddel rengeteg, gyerekeknek való tartalomhoz is hozzáférhetsz. Olyanokhoz, mint például a Toy Story, a Coco és révén, hogy a Disney megvásárolta a Foxot, a Simpson család összes része is megtekinthető. 

A filmek, sorozatok és mesék angol nyelvűek. A regisztráció viszont jelenleg nem elérhető. 

Hulu

Hulu egy különböző nagy médiavállalatok által alkotott partnerség. Többek között a Fox, a Disney, a Warner Bros, a Comcast és az AT&T is ad filmeket ehhez a szolgáltatáshoz. A Hulu széles filmválasztékot nyújt korrekt áron. A legnagyobb ellenérv az, hogy a szolgáltatás csak az Egyesült Államokból és Japánból érhető el (regisztrálni is csak ezekben az országokban lehet). Megoldást jelent, ha VPN-t használsz a Huluhoz – így gond nélkül élvezheted a szolgáltatás teljes kínálatát. 

A Hulu ára havonta 1974 Ft reklámokkal, reklámok nélkül pedig havi 3949 Ft. Elérhető bármilyen set-up boxon, konzolon, okostelefonon, okostévén vagy táblagépen. 

Leginkább azoknak való a szolgáltatás, akik nem szeretnének kábeltévét bevezettetni otthonukba, de mégis szeretnék nézni a legújabb műsorokat, sportműsorokat, de híreket is nézhetünk rajta. Természetesen az alap konstrukció itt is a filmekről, sorozatokról és mesékről szól. Ezek angol nyelvűek. 

A Hulu-t 2007-ben hozta létre a veterán tévésnek számító NBC Universal, a Fox és a Disney-ABC. Eleinte teljesen ingyenes volt, később bevezették az előfizetés-alapú verziót. Mint nemrég kiderült, a Disney idő közben elkezdte bekebelezni a streaming szolgáltatókat és a FOX után a Hulut is felvásárolja. 

A Hulu-n olyan egyedileg gyártott, ismert filmekkel is találkozhatunk, mint a The Path, a Futureman vagy a Runaways. Noha a Netflixhez hasonlóan a Hulu is kínál 4K-s tartalmakat, a HDR támogatást még nem jelentették be. 

Regisztrációdban az első hónap ingyenes.

Hulu regisztráció

Mubi

Mubi egy kissé különc a többi szolgáltatással összehasonlítva. Ezzel a streamszolgáltatással csak filmek érhetőek el, és művészfilmekre, valamint klasszikusokra koncentrál. Mindennap új klasszikusok kerülnek be a szolgáltatásba, 30 nap után pedig ezek ismét eltűnnek. A filmkínálat jelentősen különbözik a többi streamszolgáltatástól, így a Mubi nagyon egyedi. A filmrajongók páratlan mennyiségű művészfilmet és fesztiválkedvencet élvezhetnek. Hátrány azonban a háttérben ketyegő óra. A szolgáltatás számos platformon megtalálható, és európai országokban is elérhető. Az ajánlat azonban országonként változó, mert a terjesztési jogok filmenként változnak.

Popcornflix

Léteznek érdekes lehetőségek azok számára is, akik nem szeretnék magukat egy előfizetéshez kötni. A Popcornflix például egy ingyenes szolgáltatás, amely hirdetéseket mutat. A vállalat már dolgozik az európai piacon való nagy terjeszkedésen, azonban a szolgáltatás sajnos még nem elérhető a legtöbb európai országban. Nem számít: a blokádon simán átjuthatsz VPN használatával. A szolgáltatás kínálata elég nagy. Sokkal több a kis költségvetésű film ezen a szolgáltatáson, de egy kis kereséssel gond nélkül élvezhetsz egy menő mozi filmet is.

Crackle

A Sony tulajdonában álló Crackle elég furcsa streamszolgáltatás. Az ár mindenesetre nem jelenthet gondot: a Crackle ingyenes, hirdetésekkel. Emiatt azonban jó minőségre nem szabad számítani. Néha úgy tűnhet, hogy a Sony saját streamszolgáltatásán véletlenszerűen tűnnek fel filmek. A Sony-val való közvetlen kapcsolat miatt néha érhetik meglepetések az embert, például a platform ingyen elérhetővé tette a Social Network – A közösségi háló című filmet Mark Zuckerberg kongresszus előtti meghallgatása idejére. Az ilyen aktuális eseményekhez kapcsolódó vicces dolgok miatt érdemes használni ezt a szolgáltatást. Azonban a Crackle-höz VPN-re lesz szükséged, mivel a szolgáltatás csak az Egyesült Államokban elérhető.

Tubi.TV

Bár ritkák, léteznek ingyenes streamszolgáltatások. A Tubi tökéletes példa. Ezzel a szolgáltatással kedvedre streamelhetsz filmeket és TV-sorozatokat, ingyen. A Tubi.TV filmkínálata meglepően jó, különösen az “árat” figyelembe véve. A kezelőfelület jó, a videók minősége pedig megfelelő. Közel sem minden film érhető el HD-ben, de az SD minőség is jó. A videókat reklámok előzik meg, azonban később nincsenek reklámos megszakítások. A Tubi.TV nem érhető el Európában, és fiókot kell regisztrálni a videónézéshez. VPN használatával azonban könnyen kikerülheted a földrajzi alapú blokkolást. A szolgáltatásnak még nincs sok alkalmazása, de ha nincs problémád a böngészőn keresztüli streameléssel, akkor jó este elébe nézhetsz a Tubival.

VUDU

A Vudu inkább egy kölcsönző szolgáltatás, mint az iTunes és a Google Play Video. Filmek kölcsönzése és megvásárlása mellett a szolgáltatás ingyen körülbelül 1000 filmet is kínál, reklámokkal. Ez a Movies on Us szolgáltatás megfontolandó ajánlat, és mivel ingyen van, nem veszíthetsz vele semmit. A Vuduhoz azonban mindenképp kell rendelkezned VPN-nel; a szolgáltatás csak az Egyesült Államokban és Kanadában működik. Hátrány az alkalmazás kissé zavaros elrendezése, és egyes filmek ára. Azonban érdemes megnézni, hogy a film, amit keresel, elérhető-e esetleg a Vudun.

 

 

Tv előfizetős kiegészítő Online csomaggal

HBO 1,2,3 és Cinemax 1,2 at HBO Go/Now online streaming mellé

A KábelTV és a Műholdas szolgáltatók általában kétféle csomagban kínálják ezt a Házi Mozicsatorna komplex szolgáltatást:

Szuper HBO Pak csomag akciós ajánlat

HBO, HBO2, HBO3 csatornák és HBO GO szolgáltatás.

ez a telekomnál pl. 0 Ft/hó

az első 2 hónapban, egy év hűséggel.

1 év hűséggel, a 3. hónaptól 3000 Ft/hó.
Határozatlan idejű szerződéssel 3000 Ft/hó.

+ még 3 extra csatorna választható hozzá ezért a díjért.

Ugyanez a Vodafone esetében § Ft az első hónapban, majd 2190 Ft/hó, csak az HBO GO önmagában 0 Ft az első hó, majd 1490 Ft/Hó

Ugyanez DIGI-nél HBO, HBO2, HBO3, + HBO GO  2090 FT/Hó

Szuper HBO Max Pak csomag akciós ajánlat

HBO HD, HBO, HBO2, HBO3, Cinemax és Cinemax2 csatornák, HBO GO és HBO On Demand szolgáltatás.

ez a telekomnál 0 Ft/hótól

az első 2 hónapban, egy év hűséggel.

1 év hűséggel, a 3. hónaptól 3600 Ft/hó.
Határozatlan idejű szerződéssel 3600 Ft/hó.

+ még 6 extra csatorna választható hozzá.

Ugyanez DIGI-nél  HBO, HBO2, HBO3, CINEMAX + HBO GO  2590 Ft/hó

HBO

(Magyar nyelven)

24 órás programjában az egész családnak kínál sikerfilmeket, sorozatokat, exkluzív programokat, világsztárokkal.

HBO 2

(Magyar nyelven)

A testvércsatornájához hasonló profilú csatorna igazi családi szórakozási lehetőséget kínál.

HBO 3

(Magyar nyelven)

24 órás programjában a legújabb amerikai és magyar sorozatokat és filmeket hozza el otthonodba. Újra képernyőre kerülnek a nemzetközi díjnyertes sorozatok korábbi évadai és a régi nagy klasszikus sorozatok évadai, akár maraton formájában.

Cinemax

(Magyar nyelven)

A prémium csatorna hollywoodi filmeket, izgalmas és gyors tempójú drámákat és vígjátékokat, valamint a Cinemax saját gyártású sorozatait és a legfrissebb amerikai sorozatokat hozza el.

Cinemax2

(Magyar nyelven)

A csatorna európai és nemzetközi független filmek széles választékát mutatja be, a nap 24 órájában, a hét minden napján. Díjnyertes alkotások, fesztivál-kedvencek, kultsorozatok kerülnek képernyőre, a világ minden tájáról.

HBO GO (erről külön artam fentebb az online Streaming szolgáltatóknál)

Szuper HBO Pak és MaxPak előfizetőink kedvük szerint nézhetik az HBO legújabb premierjeit, sikersorozatait, érdekfeszítő dokumentumfilmjeit és saját gyártású műsorait akár okostévén, táblagépen, okostelefonon, játékkonzolon vagy számítógépen!

HBO HD

(Magyar nyelven)

Nézd kedvenc filmjeidet az HBO műsorán csúcsminőségben és kiváló hangzással, hogy teljessé váljon az otthoni moziélmény!

 

Filmbox Pack TV és Filmbox Live internet

A Filmbox több filmes és egyéb szórakoztató csomagból állhat:

Filmbox, Filmbox Extra HD, Filmbox Family, FilmBox Stars, Filmbox Prémium, Filmbox Plus. 

Telekom az első 4-et a szuper IPTV csomagjában külön előfizetés nélkül szolgáltatja.

A Vodafone 7 Filmbox csatornát kínál 1190 Ft/hó áron. (Filmbox Extra HD, Filmbox Family, Filmbox Prémium, Filmbox Plus, GameToon, FightBox, Docubox)

Digi-nél erre nem lehet előfizetni.

A Filmbox Live online előfizetés lehetőségét valójáőban a streaming szolgáltatóknál illett volna megemelíteni. ( https://www.filmboxlive.com/hu/home ) Minden filmjüket szinkronizáltan lehet nézni.

Az előfizetési díjért cserében online a videotéka rendszerben megtalálható filmeken és sorozatokon kívül az alábbi TV csatornákat lehet még nézni:

Filmbox Stars, Filmbox Prémium HD, Filmbox, Filmbox Extra HD, Filmbox Family, GameToon HD, Docubox Live HD, FightBox HD, Filmbox Arthouse HD, Fast & Fun Box HD, Fashion Box Live HD és 360 Tune Box.

A 360Tunebox azokhoz a zenerajongókhoz szól, akiknek a zenei érdeklődése túlmutat populáris előadók áradatán! Igazi változatosság a zenei műfajok között, a rocktól a dance-ig, az urban hip-hoptól a popig, indie rocktól az electronica-ig.

A Fast & Fun Box az extrém sportok adrenalin fokozó és akciódús egyvelege, ez a FastnFunbox HD csatorna! Autóversenyzés, motokrossz, szörf, snowboard, gördeszka, wakeboard, szabad mászás, BMX, FMX, skydiving, síelés, bázisugrás és még sok minden más.

Gametoon is a worldwide entertainment TV channel for millennials revolving around gaming and eSports. The Gametoon channel features highlights of popular video games, entertainment content from gaming youtubers, video game tournaments (e-sports) with…[ + ]

Fightbox HD – A küzdősport szerelmeseinek Karate, kickbox, judo, jiu-jitsu és még sok más irányzat. A Fightboxon mindenki talál magának néznivalót.

DocuBox Kultúra, vadon, történelem, tudomány és még ennél is több. Díjnyertes dokumentumfilmek és TV filmek, lélegzetelállító HD minőség és sokszínű tartalom.

A Fashion Box a legdögösebb bevonulások, divat 24 órában! Fantasztikus utazások a divat fővárosaiba. A legújabb trendek, Nézze a divatbemutatókat HD minőségben, Legfrissebb hírek a vezető divattervezők és kedvenc márkái háza tájékáról.

Az előfizetés díja 1250 Ft, pay pal segítségével is fizethető.

Film Now Digi előfizetőknek !

  • Film Now szolgáltatásunk havi díja 0 Ft az első 3 hónapban (12 hónapos hűségidő vállalása mellett), a 4. hónaptól 300 Ft/hó

Minőségi filmcsatorna, amely elhozza otthonába a legnagyobb filmsztárok legjobb filmjeit!

A Film Now a mozizás értékeire helyezi a hangsúlyt – a színészekre, a képi világra, a történetre és az érzésekre. A csatornán látható filmekre garancia a világ legismertebb stúdióinak sora, mint például Sony, NBC, Warner.

A Film Now évente kb. 250 filmpremiert mutat be, ezzel kielégítve a nézők igényeit, valamint ez által megőrizve a csatorna egyediségét.

  • 24 óra film, hihetetlenül alacsony havidíjért,
  • reklám és megszakítások nélkül,
  • híres filmsztárok kedvelt filmjei,
  • a filmpiac legújabb sikereitől a klasszikusokig terjedő paletta,
  • Oscar-díjas filmek minden mennyiségben,
  • romantikus filmektől az akció-, krimi-, horror-, történelmi-, családi- és életrajzi filmekig,
  • filmek egész nap – minden nap!

Telekom Videotéka

VIDEOTÉKA

Saját mozi a nappalidban

Kölcsönözz filmet a tv-képernyőn, ha épp nem találsz kedvedre valót a tévében. Válogass a több mint 4000 Videotéka tartalom kínálatából! Az első filmre a vendégünk vagy!

A Videotéka biztonságos és kényelmes
  • Bármikor moziélményben lehet részed.
  • Kényelmesen, pár kattintással eléred saját Videotékád.
  • Premier filmek közül válogathatsz.
  • A kiválasztott filmet 48 órán belül akárhányszor megnézheted.
  • A kölcsönzési díj egy mozijegy árának töredéke.
  • A kölcsönzés díját a következő havi számláddal együtt egyenlítheted ki, így a fizetés is egyszerű és biztonságos.
Hogyan működik a Videotéka?

A távirányító videó gombjával lépj be a Videotékába.

Válogass kedvedre a különböző filmkategóriák közt.

Kölcsönözz filmeket az ott feltüntetett áron.

Telekom Moziklub

6000 film, mese és sorozat nézhető korlátlanul. Folyamatosan frissülő kínálat  klasszikusokkal és újdonságokkal. A szuper család mozi csomagnak ez része, kisebb TV előfizetések esetében 1500 FT/hó.

Vodafone Videoklub

300 film és közel 100 órányi sorozat és koncert felvétel, mintegy 150 órányi gyerekműsor. A tartalom megállítható, visszatekerhető és újra indítható a filmnek akár az elejéről.

A Videoklub 0 Ft az első hónapban, utána 750 Ft/hó

Online filmek és sorozatok az Interneten

YouTube

A youtube rendszerébe rengetegen és rengeteg mindent felteszenk, így filmeket, sorozatokat, dokumentum és természetfilmeket és minden mást is. Ezek persze szerzői jogok miatt a youtube igyekszik minél gyorsabban törölni, így itt a főszabály, ha találsz valamit azt mentsd le egyből a gépedre vagy nézd meg azonnal online, mert ami ma ott van, az lehet pár óra múlva már törölve lesz. Igaz pont annyi új tartalom fel is kerül naponta, mint amennyit töröltek, így ez egy soha véget nem érő harc, amit viszont mi filmbarátok a távolból gond nélkül ki is élvezhetünk. 

Azért idegen nyelven sokkal többet találsz, mint magyar felirattal vagy szinkronnal, de ez nem jelenti azt, hogy ebből a másodikből ne lenne elegendő. A lényeg az okos kereső használat 🙂

Régebben a magyar filmek egyik legnagyobb lelőhelye volt, de ezeket mostanság erősen törlik, ritkítják.

Én a youtube by click nevű programot ajánlom, ha szeretnél innen letölteni, mert abban külön a filmehez mellékelt feliratok is egyenként és külön felirat fájklént leszedhetőek. (feltéve, hogy nem égetett a filmen a felirat, amit hardsubnak is hívnak)

Videa

Magyar Online tárhely szolgáltató, ahová bárki feltölthet többek közt videós tartalmakat. Nagyon sokan használják saját filmgyűjteményük online megosztására, de az utóbbi egy évben igen nagy sebességgel törlik, különösen azokat, amelyeket nyilvános feltöltéssel raktak fel és nem privát linkként.

Népszerűsége az elmúlt egy évben sokat vesztett, hátránya még, hogy a feltöltött filmeket automatikusan lekonvertálja, így alapvetően gyengül a minőség az eredeti kópiához képest. Előnye viszont hogy akár 10 felirat fájl is feltölthető egyetlen filmhez, amiből aztám az online filmet néző kedvére válogathat.

OK.ru

Szerkezetében, használatában nagyon hasonlít a Videára, de mivel orosz szerverek vannak a háttérben, amire jóval kisebb ráhatása van a jogvédőknek, így itt hosszabb életűek lehetnek a feltett tartalmak, mint a Videa esetében. A videa kedveltségének csökkenésével az onnan távozó feltöltők többnyire ide tértek át.

Mozigépész Moziverzuma

Zártkörű, regisztrációhoz kötött un, filmes gyüjtő oldal letöltési és online, sőt VIP szekcióval is. Értékteremtő filmek oldala, áll a leírásában is, ezért nagyon sok művész, arthouse, és kisebb réteg műfajok, hazánkban sosem játszott filmek, klasszikusok, dokumentum filmek, sőt koncert és opera filmek elérhetőségét keresik meg és teszik nyilvánossá ezeket a tagjaiknak. A tagok közt fordítók is vannak, így nem egy olyan film van, amihez a magyar felirat csak itt található meg, mivel ezeket a fordításokat nem viszik ki a feliratos oldalakra. A Moziverzumnak egy önálló felülete a Bollywoodmagic.hu, ami mintegy 1700-1800 indiai, vagy indiáról szóló, nemzetközi, de indiai szereplőt is alkalmazó film elérhetőségét nyújtja és ezek cirka 90%-hoz magyar felirat vagy szinkron is van. A klubnak a facebookon is önálló zárt csoportja van, ami első lépcső lehet a Mozogépész Moziverzum weboldalra történő bejutáshoz.

Plan9

Zártkörű, fórum rendszerű filmes csoprot, hivatalosan még regisztrálni sem lehet hozzájuk már jó pár éve, csak meglévő tagok ajánlásával lehet bejutni. A tagjai igazi filmfanatikusok, rengeteg művész film, filmográfiák, és a legtöbb csoporton belüli filmfordítás is náluk van, igaz ezek jelentős része kiszivárog feliratos oldalakra és egyéb filmes felületekre.

Lehetőségek ha beszélsz idegen nyelvet...

A fentebb felsorolt streaming szolgáltatók mind ide sorolhatók a Netflix és az HBO Go kivételével, mert csak ezeken van jelenleg értékelhető mennyiségű magyar tartalom. Természetesen ezen a kettőn kivűl a nyelvismeret mellett VPN is szükséges, mert a többségük földrajzi korlátokkal működik, így VPN nélkül nem tudod használni az oldalt.

Na de mi van ezen túl ? 

Rengeteg olyan letöltési linkeket tartalmazó un. filmes gyűjtő oldal létezik, köztük sok nemzeti jellegű is, ahonnan különösebb akadályok nélkül tölthetsz le igazi filmcsemegéket, filmritkaságokat, tehát olyan linkek vannak rajtuk, amelyekhez nem muszáj sem regisztrálni az adott oldalra, ahová a link mutat, sem előfizetést vásárolnod valamilyen formában.

Vannak picit nehezített műfajok, amikor a linkek olyan tárhelyre visznek, amin csak prémium tagsággal lehet letölteni (pl. a nitroflare.com) egy ilyen szolgáltatónál a prémium tagságok akár már havi 1000-2000 Ft-ért is megvásárolhatóak, és onnantól mennyiségi korlát nélkül töltheted le az adott tárhelyre mutató filmek linkjeit. Hangsúlyozom itt nem az eredetileg megtalált gyűjtőoldalnak fizetsz, az csak információkat gyűjt az adott filmhez és elérési linkeket, de magához a tárhelyhez, ahová a link mutat semmi közük.  ha szeretnél iylen nemzeti vagy általános gyűktő oldalakra eljutni, akkor csak jól kell hastnálni a google-t mint kleresőt és tudni kell azokat a jellemző szavalat, amelyekt beírve kidbálja a rendszer az ilyen oldalakat.  Hasznos lehet tudni a letöltés szót és nem csak angolul 🙂 de sokat segíthet a rere, a warez, a moviez és még rengeteg más “kulcsszó”, a konkrét oldalakat hadd ne reklámozzam 🙂 És természetesen aki tudja mi fán terem a torrent, az csak magával a torrent szó beírásával egyből megtalálja a torrent oldalakat népszerűségük, tagságuk száma vagy torrnetek mennyisége alapján rangsoroló oldalakat. Etek közt nem kevés az ingyenes, sőt még seed kötelezettséget sem elváró torrent oldal.

Természetesen ezek nem elsődlegesen magyar feliratos vagy szinkronos filmekre vannak specializálva, de ha használod a 3 nagy magyar feliratos oldalt, akkor az ott kikerülő feliratokhoz nem túl nagy feladat ezeken az oldalakon (torrent és normál ketöltő) megtalálni az adott felirathoz passzoló azaz időzetett filmkópiát.

Netflix tartalmak esetén pedig jellemzőem azokat az össze ott megkévő szinkronnak és főleg feliratokkal teszik fel, ebből adódóan ha van magyat, akkor az is ott lesz a kópiában. Na ilyen tíypusú magyar konténeres felirattal is rendelkező filmek kópiáit már a nagyobb nemzetközi oldalakn is tlaélni fogsz, természetesen nem a magyar felirata miatt.

Ha mindezek után sem igazán találod meg azokat a felületeket, amire itt céloztam, akkor keress fele egy komolyabb facebook filmes csoportot és ott készséggel meg fogják adni neked az ilyen oldalak pontos elérhetőségét.

Hollywoodi premier, siker filmeket gyakorlatilag szinte vakon és ingyen is megtalálod fentiek alapján a neten, de igazi csemegékhez azért többnyire valamilyen anyagi áldozat árán fogsz hozzájutni vagy  előfizetésekkel streaming szolgáltatóknál, vagy prémium előfizetések vásárlásával különböző tárhelyeken.

Íme az élő video ebben a témában a Gazdagréti Közösségi Házból

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest