2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A POPÉK civil egyesület adat kikérése alapján űgy tűnik a kormány egyoldalúan a kínai fél kérésére titkosította a Budapest-Belgrád vasútvonal tervét

2 min read

A POPÉK Civil egyesület egyik vezetőségi tagja tette ki facebook oldalán az alábbi igen csak érdekes fejleményt Budapest-Belgrád vasútvonal ügyében…

“Kibújt a szög a zsákból! Ahogy korábban írtam, a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló hitelszerződés kapcsán indított perem most ott tart, hogy a Külügynek bizonyítania kell, milyen külpolitikai és külgazdasági érdekeket sértene a szerződés nyilvánosságra hozatala. 15 napja volt erre a minisztériumnak, és most előállt az ún. bizonyítékokkal. A törvény kimondja, hogy a szerződés kiadásáról a külügyminiszter dönt Magyarország külpolitikai és külgazdasági érdekeit mérlegelve és a Kínai Népköztársaság Kormányának álláspontját megismerve és azt figyelembe véve.
 
❗️A mostani indítvány szerint azonban Szijjártó Péter nem nagyon mérlegelte a magyar érdeket, sokkal inkább a kínai fél érdekeit vette figyelembe.
👉🏻Idézem, „a kínai fél a megkeresésre válaszolva – a projektben érintett felekkel egyeztetve – rendelkezésre bocsátotta a listát, amely azokat a dokumentumokat és információkat tartalmazza, amelyek a kínai fél álláspontja szerint bizalmasan kezelendők és nyilvánosságra nem hozhatók.”
 
‼️Magyarul a roppant szuverén Orbán-kormány egyoldalúan a kínai fél kérésére titkosította a komplett szerződést – nemcsak egyes részeit, hanem cakkumpakk az egészet. Azért nem adják ki egy magyar országgyűlési képviselőnek a hitelszerződést, mert a Kínai Kommunista Párt így kívánja.
 
Erre hadd idézzem a 2008-as Orbán Viktort, aki még egész máshogy látta a 10 évre titkosított szerződések kérdését: nem lehet „olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország fölemelkedését, vagy éppen meggyengülését. Ez a mi életünk, ez nem a kormány biznisze. És aki elveszi tőlünk és a választott képviselőktől a valóság megismerésének a jogát, (…) az valójában puccsot hajt végre a magyar alkotmányos rend, a magyar népképviselők és az egész magyar néppel szemben.” Akkor most hogy is van ez, Miniszterelnök Úr?!
Október 7-én lesz a következő tárgyalás és ítélethirdetés. Mindenről beszámolok itt az oldalamon!✊🏻
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest