2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Van az úgy, hogy a passzivisták lesznek igazán aktívak, és a viccesek lesznek valójában a komolyan vehetőek – Az MKKP passzivistáival beszélgettem..

7 min read

Amikor a passzivisták válnak igazán aktívvá…

A Móricz Zsigmond körtéren láthatóan sokan gyűjtöttek aláírásokat ma a kínai Fundan egyetem ellen illetve a diákváros mellett. Magam is kitöltöttem egy rövid kérdőívet az egyik sátornál ( A sátor színe most lényegtelen) és ne tagadjam nem a Kínai Kommunista Párt kihelyezett tagozatának egyeteme mellett foglaltam állást. Kövezzetek meg, de nekem a Dalai Láma mindig is szimpatikusabb volt, mint a kínai nagy menetelés élharcosai.

Na de félre a Made in China effektust, amúgy is csak egyszer van (remélem) Fundan kutyavásár, ha másért nem azért, mert a vásár végére úgy is megennék az összes kutyát, macskát, mókust, kígyót, denevért, miegyebet. Beszéljünk valami érdekesebbről, ha már kutyákat emlegettem, akkor kutyákról, azok közül is azokról, akiknek két farka van 🙂

Nem lehet nem kiszúrni a kerületünk belvárosában a sátrazók közül azt a vidám csapatot, akik büszkén vállalják, hogy Ők bizony passzivisták. Na ez nem azt jelenti, hogy közönyösek vagy érdektelenek, csak épp nem szeretnék, ha bárki összekeverné, netán összemosná Őket a politikai pártok aktivistáival. No ezt megértem, mert az elmúlt 30 év politikusai és politikai pártjai sikeresen levitték a politizálást, és leginkább  a MI (választópolgárok) képviseletét a béka segge alá. Tényleg komoly erőfeszítés és erős gyomor kell , ahhoz, hogy manapság közösséget tudjon alaki vállalni bármelyik politikai párttal, legyen az jobb vagy baloldalon. 

A magyar Kétfarkú Kutyapárt talán az egyetlen párt kishazánkban, aki nem nevezhető politikai pártnak, nem is igazán akarnak politizálni, beérik az ígérgetések helyezz a cselekvéssel, felkarolnak kis helyi ügyeket és szebbé teszik a környezetünket, vagy épp közösségeket építenek azokból, akik nevetni, zenélni, táncolni, élni szeretnének. Ezekbe a közösségekbe egyetlen pillanatig nem hiányoznak a megélhetési politikusok, a zsebtömködés, a sógor-koma-pereputy gazdasági tervek, DE ha valakinek nem tetszene az egyszerű boldogág, és a mások, valamint az állatok, a természet tiszteletben tartása jelképes programjuk, akkor sem jutna eszükbe az ellenük tüntetőkre az összes vidéki kapitányság szunnyadó legénységét ráküldeni a célozz a szemére paranccsal. Igen Ők „csak” egy vicc párt, de kérdem én hát nem jönne jól nekünk választóknak néhány profi humorista a Parlementnek becézett óvodában a harmadosztályú bohócok és a százszor leszerepelt ripacsok közé ?  Nos azt hiszem inkább legyünk viccesek, mint komolytalanok, és ami a parlamentben zajlik nap mint nap az bőven kimeríti a komolytalanság fogalmát, mindegyik oldal, mindegyik részvevő szintjén.

AZ pedig csak hab a tortán, hogy ahhoz képest, hogy harmadosztályú bohócokról és leszerepelt ripacsokról beszékünk, hát bizony első osztályú fizetéssel jutalmazzuk Őket. Pontosabban jutalmazzák magukat, mert érthető módon, ha már bérből is fizetésből élnek (egy pillanatra megálltam az írással, mert ezt nehéz röhögés nélkül kibírni), akkor ugye (idézem) együtt sírnak és együtt nevetnek velünk többek közt az infláció alakulása miatt. Csendesen megkérdezem, látta bárki a politikusokat együtt sírni velünk ?  Az együtt nevetni az igen, az megy , az látom, csak nem együtt, hanem rajtunk ☹

Szóba elegyedtem ezekkel a fiatal passzivistákkal, és ahogy látom vicc ide vagy oda bizony vannak elképzeléseik, kifejezetten jó ötleteik, és ráadásként mindegyik több nyelven beszél, és nem hiper passzív verzióban, ha már passzivisták, mint Kari Geri, de hát pici hiába ezeknek a fiataloknak is lehet. Hiper passzív nyelvtudás, azért el kell ismerni Budapest főpolgármestere mellett a nyelvújítás nagyjai árnyékban bújkálhatnak. Hát micsoda zseniális kifejezés ez arra, hogy adott nyelven egy kukkot nem beszélek, annak ellenére, hogy az egyetemen nyelvi kurzusokon is részt vettem.

Mit is mondanak a kutyapártiak ?

Térkövezzük le a Dunát ! Zseniális, hát lehet jobban rávilágítani a hazánkban pestisként terjedő betonlobbis ingatlanfejlesztők ártalmaira. 

A kutyafáját, mondaná egy tanár barátom…  hát mennyire igazuk van, ha már sikeresen áldását adja a politikai elit szinte minden résztvevője arra, hogy ahol még van némi zöld, azt azonnal térkövezzük sőt ja lehet tegyünk ki már oda egy lakóparkot. Akkor most miért pont a Dunát hagyjuk ki ebből a „fejlődési” folyamatból. A halak amúgy is csak tátognak, képtelenek megszólalni, a hajók forgalma is lassan közelíti az M7 és M1 bevetőjének lüktetését. Letérkövezzük, oszt se hajóbaleset, se koszos víz, meg műanyag hal, ráadásul micsoda kereslet lenne Bua és pest között a Parlament környékén egy toronyházra, amibe rögtön be is költözhetnének sértődött óvodás képviselőink, és ha még nem érzik elég magasan magukat, na majd akkor az álmos ülés után majd a toronyház tetején.

Több mindent, kevesebb semmit !

Így igazam hiszen a halogató, altató, választópolgárokat ideológiák mentén megisztok semmittevéséből már tényleg elég. Nem mellesleg ezek a srácok a munka után illetve a hétvégéjüket beáldozva állnak kint az utcán és igyekeznek az arra járókat jókedvre deríteni. Ezzel szemben ismerjük, hogy a Parlamentben hol alszanak a székben, hol szinte totál üres az ülésterem munkaidőben nem kis pénzért.

Nevessünk, ültessünk !

Egyszerű és nagyszerű jelmondat a Zöld politizálás mellett, egyben azonnali cselekvésre sarkall. Ezzel szemben a kikiáltjuk a klímavészhelyzetet, hát egy szépen hangzó mondat a papíron, ami mint ismert mindent elbír, de egy szóval sem mondja hogyan tovább, még annyit sem mond, hogy ültessünk. Pont olyan, mint az „Újbuda Megtelt” kampány mondat, amit megjegyzem mára már minden politikai párt állítólag és elvben támogat, aztán hogy mi a fenétől nyílnak akkor meg hétről hétre az újabb lakóparkok, azt senki nem érti. És még meg is hirdetünk ingatlanokat, hátha van még olyan, ki épp most szeretne a megvásárolt ingatlanokra  lakó és irodaházakat felhúzni. Majd csak bekerülünk a Guinness rekordok könyvébe, „a kerület ahol a főváros részeként többen élnek, mint magában a fővárosban” kategóriában. Mondjuk a kerület, ami leelőzte az összes várost lélekszámban kategóriának már majdnem nyertesei vagyunk.

Természetesen még hosszasan sorolhatnám a Kutyapárt szellemesebbnél szellemesebb, ugyanakkor igen csak elgondolkoztató mondatait, de azt gondolom ez a pár poén is tökéletesen szemlélteti, hogy még viccpártként is komolyabban lehet venni Őket, mint a nagy, komoly politikai pártjainkat. Balról és jobbról természetesen nagyon szeretnék elhitetni velünk, hogy csak két választás van, de többek közt a Kétfarkú Kutyapárt is példa arra, hogy van itt alternatíva. Drukkolok nekik és ne felejtsük el azt a nagyon egyszerű, mindenki által ismert mondást, ho

“A kutya az ember (egyben választópolgár) legjobb barátja…”

…és ahogy egy másik cikkben is megfogalmaztam, nem a Parlament tekintélyét kell félteni, az már rég nincs, nem is tudom emlékszik-e valaki arra, amikor még legalább nyomokban volt. Nos, szeretném emlékeztetni levitézlett politikusainkat és elkopott pártjaikat is, a tekintélyt nem kivívni kell, nem megkövetelni, hanem kiérdemelni, és nem egymás közt, hanem a azoktól, akik megválasztották a Tiszteletlen Ház politikusait, hogy még precízebb legyek alkalmazottjait. Értjük ugye, hogy pontosan ki is alkalmaz kit, az pedig nem rémlik, hogy a munkaköri leírásban azt írta volna a nép a felhatalmazott képviselőknek, hogy lopni, csalni, hazudni, korrumpálni és korrumpálódni. Ahogy az sem szerepelt benne, hogy innentől a munkahely családi és haveri munkaközösség. Értsünk már a szóból, vagy nekünk választóknak kell érteni abból, amit Önök politikusok párbeszédként és értünk cselekvésért próbálnak eladni. Ígérem érteni fogunk és ha kell azt is érteni fogjuk, hogy van alternatíva a jelenlegi lehetőségeken kívül is…

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest