2021.12.01.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Egy budaörsi lakás újragondolása

4 min read
Egy fiatal megrendelő találkozása, egy kreatív, dinamikus és úgy szintén fiatal lakberendezővel, nos ebből csak jó dolog sülhet ki… A fiatalos, színes,  vidám,  intenzív és kifinomult megrendelői ízlésvilág összehangoldott a Stílusház egyik néhány éve végzett tehetségének munkaszeretetével és alázatával, belülről fakadó kedvességgel, optimista, nyitott személyiségével. És a végén megszülett egy mediterrán otthon, a maga vibrációjával és magával ragadó színvilágával…  
 
Ócsai Bernadett a lakberendező
 
A lakberendezés és enteriőrtervezés számomra egy olyan kihívásokkal teli, kreatív folyamat, amelynek során teljes mértékben ráhangolódom Ügyfeleimre, hogy számukra praktikus, kényelmes, vonzó és egyben különleges tereket alkossak.
Ha hozzám fordulsz, segítek Neked élettered, munkahelyed kialakításában akár egészen az alapoktól kezdve az utolsó simításokig. Vagy ennek a hosszú folyamatnak bármelyik részletében. Csak Rajtad múlik…  
 
Az egyik legkedvesebb projektem volt egy budaörsi lakásnak az „újrahangolása”.
 
Ügyfeleim 2018-ban vásárolták ezt az új építésű ingatlant, de már az első tulajdonostól, aki a maga igényére formálta a lakást, de mégis megvált tőle viszonylag rövid idő után. Mivel minden szinte új és jó állapotú volt, ezért ügyfeleim „csak” azzal bíztak meg, hogy az ő ízlésüknek megfelelő stílust alakítsak ki a közösségi térben, azaz a nappali-étkezőben, valamint a hálószobákban: a vendég-, a fő- és a két kisgyermek közös hálószobájában. (A játszó-, tanulószoba külön helyiségben kapott helyet.) Ezért adottságként kellett kezelni a kialakított tereket, a padlót, illetve a mennyezeten lévő mozgalmas álmennyezeti megoldásokat, világítást. További kötöttséget jelentett, hogy a család előző otthonából magával hozta az étkező asztalt, négy székkel, és a kanapét, a hozzátartozó lábtartóval.
Mindezek ismeretében szabtam az új stílust a lakásra.
 
Lépésről lépésre haladva először a nappali-étkező terét alakítottam ki.
 
A konyhához közelebbi sarokban kapott helyet az étkező asztal, melyhez az egyik falon beépített bútort terveztem, ülőpaddal. A bútor elrejti a fűtőtestet, fent magába foglalja a klímát, és tároló helyeket teremt. A pad akár a gyerekeknek, akár a felnőtteknek kényelmes ücsörgésre, bekuckózásra ad lehetőséget.
 
Magas fényű bútorlapból készült, hogy még inkább illeszkedjen az üveglapos asztalhoz. Ez a tér igen nagy, és ahogy haladunk beljebb, az ablakok felé eső részében került kialakításra a nappali, mely a közös családi lazításra lett hangolva. Itt már a könnyedebb, színesebb hangulat válik uralkodóvá.
 
A kanapé fölé fókuszpontként festményszerű dekoráció került, tapétából gipszkarton kerettel, reflektálva az álmennyezeti kialakításra. A tapéta színvilága határozta meg a többi bútor és dekoráció színét.
 
A fő (szülői) hálószobában is a színeké a főszerep. De itt egy felnőttes, igazán izgalmas világ bontakozott ki. Az ágy mögötti tapéta jelölte ki az irányt, a fal színével már csak alkalmazkodtunk hozzá. Az ágy a melegséget, puhaságot sugározza, melyet a lelógó lámpák csak még jobban kiemelnek, míg a fésülködő asztal és a szemközti komód finoman belesimulnak az összképbe skandináv letisztultságukkal.
 
A gyerekek hálószobájában nem volt egyszerű dolgom, hiszen egy kisfiú és egy kislány ízlésvilágát kellett közös nevezőre hozni. Végül a természet, a dzsungel növényei és a szivárvány motívumaival dolgoztam, mely a későbbiekben is tovább
alakítható lesz, folyamatosan változó igényeiknek megfelelően. Így ez a szoba is beleillik ennek a színes otthonnak az igazánegyedi, különleges és utánozhatatlan palettájába.
 
És miként nyilatkozott a megrendelő a kész lakást látva:
Betti terveivel és segítségével rendeztük be a lakásunkat és most olyan lakásban élünk, ahol az egész család jól érzi magát. Betti jól eltalálta, hogy hogyan mozdítson ki minket egy vagányabb, bevállalósabb stílusba, de mégis megfeleljen a mi ízlésünknek és elképzelésünknek is. Végig „fogta a kezünk”, így szépen összeállt minden és a barátainktól is sok dicséretet kaptunk már. Jó szívvel ajánljuk őt!     
 
Látogasson el Ön is a Betty Vision weboldalra   és oldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest