2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Végre meg van a korlátozó intézkedések enyhítésének menete, igaz még várni kell cirka 2 hetet…

2 min read

Budapest, 2020. június 25. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb kihívás elé állítja az országot. A jelenlegi számok mellett semmilyen nyitás nem képzelhető el. Mindenkit arra kérünk, hogy a húsvéti ünnepek időszakában is tartsa be a jelenlegi szabályokat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek délutáni rendkívüli tájékoztatóján. 

A miniszter közölte: a kormány megvitatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által tett javaslatokat a szigorú szabályok enyhítésére. Bár a kabinet támogatja a kezdeményezést, úgy látják, hogy változtatásra akkor lesz lehetőség, ha a beoltottak száma átlépi a két és fél millió főt. Ez a jelenlegi számítások szerint húsvét után néhány nappal következhet be. Ezt követően Gulyás Gergely tájékoztatása szerint az alábbi lépésekben enyhülnek a járványügyi korlátozások:

  • A kijárási tilalom este nyolc óra helyett tíz órától kezdődik, és hajnali ötig tart majd.
  • Az üzletek hajnali öt órától fél tízig lehetnek nyitva.
  • Valamennyi bolt kinyithat, ugyanakkor az üzletekben biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat bent.
  • Az iskolák április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint.
  • A tanárok oltása április 1-jén kezdődik, és a számítások szerint bő egy hét alatt megkaphatják a vakcinát a regisztrált pedagógusok.
  • A szolgáltatások terén a március 8. előtti szabályok lesznek újra érvényesek.

Javában tart a koronavírus-járvány harmadik hulláma, és emiatt a következő hetekben fokozott óvatosságra kérnek mindenkit, a húsvéti időszakban is. Már csak néhány hétig kell kitartani, hogy az életünk visszatérjen a rendes kerékvágásba – mondta Gulyás Gergely.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest