2024.05.04.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A 10-ik családi futóverseny minden eddigi rekordot megdöntött létszám tekintetében

3 min read

Április 21-én vasárnap délelőtt Gazdagréten Családi futóverseny volt. amire óriási tömeg érkezett részben, hogy benevezzenek a futásra, részben, hogy a rengeteg kiegészítő programnak lehessenek a részesei…

Saját becslésem alapján több mint ezren lehettünk, de lehet még alá is becsülöm 🙂 Nagyon jó volt látni, ahogy ismeretlen emberek egymásra mosolyognak beszélgetni kezdenek, igaz a gyerekeknek ez teljesen természetes, a szülőket pedig magukkal ragadják 🙂 Ez a mai rendezvény igazi örömünnep volt, az egészséges életmód, a környezettudatosság és a közösség teremtés ünnepe.

Aki ebben kételkedne, vagy jön a szokásos politikai ideológia belekeverése egy főleg gyerekenek szánt programba, netán első gondolata a választás közelsége, annak javaslom lentebb nézzen bele a rövid videós összefogalóba a mai nap eseményéről, nézze meg a gyerekek felhőtlen örömét, a mosolyukat, ahogy jókedvűen sikongattak a futás előtti bemelegítésen. Nézze meg a kiegészítő programokon ahogy a gyerekekek lelkesen gyűjtik állomásokon a pecséteket, ahogy egoldják a feladatokat… és ha még ezek után is a politika, ami elsőnek eszébe jut valakinek, hát ott azt gondolom nagy baj van, mondhatni az illető menthetetlen.

Nagyon jó érzés látni, hogy ezek a gyerekek nem gyűlölködnek, nem egymásra mutogatnak, hanem összeölelkezve boldogan veszik tudomásul, hogy ez a vasárnap értük és róluk szólt. Legalább ekkora öröm, hogy a gyerekeket kisérő szülök, nagyszülők is végre kikapcsolódtak, sutba dobták az ellenétekeket, ha esetleg lettek is volna, nem volt megosztottság, csak felhőtlen öröm és persze mérhetetelen büszkeség, hogy a gyerekeik, az unokáik teljesítették a távot, és kiválóan szerepeltek az ügyességi és logikai feladatokban is.

Én még emlékszem arra amikor Gazdagrét tetején a tűzrakó helyen rengetegen együtt sütöttük a szalonnát, késő estig beszélgettünk, még daloltunk is, nem volt ellentét, nem volt gyülölködés, volt viszont hiheteen jókedv, anekdotázás, és az ebben résztvevők életkora igen csak nagy szórást mutatott.

Hát ezért van szükség olyan programokra, mint ez a mai családi futóverseny is, hogy ezek a régi szép idők talán ismét visszatérjenek és a MI KIS FALUNK MEGTELJEN ÉLETTEL ÉS SZERETETTEL.

Aki meg nem tud leszakadni a politikáról még a gyerekek érdekében sem, azt mélységesen sajnálom.

Kedves Szülők és Gyerekek ! Folytassuk ezt a mai öröm ünnepet május 1-én a Mézes Majálison a GKH előtt (Törökugrató u.)

A rendezvény minden programja ingyenes, viszont rengeteg finomság, apró ajándékok várják a gyerekeket !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest