2024.04.16.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A kormány nem kegyelmez az esetleges renitens vendéglátósoknak, drákói szigor…

4 min read

AZok a vendéglátosók, akik megszegik a korlátozó intézkedéseket, azok azonnali és nagyon szigorú intézkedésekre számíthatnak a hatóságok részéről. A szogirú intézkedésekre azok számíthatnak, akik elviteles nyitvatartáson túl helyben fogyasztásra is kinyitnak – ez derül ki a szombat éjjel megjelent Magyar Közlöny legfrissebb számából.

HA VALAKI HELYBEN FOGYASZTÁSRA KINYITNÁ AZ ÜZLETÉT, ÉS ERRŐL A RENDŐRSÉG TUDOMÁST SZEREZ, AZ ÜZLETET HAT HÓNAPRA IDEIGLENESEN BEZÁRATJA. HA AZ ÜZEMELTETŐ ENNEK ELLENÉRE ÚJRA KINYIT, EGY ÉVRE ZÁRATJÁK BE. RÁADÁSUL MINDKÉT ESETBEN UGYANARRA AZ IDŐTARTAMRA A TELJES VENDÉGLÁTÓI TEVÉKENYSÉGTŐL IS ELTILTJÁK, MÁS CÉGEI SEM FOGLALKOZHATNAK VENDÉGLÁTÁSSAL FÉL VAGY EGY ÉVIG.

Eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság kiszabására volt lehetőség, valamint 1 naptól legfeljebb 1 évig tartó ideiglenes bezáratásra.

Vendéglátás járvány idején: szombaton teltház, hétfőtől zombiapokalipszis |  Euronews

Tovább szigorította az Orbán-kormány azt is, hogy a kötelezettségszegés megállapítása és a büntetés kiszabása után a vendéglátóegység vezetője vagy az éttermet működtető cég tagja személyesen vagy más cég tagjaként nem végezhet vendéglátói tevékenységet. Ha a tiltás ellenére ezt mégis megteszi, és a rendőrség erről értesül, akkor

AZ ÜZEMELTETŐT EGYMILLIÓTÓL ÖTMILLIÓ FORINTIG TERJEDŐ BÍRSÁGRA BÜNTETHETIK.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeleteket is módosított a kabinet, ami azt jelenti, hogy a bértámogatási intézkedések is tovább fennmaradnak. (SZerk. Ez a segítség feltétlen szükséges lenne, sőt lehet már ez sem elég önmagában, de a vendáglótóhelyek arra panaszkodnak, hogy hozzájuk még el sem ért a novemberre ígért támogatás, pedig már hónapok óta zárva tartanak)

Időközben egyre több vendéglátós adott már hangot nem tetszésének. A napokban tömeges nyitást terveztek február 1-jére. Eddig 133 vendéglátóhelyről jelezték, hogy a korlátozások ellenére kinyitnak. A vendéglátósok vállalják az önkényes nyitás következményeit, mert a kényszerszünet a szakadék szélére sodorta őket. ( Szerk. Kérdés, hogy ezekből a meg nem nevezett vendéglátó helyekből mennyien maradnak február 1-re, akik valóban kinyitnak, látva a büntetések óriási tételét.

Közben a vírus szkeptikus Dr. Gődény, a kamupártos gógyszerész is tiltakozó megmozdulásokra szólit fel, igaz abban már a lehetséges részvevők sem biztosak, hogy ez pontosan mikor is lesz, emrt két időpont is terjed az interneten. Közben DR. Gödényhez köthető párt, Normális Élet Pártja is elindult, bejegyezték, így már érthető, hogy még tavaly miért kellett a FACEBOOK CSOPORTJÁBÓL EGY Új OLDAL INDULÁSA ÉRDEKÉBEN REGISZTRÁLNI, NEM KEVÉS ADAT MEGADÁSA MELLETT, MAJD EZT KÖVETŐEN NEM IDULT OLYAN OLDAL, CSOPORT, AHOL TÉNYLEGESEN BE KELLENE LÉPNI A MEGADOTT REGISZTRÁCIÓ SEGÍTSÉGÉVEL. Hogy vajon most mennyire örülnek azok, akik anno megadták a személyes adataik egy nagy csokrát az kérdés, ahogy az is sejtették-e, tudták-e, hogy a 2018-as párt alapítás és választásokon történő indulás után a valódi cél ismét ez volt. 2018-ban még annyian sem szavaztak a pártjára, ahányan aláírást kaptak a választáson történő induláshoz, most viszont százezeres nagygaságrendben gyűjtötte össze a virus szkeptikusokat, illetve a járványügyi korlátozásokkal szemben tüntetőket, valamint a maszkviselés kényelmetlensége miatt tiltakozókat. ( SZerk. Valamire még is csak jó volt ez a járvány, könnyebben lehet embereket pártba tömöríteni 🙂 )

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest