2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A civilek nem tétlenkednek, máris beadvánnyal fordultak az Önkormányzathoz, hogy segítsenek a Tétényi úti Üzletház eladásának leállításában

3 min read

Mint arról a napokban a Lokálpatrióta is beszámolt, kerületünk aktív és nagy támogatással bíró Civil Szervezetei megalakították az Újbudai Civilek Közösségét, hogy aktívan közreműködjenek tanácsaikkal, ötleteikkel abban, ne csak kampány szlogen maradjon az “Újbuda megtelt !” , továbbá  kerületünk visszakaphassa erősen megtépázott zöldövezeti jellegét, közös összefogással egy sokkal élhetőbb Újbuda kialakításában nyújtsanak segítő kezet azoknak, akik valódi párbeszédet akarnak folytatni a lakossággal, a Civil szervezetekkel. A cikk ITT olvasható…

A Küzösség megalakulás után alig 1-2 nappal a kitűzött célok egyikének megvalósítása érdekében beadványt készítettek az Önkormányzat részére, amiben támogatásukról biztosítják képviselöinket, amennyiben a beadványban megfogalmazott lehetőséggel élve visszavonják, érvénytelenítik, felfüggesztik a Tétényi úti Üzletház és Városközpont ingatlanjainak az értékesítésére kiírt pályázatot. Újbuda lakóinak és Civil szervezetinek, és a mi a legfontosabb az Üzletház környezetében élőknek, és az Üzletház jelenlegi bérlőinek is egyöntetű véleménye, hogy nem szeretnének a Bikás park környezetében több emeletes lakóházat, irodaházat, netán szállodát látni, akkor sem, ha a páylázatoon induló konzorciumoknak ez lenne a feltétele egy a jelenlegi szolgáltatási kört megtartó, sok év múlva felépülő emberi léptékű Város és Üzletközpont megépítésnek a jelnelegi ingatlanok lebintását követően.

Ismerjék meg a beadvány teljes szövegét a kerület lakosai:

Van tehát megoldás, amire hivatkozva és aminek segítségével érvényteleníthető a pályázat annélkül, hogy a Főváros ezt követően szankciókat alkalmazhatna Újbudával szemben az ingatlan együttes azonnali eladása érdekében. Egyébként is elképzelhetetlennek tartjuk, hogy az ellenzéki összefogáson belül a Főváros és Újbuda között ilyen jellegű konfliktus kialakulhatna, hiszen mindkét szervezet az itt élők érdekeit helyezte előtérbe elsődlegesen.

Újbuda Civil szervezetei és közösségei ezzel a beadvánnyal elindították a párbeszéd folyamatát a helyi képviselők és az Önkormányzat vezetése irányában és várják a fogadókészséget a képviselőktől egyénileg vagy a teljes Képviselőtestülettől egységesen.  

A Lokálpatrióta ezúton szeretné felajánlani a Képviselő testületnek, illetve a testületben résztvevő pártok helyi szervezeteinek, hogy reagáljanak, elmondják véleményület, állásfoglalásukat a beadvány kapcsán. Természetesen örömmel fogadjuk kerületünk polgármesterének egyeztetési szándékát illetve állásfoglalását is.

Az Újbudai Civilek Közössége hasonló akciókra és egyben párbeszédre készül a kerületünket érintő egyéb ügyekben is, elsődlegesen a felelőtlen, infrastukturális hozzájárulások nélküli ingatlanfejlesztések leállítása tekintetében, mert a Civilek szerint is ÚJBUDA MEGTELT ! E mellett természetesen a kerület zöldintenzitásának növelése, élhetőbb környezet megteremtése érdekében is javaslatokkal fognak élni az Önkormányzatunk, a Főváros, és szükség esetén a kormány felé is.

Újbudai Civilek Közössége példát szeretne mutatni abban, hogy a lakosság és lakosságot képviselő Civil Szervezetek nem hagyhatok ki az életüket befolyásoló döntéseknek már az előkészítési folyamatából sem, ezért célul tűzték ki az Újbudai szervezet mintájára elsőként Budapest más kerületeiben is a Civil Közösségek megalakulásának segítését, majd ezt követően az országos hálózat létrejöttében is aktívan fognak közreműködni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest