2021.12.01.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A gazdagréti tanuszoda használati feltételei…Reggel megígértük és már meg is vannak a válaszok…

3 min read

Reggel örömmel számoltam be egy cikkben a Gazdagréti Tanuszoda tegnapi megnyitójáról, azonban akkor még voltak nyitott kérdések ennek használata tekintetében, amire most sikerült válaszokat kapni.

A reggeli cikkben még az alábbiakat olvashattuk:

“nyítvatartás: Hétköznap 8-18 hétvégén 9-18 között lesz nyitva.
Oltási igazolvánnyal lehet menni.
Felnőtt jegy 800 Ft, gyermek 400 Ft.”
 
Az oltási igazolványt leszámítva ezek csak a terheléses próba idejére vonatkoznak, a már normál nyítvatartás ideje és annak használati feltételei a következőek lesznek:
 

Hétköznap 8-20, hétvégén 9-18 között lesz nyitva a tanuszoda,

tehát megkapjuk a lehetőséget, hogy a munkaidő végeztével, még uszhassunk pár hosszat, vagy csak csobbanjunk egyet a nyári forróságban.

A belépők ára is csak a terheléses próba idejére vonatkoznak, mint azt megtudtam az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok egyik illetékesétől. Még az NS központi oldalán sincs kint semmilyen információ a Gazgadréti Tanuszodáról, de várhatóan ma, holnap megjelenik a Veszprémi tanuszoda átadójának mintájára. Információim szerint azonban nagyjából a Dunakeszi tanuszodával megegyező lesz a működtetés, így a belépő díjak ára várhatóan a terheléses próbát követően az alábbiak szerint lesz majd kialakítva. (természetesen amint hivatalosan közzé teszi az NS az itteni árakat, akkor azt azonnal közzé fogom tenni.i

Fenti táblázatból kiderül, hogy lesz külön, diák, gyermek és nyugdíjas, valamint versenyző, családi és kísérő  jegy is, azaz van kedvezményes belépő többféle korosztálynak illetve rétegnek. 

Az sajnos nem derül ki ebből, hogy a mozgásukban korlátozottak, illetve a vakok és gyengénlátók, valamint a süketek és nagyothallók szervezeteinek a tagjai bekerülnek-e a kedvezmény rendszerbe, az viszont biztos, hogy a Gazdagréti Tanuszoda akadálymentesített, mozgásukban  korlátozottak is tudják használni, sőt a vízbe beemelő szerkezet is van a létesítményben.

Várhatóan a mindenki számára elérhető idősávok is meg fognak egyezni a Dunakeszi tanuszodában kialakított feltételekkel, azaz

Hétközben:

6:00-7:30-ig: mindenki számára elérhető az uszoda

8:00-16:00-ig: diákok úszásoktatása zajlik

16:00-20:00-ig: mindenki számára elérhető

Arra jelenleg nincs válasz, azaz továbbra is próbálom megtudni, hogy ha már Gazdagréten van az uszoda, akkor lesz-e esetleg speciális gazdagréti kedvezmény, mondjuk lakcím kártya bemutatása mellett. Vagy csak javaslatként említem, hogy a Gazdagréti Közösségi Ház klubkártyája is lehetne ilyen típusú kedvezmény biztosításához alkalmas igazolás. Már annyit tett ez az intézmény az itt élők érdekében, hogy igazán kiérdemelhetné, hogy az általuk használt klubkártya alkalmas legyen egy ilyen speciális kedvezmény megadásához.

Azt még szintén nem lehet tudni, hogy ha teljes feloldás lesz pandémia tekintetében, akkor van-e valamilyen létszám korlát a mindenki által használható idősávban, és ezzel párhuzamosan mennyi öltöző szekrény áll a rendelkezésére az odalátogatóknak. És persze az is érdekes, hogy amíg a korlátozások érvényben vannak, addig hány fő tartózkodhat az uszodában egyidejűleg, mivel erre vonatkozó kiírást nem láttam az intézmény bejáratánál.

A parkolás lehetőségére is még választ kell szerezni, de azért összességében azt gondolom sok hasznos információt sikerült megtudni.

Végül íme azok az információk, amelyeket kiraktak az intézmény bejáratára.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest