2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Koronavírus: romlásra figyelmeztetnek a szennyvízadatok, a SARS-CoV-2 koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel

2 min read

Koronavírus: romlásra figyelmeztetnek a szennyvízadatok

A 33. héten a szennyvízminták koronavírus eredménye országos átlagban emelkedő tendenciát mutat, a SARS-CoV-2 koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) friss adataiból. A vizsgált városok közül erősen emelkedő tendencia jellemzi Budapest és Szeged szennyvízmintáit, de enyhe emelkedés több város esetében is megfigyelhető.

A szennyvíz-eredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma a közeljövőben ismét emelkedni fog, ezért még inkább figyeljünk egymásra – írja az NNK.

Szerkesztői lábjegyzet:

A delta variáns fertőző képessége nagyon gyors, akár 15 perc is elég, ha olyan közegben mozgunk, ahol van vírusgazda…

5 nappal ezelőtt 700.000-n voltak sűrű tömegben a tűzíjáték alatt, ami 30 percig tartott, de a tömeg összverődése ezt meglőzően órákig, utána annak feloszlása szintén. Bár nem vagyok virológus, de elgondolkoztató, hogy a delta variáns szuper gyors és erős fertőző képessége 5 nap után lehet-e egyik oka a szennyvízmintákban az emelkedő koronavírus jelentlétnek. És hamarosan jön két teltházas futball mérkőzés…nem beszélve a vadászati világkiállításról….  hát ez egy kicsit orosz rulettre emlékeztet.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest