2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Itt a fordulat vakcina ügyben az Unióban…..

2 min read

Az Európai Bizottság nem hosszabbít szerződést az AstraZenecával és a Johnson & Johnsonnal…

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az AstraZenecával és a Johnson & Johnsonnal (J&J) kötött szerződéseket, amelyek 2021 végén járnak le – írja az olasz lapra, a La Stampára hivatkozva a Reuters

A La Stampa forrása szerint az Európai Unió a vektorvakcinák helyett inkább olyan koronavírus elleni vakcinákra koncentrálna, amelyek az mRNS technológiát használják. Ilyen az amerikai Pfizeré és a Modernáé is. 

 

A döntés azután született meg, hogy mind a J&J, mind az AstraZeneca vakcinájával beoltottak között előfordult vérrögképződés, amely esetenként halálhoz is vezetett. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyelőre nem talált bizonyítékot a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződés között, de folytatja a vizsgálatokat. Ami az AstraZenecát illeti, az EMA a múlt héten megerősítette az összegfüggésről szóló gyanút, és hasonló eredményre jutottak norvég és német kutatók is. Közben az AstraZeneca a felére csökkentette a a szállításait.

Természetesen ettől még vakcinákra égetően szüksége van az Uniónak, mert igen csak rosszul állnak átoltottság szempontjából. Mint tudjuk már tárgyalnak az oroszokkal, sőt már európai gyártás is szóban van a szputynikból. 

Kérdés most mit mondnak azok, akik eddig ördögtől valónak titulálták az orosz vakcinát, és épp arra hivatkoztak, hogy csak azzal szabad oltakozni, amit az unió engedélyezett. Akkor akik eddig fenti két vakcinát kapták, azok most hogyan vélekedjenek. Hát ezért életveszélyes politikai pártok és kormányok részéről vakcinákról nyilatkozni és olyan kijelentéseket tenni, hogy mivel oltakozz és mivel ne, mert lásd egyszer csak történik valami, fordul a kocka, aztén lehet magyarázkodni.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest