2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Március 1-től júniusig bezárt Gazdagréten a dzsungel játszótér komplett felújítás miatt

2 min read
 Gazdagréten található Dzsungel játszótér komplex fejlesztése során az elöregedett, elhasználódott, rossz állapotú eszközök és burkolatok bontása után a korábbi játszótér hangulatának megfelelő, modern játszótér készül. Az egyedi elemek (támfal, faragott oszlopok, „majomváros” felújítása mellett új játszóeszközök (hinták, csúszda, kötélpálya, gumigömbök, egyedi mászó- és egyensúlyozó eszközök) kerülnek kihelyezésre, a szükséges ütéscsillapító burkolattal.
A jelenleg gyöngykavicsos felület megosztásával, zöld kazetták kialakításával növelni tudjuk a zöldfelületet.
A játszótéren új padok, ülőfalak kerülnek kialakításra, a homokozó árnyékolásáról napvitorla gondoskodik majd. A meglévő ivókút helyett is új kút kerül kihelyezésre.
Fakivágás a területen nem történik. A zöldfelületi munkák során 17 db új fát, 459 db díszcserjét, 928 db évelőt és díszfüvet telepítünk. A dzsungel hangulat hangsúlyozására a meglévő bambuszok felhasználásával, és további 50 db telepítésével bambuszlabirintus készül. A terület szélén, a felújított tigris szobor környezetében kísérleti jelleggel virágos gyepfelületet telepítünk.
Az alábbi képeken a megújult játszótér két látványterve látható.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest