2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!-mondta az orosz külügyminiszter…Oroszország és az Unió közt végleges szakítás jöhet…

3 min read

Képtalálatok a következőre: orosz külügyminiszterAz Európai Unióhoz fűződő kapcsolatok megszakítását helyezte kilátásba pénteken az orosz külügyminiszter, válaszul az országát sújtó esetleges újabb brüsszeli szankciókra.

Készek vagyunk erre. Ha még egyszer azt látjuk (….), hogy egyes területeket olyan szankciókkal terhelnek, amelyek kockázatot teremtenek a gazdaságunk számára, egyebek között a legérzékenyebb ágazatokban

– mondta egy kérdésre válaszolva Szergej Lavrov a Szolovjov LIVE YouTube-csatornán.

Mi nem akarunk elszigetelődni a világtól, de készen kell állnunk erre. Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

– tette hozzá. A Bloomberg hírügynökség európai forrásokra hivatkozó csütörtöki jelentése szerint az EU-ban újabb gazdasági büntetőintézkedések bevezetését vették fontolóra Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus ügyével összefüggésben.

A Reuters pénteken azt írta három uniós diplomatát idézve, hogy az unió február folyamán utazási tilalmat és kinnlevőség-befagyasztást rendelhet el Vlagyimir Putyin orosz elnök több közeli szövetségese ellen, miután Berlin és Párizs is jelezte, hogy egyetértene ezekkel az intézkedésekkel.

 

Marija ZaharovaMarija Zaharova külügyi szóvivő csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy az újabb uniós szankciókat elkerülhetetlenül arányos válasz fogja követni. Teljesen megengedhetetlennek nevezte a hivatkozást az emberi jogokra és a demokratikus elvekre a geopolitikai eszközrendszer részeként.

Úgy vélekedett, hogy az uniós büntetőintézkedések bevezetése különösen cinikusnak fog tűnni, azzal összevetve, hogy Brüsszel „totálisan semmibe veszi” az orosz ajkú lakosság és tömegtájékoztatási eszközök jogainak megsértését a balti államokban, és azt, hogy Európában milyen “kegyetlenül” fojtják el a tiltakozó megmozdulásokat.

…ez az önkény megerősödéséhez és a nemzetközi jog eróziójához vezet a nemzetközi kapcsolatokban

– hangoztatta Zaharova.

Ismételten megerősítjük elvi álláspontunkat az ENSZ Biztonsági Tanácsát megkerülő egyoldalú korlátozó intézkedések jogtalanságáról

– tette hozzá a szóvivő, és az egyenrangú, konstruktív párbeszédhez való visszatérésre szólította fel az uniót.

 

 

Nemrég Charles Richard admirális, az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnokságának főparancsnoka írja az egyik elemzésében, hogy szerinte Kína és Oroszország olyan agresszívan kezdte el sérteni a nemzetközi normákat, mint ami a hidegháború csúcsa óta nem volt látható.

Eszmefuttatásában odáig eljut, hogy valódi lehetőségnek tartja a Kínával és Oroszországgal vívott nukleáris háborút:

“Reális esélye van, hogy egy regionális konfliktus Oroszországgal és Kínával gyorsan nukleáris háborúvá eszkalálódik. “

Az amerikai haditengerészet admirálisa az állítását a nemzetközi kibertámadások számának ugrásszerű növekedésével, az „űrbéli fenyegetésekkel”, valamint Kína és Oroszország folyamatos nukleáris fegyverfejlesztésével támasztja alá. 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest