2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Az LMP beadvánnyal élt a Parlamentben a Túlépítkezések csökkentése érdekében tett Önkormányzati lépések miatti lehetséges kártérítési igények fedezetére

2 min read

Újbuda lett a kiemelt példa az LMP beadványában, amiben Élhető Zöld Települések Alap felállítását kezdeményezik abból a célból, amelyből települési önkormányzatok pályázhatnak forrásra a túlépítések megakadályozása érdekében szükséges kártérítésekre illetve  zöldfelületek létesítése céljából kisajátításokra.

Íme a beadvány szövege:

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője és Kreitler-Sas Máté az LMP újbudai önkormányzati képviselője a beadvány kapcsán sajtótájékoztatót tartott tegnap Újbudán a Feneketlen Tó melletti Parkszínpadnál, ahol természetesen a Lokálpatrióta is jelen volt.

Érdemes a videoriportokat megtekinteni, hiszen fenti beadvány ismertetésen túl kérdésemre is válaszolva szóba került a Galvani Híd projekt, aminél az LMP inkább az Albertfalvát tartja alkalmas helyszínnek, és egészen más léptékben, mint ahogy azt most tervezi a kormány. Bakos Bernadatt beszél továbbá a civil részvételiség fontosságáról, annak megvalósítási lehetőségeiről is.

 

Íme az LMP rövid nyilvános sajtótájékoztatója és Lokálpatrióta, illetve egy ott megjelent kérdésére adott válasz:

 

És egy rövid exkluzív riport Bakos Bernadettel, az LMP országgyűlési képviselőjével:

Természetesen örömmel írnék arról, hogy mi a véleménye a beadványról a FIDESZ-KDNP helyi frakciójának…

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest